کارآمدی نظام مقدس اسلامی در گرو عملکرد تک‌تک مسئولان است

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: همه باید همواره بیاد داشته باشیم که در مملکت امام زمان (عج) و تحت نظر مبارک ایشان در حال زندگی هستیم و چنانچه بخواهیم که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته سربلند باشد باید تک‌تک مدیران به وظایف خود به نحو مطلوب عمل کنند.
کد خبر: ۸۰۱۲۷۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۹ - 21December 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «رضا زرندی» رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در جمع مسئولان قضایی استانی با اشاره به لزوم تأسی به سیره علمی و عملی ائمه معصومین (علیهم السلام) اظهارداشت: موضوع عدالت از چنان اهمیتی برخوردار است که حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) در خطبه مهم فدکیه ضمن اشاره به موضوعات مختلف، طی ۲ مرحله به موضوع عدالت اشاره کرده و درواقع ایشان در این زمینه اقدام به نوعی ریل‌گذاری می‌کنند و در خصوص ارتباط مردم با مردم و ارتباط مردم با حاکمیت با محوریت عدالت تأکید کرده و در رابطه ارتباط مردم با مردم بدین مضمون می‌فرمایند خداوند متعال عدالت را قرار داد تا دل‌ها با هم برابر و بهم نزدیک شوند چراکه اگر بین مردم عدالت برقرار شود، آرامش و همدلی نیز ایجاد می‌شود.

کارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در گرو عملکرد تک‌تک مسئولان است

وی در تشریح فرمایش گهربار حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله علیها با موضوع عدالت افزود: بانوی بزرگ جهانیان در خصوص ارتباط مردم با حاکمیت نیز معتقد بودند خداوند متعال عدالت را بنا نهاد تا مردم با حاکمیت انس و الفت پیدا کنند و با حاکمیت همراه باشند، بنابراین از منظر حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علی‌ها وجود عدالت در رابطه مردم با مردم موجب وحدت و همدلی و در رابطه با مردم با حاکمیت موجب انس و همراهی می‌شود که نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی است.

رئیس شورای قضایی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که به ویژه در شرایط کنونی باید مورد توجه تمامی مسئولان از جمله رؤسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌ها قرار بگیرد آن است که، فقط برای رضای خدا کار کنیم و چنانچه کار در چارچوب موازین شرعی و مبانی قانونی و برای رضای خدا انجام شود مورد رضایت عمومی نیز قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام زرندی با اشاره به دسیسه‌های همیشگی دشمنان ملت بزرگ ایران اسلامی گفت: دشمن سال‌هاست امنیت اقتصادی و امنیت روانی مردم کشورمان را نشانه گرفته و نکته مهم آن است که امنیت اقتصادی و امنیت روانی به هم پیوند خورده و چنانچه امنیت اقتصادی مردم دستخوش تغییر و نوسان شود بالطبع امنیت روانی مردم نیز مورد دستخوش قرار می‌گیرد، بر این اساس مردم از دستگاه قضایی انتظار دارند تا در این ۲ زمینه مهم، بر نحوه انجام وظایف و تکالیف قانونی توسط مدیران نظارت کند و در این زمینه دادستان‌ها و رؤسای حوزه‌های قضایی نقش بسزایی دارند.

رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی تصریح کرد: در شرایط کنونی همه باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات را از پیش پا برداریم، بر این اساس نباید شرایط به‌گونه‌ای باشد که به طبقات مختلف مردم فشار وارد شود، در این زمینه دادستان‌ها و رؤسای حوزه‌های قضایی مکلفند ضمن نظارت بر حسن اجرای قوانین، به دنبال پاسخ به این سؤال باشند که آیا در بروز شرایط کنونی، ترک فعلی صورت گرفته؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ، در چارچوب موازین قانونی با ترک فعل‌ها در چارچوب قانون برخورد کنند تا شاهد حفظ امنیت روانی جامعه باشیم. 
رئیس شورای قضایی خراسان رضوی با اشاره به تأکیدات رییس قوه قضاییه در خصوص توجه بیش از پیش به مقوله دفاع از حقوق عامه خاطرنشان کرد: چنانچه مسئولان قضایی در سراسر کشور تصمیم بگیرند نسبت به یک موضوع از موضوعاتی که مرتبط با حقوق عمومی است قاطعانه ورود پیدا کنند و ضمن نظارت بر حسن اجرای قوانین توسط مدیران اجرایی با ترک فعل‌ها برخورد کنند، شرایط متفاوت است، همانگونه که در موارد مختلف اینگونه عمل و نتایج خوبی نیز به نفع مردم حاصل شده، و این در حالی است که امروزه در عرصه افکار عمومی در خصوص عملکرد مدیران در برخی از حوزه‌های ارزی و مالی سؤالات بی‌شماری وجود دارد مانند این سؤال که آیا کسانی که باید در حوزه اقتصاد و معیشت مردم اقدام کنند به درستی به وظایف خود عمل کرده‌اند یا خیر؟

حجت‌الاسلام زرندی با تأکید بر لزوم توجه توأمان به ۲ مقوله آرامش و آسایش عمومی افزود: مردم باید آرامش و آسایش داشته باشند، به این معنا که ممکن است در برخی موارد شهروندان بتوانند با توانمندی اقتصادی آسایش خود را فراهم کنند، اما به دلایل مختلف مانند عدم ثبات اقتصادی و یا مسائل دیگر نتوانند به آرامش برسند، بنابراین به این ۲ مهم که زمینه‌ساز امنیت روانی جامعه است باید به‌صورت توأمان نگریست، در این زمینه نیز رؤسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌ها باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به مسئولیت سنگین مدیران در دستگاه قضایی به ویژه دادستان‌ها بیان دات: آنها برای آنکه بتوانند به درستی به وظایف شرعی و قانونی خود عمل کرده و با تخلفات و مفاسد و ترک فعل‌ها برخورد کنند باید ابتدا با خود مراقبتی به تهذیب نفس بپردازند و بنا به فرمایش امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) چنانچه بخواهیم در جهت اصلاح امور مردم همت والای خود را به کار ببریم، ابتدا باید کار را از اصطلاح خود شروع کنیم، چراکه همه انسان‌ها دارای عیوبی و هستند، پس باید ابتدا عیوب خود را شناسایی و اصلاح کنیم در غیر این صورت چنانچه بخواهیم قبل از اصلاح خود به اصلاح دیگران بپردازیم، از منظر امیر المومنین علی (علیه‌السلام) این خود بالاترین عیب است.

رئیس شورای قضایی خراسان رضوی افزود: ابتدا به خود و سپس به روسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌ها توصیه می‌کنیم که ضمن رعایت تقوای الهی به موازین شرعی و مقررات قانونی پایبندی محکم داشته باشند و ضمن استفاده از خرد جمعی و در نظر گرفتن مصلحت عمومی، از هرگونه اقدام غیرکارشناسانه و اعمال سلیقه شخصی پرهیز کنند، در صورتی که همه مدیران و مسئولان چنین نگاهی به خود داشته باشند آنگاه می‌توان انتظار داشت که مردم در آرامش و آسایش زندگی کنند.

حجت‌الاسلام زرندی خاطرنشان کرد: همه باید همواره بیاد داشته باشیم که در مملکت امام زمان (عج) و تحت نظر مبارک ایشان در حال زندگی هستیم و چنانچه بخواهیم که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته سربلند باشد باید تک‌تک مدیران به وظایف خود به نحو مطلوب عمل کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار