خلبانی که بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت

شیرودی؛ خلبانی که با تعهد می‌جنگید نه تخصص

امیر سرلشکر خلبان شهید شیرودی در نامه ای نوشته بود: سلام من را به امام برسانید و بگویید که در اینجا تعهد دارد می‌جنگد و نه تخصص.
کد خبر: ۷۹۸۱۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱ - 15May 2016

شیرودی؛ خلبانی که با تعهد می‌جنگید نه تخصص

به گزارش دفاع پرس،از مازندران ، تنکابن یکی از شهرستانهای استان مازندران در شمال ایران است. این شهرستان از سمت غرب به شهرستان رامسر، از شرق به شهرستان چالوس، از جنوب به رشته کوههای البرز و از شمال به دریای خزر متصل است. مرکز این شهرستان شهر تنکابن است.

شهرستان تنکابن چهارمین شهرستان بزرگ مازندران است و پرجمعیت ترین شهرستان غرب مازندران است. وسعت این شهرستان ۲۱۴۰کیلومتر است. این شهرستان به عنوان مرکز جذب گردشگری مازندران تأیید شده است.

تنکابن 562 شهید تقدیم انقلاب کرده است.

زندگینامه شهید علیاکبر

شهید شیرودی: سلام من را به امام برسانید و بگویید که در اینجا تعهد دارد میجنگد و نه تخصص.

امیر سرافراز ارتش اسلامی سرتیپ خلبان شهید علیاکبر شیرودی، در دیماه 1334 در شیرود تنکابن به دنیا آمد. وی دوران ابتدایی و دبیرستان را در تنکابن پشت سر گذاشت. سپس به تهران رفت و پس از طی مراحل جذب در هوانیروز و آموزش خلبانی به اصفهان اعزام شد.

شهید شیرودی در طول دوران قبل از انقلاب در زمینه های مذهبی فعالیت میکرد و علیه رژیم شاه فعالیت هایی را انجام میداد. وی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند. سپس دوره هلیکوپتری کبرا را در پادگان اصفهان آموزش دید و با درجه ستوانیاری فارغالتحصیل شد.

شهید شیرودی پس از جریانات پیروزی انقلاب و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به سپاه غرب کشور پیوست. زمانی که جنگ کردستان آغاز شد شیرودی ساعتی از جنگ فاصله نگرفت.

انقلاب اسلامی و جنگ

وی در دوران مبارزات انقلاب، اعلامیههای آیتالله خمینی را در کرمانشاه پخش میکرد و در آستانه پیروزی انقلاب همراه با حجتالاسلام آلطاهر مسئولیت حفاظت از کرمانشاه به ویژه رادیو و تلویزیون و ادارات مهم دولتی را بر عهده گرفت. در غائله کردستان داوطلبانه نیروهای خودی و هم غیرخودی به خوبی میدانستند که کسی جز شهید شیرودی جسارت رفتن به منطقه دشت ذهاب را ندارد.

به این منطقه شتافت و در مقابل گروههای ضد انقلاب به مبارزه پرداخت. در همین دوره و در ۲۴سالگی به عنوان فرمانده خلبانان هوانیروز انتخاب شد.

شیرودی در جنگ پاوه نیز نقش تعیین کنندهای در گرفتن این شهر ایفا کرد، به طوری که هاشمی رفسنجانی به نشانه سپاسگزاری از وی گفت: شیرودی حق بزرگی بر این کشور دارد.

شیرودی پس از سه سال مبارزه با احزاب کُرد در غرب کشور، به اصرار روحانیون و همرزمان پاسدارش در ۲۰شهریور ۱۳۵۹به مدت یک ماه به مرخصی رفت، اما بیش از ۱۰روز در تنکابن نماند و با شنیدن خبر حمله عراق به جنوب ایران به منطقه بازگشت.

در آن چند روز نیز با اینکه مخالفان در تعقیب او بودند، وی بدون محافظ و تنها با یک قبضه کلت کمری که از سید احمد خمینی هدیه گرفته بود در تنکابن تردد میکرد و اغلب اوقات با لباسکار به میان روستاییان میرفت و در کشتزارها به سالخوردگان کمک میکرد.

شهید تیمسار فلاحی او را ناجی غرب و فاتح گردنه ها و ارتفاعات آربابا، بازی دراز، میمک و دشت ذهاب و پایگاه ابوذر معرفی میکرد.

 شهید شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان دارد و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی کوپترش ولی باز سرسختانه میجنگید و همیشه عاشق به تمام معنی بود.

جنگ ایران و عراق

با شروع جنگ ایران و عراق در ۳۱شهریور ۱۳۵۹، به منطقه کرمانشاه رفت. وی هنگامی که شنید بنیصدر دستور داده پادگان تخلیه و انبار مهمات منهدم شود، از دستور سرپیچی کرد و به دو خلبانی که با او همفکر بودند گفت: ما میمانیم و با همین دو هلی کوپتری که در اختیار داریم مهمات دشمن را می کوبیم و مسئولیت تمرد را میپذیریم.

در طول ۱۲ساعت پرواز، وی به عنوان تنها موشک انداز پیشاپیش دو خلبان دیگر به قلب دشمن یورش برد. بنیصدر دو هفته بعد به او ارتقای درجه داد، اما خلبان شیرودی درجه تشویقی را نپذیرفت و تنها خواستهاش این بود که کارشکنی هایی که به نظرش بنیصدر میکرد و بی تفاوتی برخی از فرماندهان را به آیت الله خمینی خبر دهد. در همان ایام به دستور فرماندهی هوانیروز چند درجه تشویقی گرفت و از ستوان یار سوم خلبان به درجه سروانی ارتقا یافت، اما طی نامهای به فرمانده هوانیروز کرمانشاه در ۹مهر ۱۳۵۹چنین نوشت:

این جانب خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه میباشم و تاکنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگ ها شرکت نمودهام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته ام و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفته ام؛ لذا تقاضا دارم درجه تشویقی ای که به این جانب دادهاند، پس گرفته و مرا به درجه ستوان یارسومی که بودهام، برگردانید.

وی در مصاحبه ای که در مجله پیام انقلاب منتشر شد، علت زنده ماندنش را پس از چند هزار ماموریت، مشیت و عنایت الهی عنوان میکند.

شهادت

شهید علیاکبر شیرودی در نهایت به خلوصی که خواهانش بود رسید و مورد دعوت حق قرار گرفت و در هشتم اردیبهشت ماه سال 1360 درحالی که تانکهای عراقی به طرف قره بلاغ دشت ذهاب در حرکت بودند با هلی کوپتر به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار