به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در همایش ملی تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا، اظهار داشت: ایران در مقایسه با سایر کشورها در سطح منطقه تاکنون رفتار و استراتژی هوشمندانهای را از خود نشان داده است و به همین دلیل نیز در مقابل آن صف آرایی شده است.
وی افزود: در رابطه با پرونده هستهای ایران با مقاومتی که انجام داد توانست دانش هستهای را بومی کند ومسئله غنی سازی را تثبیت کرده و طرف مقابل را در این رابطه قانع کند که باید مسئله غنی سازی را بپذیرند. اما از طرفی امکان دارد طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند اما مجبورند که این مسئله را بپذیرند، چراکه در این طرف هم ابزارهایی وجود دارد که میتواند طرف غربی را مجبور به عمل کردن به تعهداتشان کنند.
لاریجانی در ادامه افزود: نقطه ضعف ما در حوزه اقتصادی است، این مسئله در آینده یکی از مسائل تاثیر گذاراست. متاسفانه اقتصاد از درون دچار سیاست زدگی شدهاست و در حوزه ساختاری نیز دچار مشکل است. بدون اقتصاد قوی بسیاری از اهداف ما روی زمین خواهد ماند اگر ما بخواهیم را ه خود را بدون تاثیر پذیری از شرق و غرب ادامه بدهیم و در این راه برای بیداری اسلامی هم وزنی قائل شویم باید به مسئله اقتصاد توجه ویژهای داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی گفتمان جدیدی را به طور مستقل بر مبنای بیداری اسلامی و کرامت انسانی ایجاد کرد، تصریح کرد: از این رو میتوان گفت ایران اسلامی در هیچ یک از مدلها و قطب بندیها دنیا جا نمیگیرد چون دارای استراتژی مستقل است. زیراکه ظرفیت اسلام بزرگتر از آن است که در چهارچوب ائدولوژیهای غربی و قطب بندی آنها به عنوان یکی از اقمارشان قرار بگیرد.
وی گفت: نظام اسلامی میگوید ملتها باید آزاده باشند و از کرامت انسانی برخوردار شوند و این مهم فقط با شکل گیری بیداری اسلامی تحقق مییابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با طرح این سوال که آیا روند جریانهای تروریستی در منطقه در حال رشد است یا نه؟ افزود: اگر از سه دهه گذشته ریشه این جریانها را در کشور منطقه مورد بررسی قرار دهیم متوجه میشویم که هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی از رشد جهندهای برخوردار شده است. در سال 2001 تعداد این افراد 1000 نفر تخمین زده میشد اما امروز ارزیابیها نشان میدهد که بیش از 100 هزار تروریست در سطح منطقه وجود دارند که نسبت به گذشته هم متنوعتر شده اند و هم از سلاح های گونانگون بهره میبرند لذا می توان نتیجه گرفت که شرایط متفاوت شده است و تاکنون مبارزه واقعی با آنها صورت نگرفته و راههای غلطی برای مقابله با آنها طی شده و ریشه آنها به خوبی شناسایی نشده است.