به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم رونمایی از رونمایی از 100 اثر پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، که پیش از ظهر امروز در محل این ساختمان برگزار شد، اظهار داشت: وقتی صحبت از اقتدار ملی به میان می آید اذهان متوجه اقتدار نظامی، اقتصادی و سیاسی میشوند، این در حالی است که نباید از اقتدار فرهنگی غفلت کرد.
حداد عادل افزود: اقتدار نظامی، اقتصادی و سیاسی مخاطبان محدودی را در برمیگیرد اما عموم فرهیختگان مخاطبان اقتدار فرهنگی هستند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه اقتدار فرهنگی موفقیت در سایر زمینهها را در پی دارد، تصریح کرد: اقتدار فرهنگی به منزله سکوی پهنی است که میتوان بنای سایر زمینهها را روی آن استوار کرد.
وی با اشاره به اینکه رایزنان فرهنگی باید معرف فرهنگ ناب ایرانی در خارج از سرزمین ایران باشند، خاطرنشان کرد: بهترین وسیله برای فعال بودن دیپلماسی عمومی، تلاشهای فرهنگی است که رایزنان فرهنگی میتوانند معرفان خوبی در این زمینه باشند.
حداد عادل ادامه داد: رایزنان فرهنگی حتما نباید هنرمند باشند بلکه ذوق هنری داشتن و فرق هنر و بی هنری را دانستن مهم است.
حدادعادل آشنایی رایزنان فرهنگی با تاریخ کشور را ضروری برشمرد و بیان کرد: هرچه رایزنان در این بخش توانمندتر باشند در ایفای ماموریت خود موفقتر خواهند بود.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در بخش دیگری از سخنانش رونمایی از 110 اثر فرهنگی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را نشان دهنده توجه رایزنان فرهنگی به امر پژوهش خواند و گفت: هرچه آگاهی ما از ملتهای دیگر و تاثیر فرهنگ ما بر سایر ملل بیشتر باشد در تعمیم اقتدار فرهنگیمان در خارج از ایران موفقتر خواهیم بود.
حدادعادل فرهنگ غنی اسلامی ایران را اقیانوسی بیکران خواند و گفت: هرچه بیشتر در این زمینه تحقیق کنیم روز به روز افقهای تازهتری برای ما گشوده میشود.
پژوهش پیش زمینه معرفی تمدن نوین اسلامی- ایرانی به جهانیان است
در ا دامه این مراسم، محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سخنان خود را با طرح دو سوال آغاز کرد و اظهار داشت: آیا می توان امروز به جهانی بدون پژوهش فکر کرد و آیا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان یک سازمان فرهنگی که مسئولیت خطیر فرهنگ را یدک می کشد، می تواند بدون پژوهش به شایستگیهای مطلوب برسد؟
خرمشاد مهمترین وظایف این سازمان را در شرایط کنونی جهان، معرفی تمدن نوین اسلامی - ایرانی به جهانیان دانست و افزود: برای معرفی تمدن نوین اسلامی-ایرانی به جهان نیازمند پژوهش هستیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: با این امر، سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی می تواند پلی بزند بین دستگاههای فرهنگی در داخل و خارج کشور و به معرفی آثار نقاشی، هنر، معماری و... بپردازد که اینان دستاوردهای ایران امروز هستند.
وی انتقال دستاوردها، جریانها و جبهههای فکری و فرهنگی خارج به داخل را از دیگر وظایف این سازمان بر شمرد و اظهار داشت: باید دانست که نبض فرهنگ در آسیا، اروپا و ... چگونه می زند که این امر بدون پژوهش و نوشتن امکان پذیر نیست.
خرمشاد با بیان اینکه رایزنان فرهنگی این سازمان در 70 کشور حضور دارند، تصریح کرد: باید فرهنگ اسلامی، ایرانی را به این هفتاد کشور معرفی کنیم.
وی در ادامه به اقدامات پژوهشی که در چند سال گذشته در این سازمان انجام شده است اشاره کرد و گفت: مجموع کتاب های جامع و فرهنگ، سلسله کتاب های دانستنی های رایزنان فرهنگی و مجله اسلام سیاسی از کارهای بنیادین سازمان است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وضعیت پژوهش در کشور را نامطلوب عنوان کرد و گفت: بایستی روزی برسد که سازمان بتواند به صورت سیستمی و سامانمند خروجی داشته باشد.
برای مقابله با شیعه هراسی، اسلام هراسی باید جایگاه ایرانیان را در نظام اعتقادی و دینی را معرفی کنیم
آیت الله اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عنوان دیگر سخنران این مراسم با اشاره به روایاتی از بزرگان دینی در خصوص ویژگیهای مومنین و ویژگیهای ایرانیان اظهار داشت: طبق روایات، انسانهای مؤمن به خدا از فضاسازی تبلیغی بینالمللی صحنه را خالی نمیکنند و میمانند.
اراکی افزود: مردم ایران و ایرانیان از جایگاه ویژهای در نظام اعتقادی، دینی و فرهنگی معرفی شده از سوی خداوند و پیامبر (ص) برخوردارند.
وی ادامه داد: باید روی این مقوله کار ویژهای انجام شود، زیرا امروز نیاز داریم جایگاه مردم ایران را معرفی و راز آن را تبیین کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر ضرورت مقابله با تلاش قدرتهای استکباری برای معرفی ایران به عنوان دشمن در منطقه، گفت: باید با این جریان مقابله شود و یکی از روشهای مقابله با شیعه هراسی، اسلام هراسی و انقلاب اسلامی هراسی این است که جایگاه ایرانیان را در نظام اعتقادی و دینی معرفی کنیم.
اراکی خاطرنشان کرد: در منابع دینی اهل سنت این مساله بیشتر از منابع دینی شیعه آمده است و روایات در حدی است که به تواتر رسیده و قطعی الصدور است و جای بحث در سند این روایات وجود ندارد و این ربطی به بحث ملیگرایی ندارد، چرا که جایگاه ایرانیان در بحث اعتقادی و دینی جایگاه شایستهای است و این قوم توانسته امروز در مقوله علم، فرهنگ، دانش و تمدن به قلههای پیشرفت برسد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مهمترین ویژگی و کمالات ایرانیان را برخورداری از علم و ایمان عنوان کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم به آنچه کتاب و سنت به ما آموخته آگاهی و شناخت پیدا کرده و عمل کنیم.
اراکی یادآور شد: متاسفانه بخش اندکی از آنچه در کتاب و سنت بیان شده را شناختهایم و 90 درصد معارف، کتاب و سنت را تبیین نکردهایم و این جای کار دارد.