سردار وحیدی:

پروژه سرنگونی بشار اسد شکست خورد

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به لزوم بازشناسی راهبردها و پروژه‌های منطقه‌ای نظام سلطه و صهیونیسم گفت: پروژه سرنگونی بشار اسد با مقاومت دولت و ملت سوریه شکست خورده است.
کد خبر: ۷۹۸۲۸
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰ - 27April 2016

پروژه سرنگونی بشار اسد شکست خورد

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار احمد وحیدی رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی در سخنانی با اشاره به برگزاری همایش ملی تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا و در تحلیل تحولات منطقه اظهار داشت: تحولات پرشتابی را در منطقه غرب آسیا هم در سطح واحدهای ملی، هم در میان واحدهای ملی با یکدیگر و هم در سطح بینالمللی شاهد هستیم. بازیگران متعددی نیز در این تحولات نقش آفرینی میکنند.

رییس مرکز تحقیقات راهبردی ادامه داد: اکنون شاهد هستیم که تحولات اخیر با توجه به تناقضات راهبردی و بعضا تاکتیکی سبب شده تا منطقه ما دچار پیچیدگی و بی نظمی گسترده و عدم ثبات باشد.

وحیدی در تبیین ریشه تحولات مخرب منطقه تصریح کرد: عمده این تحولات مخرب و منفی با دخالتهای قدرتهای فرامنطقهای و نقشآفرینی منفی برخی از بازیگران منطقهای انجام میشود که نمونه آن شکلگیری گروههای تکفیری است؛ که توسط سرویسهای جاسوسی و دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت برخی از کشورهای منطقه ایجاد شده است.

وحیدی در ادامه به تحلیل سیاستهای عربستان سعودی در تفرقهافکنی اشاره کرد و گفت: جریانات فکری و فرقهای که با هدف ایجاد واگرایی در جهان اسلام و اختلافافکنی میان شیعه و سنی از سوی عربستان سعودی حمایت می شود با هدف شکل دادن یک جبهه گسترده در برابر ایران و مهار انقلاب اسلامی است.

وی افزود: با همین هدف ما شاهد هستیم که تلاشهای گستردهای می شود تا جای دشمن برای افکار عمومی و ملتهای مسلمان عوض شود، از این رو در تلاشاند تا جمهوری اسلامی ایران و جریان مقاومت را که مایه فخر و عزت جهان اسلام و محور مقاومت و ایستادگی در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی هستند را بهعنوان دشمن انگارهسازی کرده و در مقابل رژیم صهیونیستی که دشمن شماره یک مسلمانان و بزرگترین عامل گسترش تروریسم در جهان است را در حاشیه امن قرار دهند.

عضو مجع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: هم اکنون منطقه غرب آسیا صحنه رقابت و محل تقاطع راهبردها از سوی بازیگران مختلف شده است. برخی از پروژه ها که در راستای همین راهبردها طراحی شده بودند از پیش شکست خورده هستند مانند پروژه ای که آمریکا، رژیم صهیونیستی و ارتجاع منطقه برای سرنگونی دولت قانونی آقای بشار اسد دنبال می کنند و برای آن زمینه سازی گسترده ای نیز انجام دادند.

وحیدی افزود: اما می بینیم که پس از پنج سال مقاومت ملت و دولت سوریه و نقشآفرینی تعیینکننده محور مقاومت این راهبرد به شکست مواجه شده است و امروز ناچار شدند از مسیر دیگری به دنبال تحقق اهدافشان باشند.

وی بی نظمی و بی ثباتی در منطقه را در شعاع منافع آمریکاییها دانست و خاطرنشان کرد: طبیعتا این بی نظمی در منطقه به ضرر غربی ها نیست؛ آنها کاملا از این شرایط نفع می برند و لذا تلاش می کنند که حداکثر بهره برداری را از این بی ثباتی و عدم قطعیت داشته باشند و در صدد هستند نظم جدیدی را در منطقه پِیریزی کنند که در آن نظم جدید قدرت نفوذ سیاسی جمهوری اسلامی ایران را مهار و ایران را از یک قدرت و بازیگر فعال و تعیینکننده منطقه ای به قدرت دسته دوم برسانند.

رییس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی افزود: برخی از کشورهای منطقه نظیر عربستان نیز با دشمنی و عداوت راهبردی با ایران و همچنین بر اثر جاه طلبی بی معنا و بدون پشتوانه، خود را در این سیاست آمریکایی ها تعریف کرده اند. در شرایطی که دیگر رژیم صدام ملعون به زباله دان تاریخ پیوسته و مصر نیز قدرت سابق را ندارد، به دنبال رهبری جهان عرب و جهان اسلام هستند.

وی عربستان را فاقد قدرت عاقله و ظرفیت راهبردی برای تحقق جاهطلبیهایش دانست و تصریح کرد: عربستان سعودی فاقد قدرت عاقله، ظرفیت ایدئولوژیکی و وزن ژئوپلیتیکی است و چون به لحاظ گفتمانی حرفی برای زدن ندارند و نظام سیاسی فرسوده و ناکارآمدی دارند تلاش می کنند با صرف دلارهای نفتی و ثروت های بادآورده و ایجاد ائتلاف های ساختگی و متلاطم و توسل به تروریسم و جنگ این آرزوی نشدنی را دنبال کنند.

وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: عربستان سعودی درک و تحلیل صحیحی از واقعیت های منطقه ندارد و در ورود و نقش آفرینی در تحولات منطقه دچار اشتباه محاسباتی شده است و قطعا با شکست مواجه خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش ملی تحولات ژئوپلیتیکی غرب اسیا با تأکید بر امنیت منطقه ای توسط مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی گفت: جمهوری اسلامی ایران باید تحولات منطقه را به خوبی رصد و راهبردهای دشمنان را به خوبی شناسایی کند و بر اساس شناخت و درک عالمانه، گزینه ها و سناریوهای مناسبی برای تنظیم راهبردهای خودش داشته باشد. لذا با توجه به سرعت تغییر و تحولات منطقه ای و محیط شکننده امنیتی منطقه برگزاری این همایش ضرورت یافت.

رییس همایش ملی تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا با تأکید بر امنیت منطقه ای ادامه داد: تحولات و تهدیداتی که در منطقه وجود دارد مسئلهای نیست که به زودی و طی یکی دو سال حل شود بلکه به نظر می رسد منطقه ما تا سالها گریبان گیر این ناامنی و تروریسم تکفیری اسلام نما خواهد بود. لذا مرکز تحقیقات راهبردی تصمیم گرفت در راستای رسالت خودش این همایش ملی را برگزار کند.

وی با تبیین ضرورت ورود دستگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی برای ارائه پیشنهادات کاربردی جهت نحوه اقدام ایران در برابر تحولات راهبردی افزود: برای حضور فعال ایران در منطقه و کنترل ناامنی های پیرامونی، ورود  به حوزه شناخت عمیق و درک عالمانه از تحولات و رسیدن به یک سیمای کلی و نگاه کلان از وضعیت منطقه یک ضرورت انکارناپذیر است و مراکز تحقیقاتی نباید به این مسئله به عنوان یک حادثه گذرا نگاه کنند. چون این تحولات در سطح استراتژیک و دارای ماهیت و صبغه ژئوپلیتیکی است.

وی افزود: اساس وظیفه و رسالت مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی کمک به ارتقای امنیت ملی، ارتقای قدرت دفاعی  کمک به تحقق سیاست ها، راهبردها و دکترین های دفاعی است که این کمک از مسیر فکر و اندیشه خلاقانه در حال تحقق است. مرکز تحقیقات در تلاش است ریشه و ماهیت تحولات را بشناسد و برای هرکدام از آنها به گونهای خلاقانه پیشنهاد داشته باشد.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی در راستای عمل به رسالت خود در کمک به تصمیم گیران سطوح راهبردی، امنیت ملی، سیاست خارجی و همچنین پاسخگویی به نیاز نیروهای مسلح اقدام میکند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار