ضرورت تشکیل ستاد بحران جمعیت/ سقط جنین به مافیای اقتصادی تبدیل شده است

دبیر علمی طرح ملی نفس گفت: ستاد بحران جمعیت در هر دستگاه و ارگان و نهاد باید تشکیل شود و شاهد دغدغه مندی مسئولان و سیاستگذاران نسبت به جمعیت کشور باشیم؛ زیرا جوانی جمعیت ایران به ویژه گیلان از نان شب هم واجب‌تر است.
کد خبر: ۷۹۸۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۹ - 08December 2025
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، «سودابه کاظمی» دبیر علمی طرح ملی نفس امروز دوشنبه ۱۷ آذر در نشست خبری طرح نفس (نجات فرزندان سقط) گیلان، روز زن و هفته بزرگداشت مقام مادر را فرصتی برای تاکید بر کرامت مادران و فرزندآوری دانست و اظهار داشت: مادر بودن یک ارزش است و لذا طرح نفس را با اعتقاد برای آینده ایران انجام می‌دهیم.
ضرورت تشکیل ستاد بحران جمعیت؛ سقط جنین به مافیای اقتصادی تبدیل شده است
وی با بیان اینکه در طرح نفس، جنین‌هایی که به وجود آمده‌اند را نجات می‌دهیم، افزود: آمار‌ها در حوزه سقط جنین نگران کننده است؛ البته با سقط‌های غیر قانونی و بدون مجوز نیز مواجه هستیم.
 
رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان کشور با اشاره به نقش مسائل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سبک زندگی و تغییر باور‌ها در افزایش آمار سقط، ادامه داد: متاسفانه سقط جنین غیر قانونی به مافیای اقتصادی تبدیل شده است.
 
کاظمی از رسانه‌ها خواست جامعه را نسبت به بحران جمعیت حساس کنند و ادامه داد: جمعیت یک مسئله ملی است؛ نه سیاسی و جناحی. همانگونه که ملت ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه تا پای جان ایستادند، امروز نیز باید برای جمعیت کشور وارد میدان شویم و آینده را بسازیم.
 
وی با بیان اینکه گیلانی‌ها باید بیش از همه دغدغه جمعیت را داشته باشند، خاطرنشان کرد: تداوم روند فعلی موالید، قوم گیلک را تا ۵۰ سال آینده با خطر مواجه کند؛ این در حالی است که شاهد مهاجرت سالمندان سایر استان‌ها به گیلان هستیم و جوانان نیز به سایر استان‌ها می‌روند. گیلان به محلی برای آسایش بازنشستگان تبدیل شده و تغییر بافت سنی جمعیت را به دنبال داشته است.
 
دبیر علمی طرح ملی نفس در بخش دیگری از سخنانش به عوارض طبی سقط جنین به ویژه حالت غیر قانونی آن اشاره و بیان کرد: سقط غیر قانونی عمدتا در اماکن غیر بهداشتی و زیر نظر افراد غیر پزشک فاقد صلاحیت انجام می‌شود که عوارض ذاتی سقط جنین را چند برابر می‌کند. برخی از مادران باردار به دلیل استفاده از ابزار‌های ممنوع و غیر قانونی دچار سقط اجتناب ناپذیر شده و به متخصصین زنان و زایمان مراجعه می‌کنند و ما مکلف به ختم بارداری هستیم. متاسفانه این افراد اغلب دچار عفونت‌های شدید شده و گاهی به اندام‌های داخلی بدنشان از جمله رحم و روده و کبد و... هم آسیب وارد می‌شود و به مرحله نازایی می‌رسند.
 
وی با اشاره به دسترسی راحت افراد به قرص‌های غیر قانونی سقط جنین، تاکید کرد: این دارو‌ها بیمارستانی بوده و ممنوعیت فروش در داروخانه دارند. افرادی که خودسرانه این قرص‌های خطرناک را مصرف می‌کنند، با پارگی رحم و خون ریزی شدید مواجه می‌شوند. همچنین سقط‌های مکرر و غیر بهداشتی، لایه داخلی رحم را از بین می‌برد و سبب بروز نازایی و به هم خوردن چرخه قاعدگی می‌شود.
 
کاظمی احساس گناه و پشیمانی را از جمله پیامد‌های روحی و روانی سقط جنین دانست و بیان کرد: دانش آموختگان حوزه زنان و زایمان و نازایی باید این آگاهی بخشی را داشته باشند. دختران و زنان و مادران باید بدانند که به تعویق انداختن بارداری، مشکلات متعددی را به دنبال دارند. قطعا بارداری در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی با ۳۵ تا ۴۰ سالگی متفاوت است و وقتی سن بالا می‌رود، مخاطرات بارداری نیز افزایش پیدا می‌کند، زیرا مادر با بیماری‌های زمینه‌ای همچون فشار خون و دیابت و کاهش ذخیره تخمدان و... مواجه می‌شود و لذا احتمال سقط ذاتی نیز بالا می‌رود.
 
رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان کشور بهترین سن برای بارداری را قبل از ۳۵ سالگی دانست و تاکید کرد: امروزه هم از نظر علمی و هم از نظر تجهیزات، امکان اداره بارداری‌های پرمخاطره را داریم، اما توصیه می‌شود که ازدواج و بارداری در سنین مناسب صورت بگیرد تا مادران، یک بارداری سالم را تجربه کنند.
 
وی همچنین از رسانه‌ها خواست مواد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را مطالبه کنند و یادآور شد: ستاد بحران جمعیت در هر دستگاه و ارگان و نهاد باید تشکیل شود و شاهد دغدغه مندی مسئولان و سیاستگذاران نسبت به جمعیت کشور باشیم، زیرا جوانی جمعیت ایران به ویژه گیلان از نان شب هم واجب‌تر است.
ضرورت تشکیل ستاد بحران جمعیت؛ سقط جنین به مافیای اقتصادی تبدیل شده است
کاظمی خواستار برخورد جدی با مروجین سقط شد و اظهار کرد: گاهی شنیدن صدای قلب جنین توسط مادر او را از سقط منصرف می‌کند و لذا نباید اجازه دهیم که این مادران گرفتار مروجین سقط شوند.
 
لیلا حافظی کارشناس ارشد سلامت باروری نیز طرح نفس را یک طرح خودجوش اجتماعی دانست و اظهار کرد: همه همکاران در طرح نفس داوطلبانه کار می‌کنند تا بتوانیم دغدغه جمعیت را رفع کنیم.
 
وی از انصراف هزار و ۲۷۵ مادر باردار از سقط جنین طی سه سال گذشته در گیلان خبر داد و گفت: از خرداد ۱۴۰۱ لغایت پایان آبان ۱۴۰۴، ۸۳۸ تولد موفق داشتیم؛ این در حالی است که سال به سال به عملکرد طرح نفس افزوده می‌شود و شبکه سازی در سطح استان رخ داده است.
 
رابط کشوری طرح نفس در گیلان، از انجام ۴۳۹ مورد مشاوره برای مادران باردار در سال جاری نیز خبر داد و تاکید کرد: امسال ۳۶۹ مادر را از سقط منصرف و ۲۲۷ کد ملی را ثبت کردیم.
 
حافظی، برخی از سقط‌ها را درمانی دانست و تاکید کرد: برای مادران تحت پوشش طرح نفس، آزمایش‌های روتین بارداری انجام می‌شود و در صورت تشخیص مشکل یا بیماری، اصراری بر ادامه بارداری نداریم. برخی از جنین‌ها نیز به دلایل پزشکی، خود به خود سقط می‌شوند.
 
سیده فاطمه حسینی، روان شناس و عضو ستاد جوانی جمعیت گیلان نیز در ادامه از برگزاری رویداد استانی «نفس» در بهمن سال جاری خبر داد و گفت: به دنبال تولید محتوا‌های جذاب مرتبط با فرزندآوری هستیم که در رویداد مذکور رونمایی می‌شود.
وی به سندروم آشیانه خالی اشاره و تصریح کرد: یکی از آسیب‌های تک فرزندی و بی فرزندی، تنهایی عاطفی و اجتماعی پدران و مادران در دوران سالمندی است.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین