قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

23 هزار میلیارد ریال اعتبار پژوهشی در کشور هزینه شد/ کسب رتبه 16 دنیا در ارائه مقالات علمی

شاهین آخوند زاده گفت: سال گذشته 23 هزار میلیارد ریال برای انجام فعالیت‌های پژوهشی در سراسر کشور هزینه شده است.
کد خبر: ۷۹۹۱۳
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷ - 28April 2016

23 هزار میلیارد ریال اعتبار پژوهشی در کشور هزینه شد/ کسب رتبه 16 دنیا در ارائه مقالات علمی

به گزارش دفاع پرس از ایلام، شاهین آخوند زاده، در آیین افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی و هشتمین کنگره ملی اپیدمیولوژی در ایلام، اظهار کرد: اعتبارات پژوهشی کشور در سال گذشته ۲۳هزار میلیارد ریال بوده که سهم وزارت علوم ۸هزار و ۷۰۰میلیارد ریال و سهم وزارت درمان نیز ۳هزار میلیارد ریال و مابقی نیز به سایر دستگاه ها اختصاص یافته است.

وی، افزود: ۱۲درصد مجموع اعتبارات پژوهشی و تحقیقاتی کشور معادل یک میلیارد دلار به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص یافته و میزان تحقیقات و پژوهش های انجام گرفته در این وزارت خانه ۳۸درصد کل پژوهش های کشور است.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از اختصاص ۱۰میلیارد ریال اعتبار پژوهشی در سال جاری به استان ایلام برای مطالعات تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام خبر داد و از استاندار ایلام خواست برابر این مبلغ اعتبار پژوهشی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار دهد.

آخوندزاده، یادآور شد: ایران از سال ۱۹۹۸تا ۲۰۱۴میلادی از نظر جایگاه علمی به رشد فزاینده ای دست یافته و به اقرار مجلات معتبر علمی دنیا کشور بیشترین رشد علمی در دنیا را داشته است، کشورمان از نظر کمیت مقالات علمی و پژوهشی در رتبه ۱۶و از نظر کیفی رتبه ۲۲دنیا را در اختیار دارد که هدف و سیاست دولت ارتقای سطح کیفی مقالات و پژوهش های کشور در سطح دنیا است.

وی، تصریح کرد: فرموده و تاکید رهبری همواره بر شتاب و رشد کمی و کیفی علم و دانش در همه حوزه ها است و ما باید ارتقای کیفی مقالات و پژوهش های علمی در سطح جهانی و بین المللی را مد نظر داشته باشیم.

آخوندزاده، با اعلام اینکه ایران در منطقه مقام برتر علمی را از آن خود دارد، تاکید کرد: مهمترین مقوله در کشور باید برنامه ریزی جدی برای استفاده عملی از دستاوردهای علمی باشد و فقط به چاپ مقالات در مجلات علمی دنیا اکتفا نکنیم و باید از علم به عمل و از کمیت به کیفیت برسیم.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور حمایت از ۵۰مجله علمی، برنامه ریزی برای ثبت حداقل ۳۰بیماری در کشور، انجام مطالعات کشوری در ۱۰دانشگاه با اعتبار سالانه ۲۰میلیارد ریال برای پژوهش، حمایت از آزمایشگاه های جامع در ۱۰دانشگاه کشور با اعتبار ۵۰میلیارد ریال اعتبار سالانه، تعامل گسترده با مراکز علمی معتبر دنیا را از جمله برنامه های وزرات درمان برای ارتقای کیفی سطح پژوهش در کشور عنوان کرد.

وی، گفت: در سال های اخیر به علت تحریم های ظالمانه کشور از نظر حضور در مجامع معتبر علمی بین المللی و چاپ مقالات در مجله های معتبر علمی با معضل و مشکل مواجه شده است در حالیکه دانشمندان و صاحب نظران ایرانی باید در مجامع معتبر بین المللی دیده شوند.

آخوند زاده، افزود: سیاست دولت افزایش استاندارد ها و افزایش سطح کیفی مجلات علمی کشور به حد مجلات معتبر بین المللی و برگزاری کنگره های علمی در کشور و تلاش برای فراهم ساختن حضور هر چه بیشتراندیشمندان و دانشجویان کشور در مجامع بین المللی است.

وی، یادآور شد: انجام پژوهش های کیفی تنها با هزینه کردن اعتبارات مناسب انجام پذیر است و بر اساس بخشنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور یک درصد کل اعتبارات خود را برای پژوهش باید هزینه کنند که خوشبختانه این امر در همه دانشگاه های کشور محقق شده و حتی برخی دانشگاه ها به ۳درصد هم رسده است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار