پیمودن راه چند دهه در یک سال؛ تجربه حکمرانی مبتنی بر مشارکت مردمی

رئیس‌جمهور در نشستی که به قلب فلسفه حکمرانی دولت وفاق ملی تبدیل شد، تجربه عینی و دیرینه خود از همکاری با مردم را به عنوان راهکار اصلی حل مشکلات و تحقق عدالت آموزشی در خراسان جنوبی تشریح کرد.
کد خبر: ۸۰۰۷۳۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۹ - 18December 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، دکتر «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور در نشستی که به قلب فلسفه حکمرانی دولت وفاق ملی تبدیل شد، تجربه عینی و دیرینه خود از همکاری با مردم را به عنوان راهکار اصلی حل مشکلات و تحقق عدالت آموزشی در خراسان جنوبی تشریح کرد. سخنان وی پاسخی عملی به دغدغه‌های مطرح شده پیشین در این سفر بود.

پیمودن راه چند دهه در یک سال؛ تجربه حکمرانی مبتنی بر مشارکت مردمی

تکیه بر تجربه زیسته: از مسجد تا خانه بهداشت

دکتر پزشکیان در این نشست نهضت توسعه عدالت آموزشی، با روایت خاطراتی از سال‌های نخست انقلاب، خط فکری دولت خود را ترسیم کرد.

رئیس جمهور گفت: فرهنگ کار با مردم را از همان روز‌های اول انقلاب آموختیم. جایی که حتی مسجدی وجود نداشت و مردم در اتاقی نماز می‌خواندند، با همراهی مردم مسجد ساختیم، بی‌آنکه پولی در کار باشد.

وی این مدل را در دوران مسئولیتش در حوزه سلامت تکرار کرد: در شرایطی که دولت برای ساخت چند خانه بهداشت سال‌ها زمان نیاز داشت، با مشارکت مردم توانستیم در مدت ۶ ماه بیش از ۵۰۰ تا ۷۰۰ خانه بهداشت در روستا‌ها بسازیم.

پزشکیان با اشاره به اینکه ۴۷ سال از انقلاب گذشته، تاکید کرد راه حل، انتظار صرف از دولت نیست: اگر منتظر بمانیم دولت پولیگیر بیاورد، مجلس مصوب کند، بعد بیاییم اجرا کنیم، ۴۷ سال گذشته و هنوز همینجاییم؛ اما حالا در عرض یک سال، راه چندین دهساله را با مردم طی کردیم و این قدرت مردم بود.

نفی "نخبه‌سازی" انتزاعی و دعوت به بیداری همگانی

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، رویکردی را که به حذف بخشی از جامعه می‌انجامد به شدت نقد کرد: قبول نیست که یک عده را نخبه کنیم و بقیه را طوری ببینیم که انگار هیچ‌اند.

وی با اشاره به مسیر شخصی خود اظهار داشت: من هم روزی دانش‌آموزی معمولی بودم... همه انسان‌ها این توانمندی را دارند؛ کافی است بیدار شوند.

روایت عینی از یک حرکت مردمی

در این نشست، عبدالقدوس احمدی، از مدیران پروژه مدرسه‌سازی در روستای مرزی «دستگرد» شهرستان درمیان، نمونۀ عینی از این مشارکت را روایت کرد. به گفته وی، با انتشار پیامی در فضای مجازی روستا و تشکیل فهرست «یاران دانایی»، بیش از ۸۵ نفر از اهالی در کمتر از نیم روز عملیات اولیه ساخت یک مدرسه شش کلاسه را به پایان رساندند. این اقدام با مشارکت همه اقشار، از پیرمردان تا بانوان قرآنی روستا که هزینه مراسم خود را به ساخت مدرسه اختصاص دادند، همراه بود.

سخن پایانی؛طلب مشروط برای آینده

رئیس‌جمهور در پایان با قدردانی از تلاش‌ها، اما با بیانی قاطع اعلام کرد: قدردان زحمات هستیم، اما قانع به وضعیت موجود نیستیم، باید بهتر از این شویم».

وی با اشاره به شعر اقبال لاهوری تأکید کرد: «ما زنده به آنیم که آرام نگیریم» و عزم خود را برای ادامه این مسیر با همراهی مردم اعلام داشت.

انتهای‌پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار