برداشت سختگیرانه از قوانین مانع حرکت‌های اقتصادی است

معاون اول قوه قضائیه گفت: برداشت‌های سخت‌گیرانه و تفسیر‌های محدودکننده از قوانین و مقررات، مانع حرکت روان فعالیت‌های اقتصادی شده؛ بر همین اساس بازنگری، ابطال برخی بخشنامه‌ها و تسهیل فرآیند‌های قانونی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
کد خبر: ۸۰۳۷۰۶
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۸ - 31December 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حمزه خلیلی» معاون اول قوه قضائیه، امروز (چهارشنبه) در نشست با فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی مشهد خواستار تسهیل قوانین و بخشنامه‌های اجرایی شد و اظهارداشت: ستاد هماهنگی با بخش خصوصی و اتاق بازرگانی شکل گرفته است که در چهارچوب این ستاد شش کمیته تخصصی فعال خواهند شد تا مسائل و تنگنا‌های حوزه تولید و خدمات را شناسایی نموده و راهکار‌های عملی برای رفع آنها ارائه کنند.

معاون اول قوه قضائیه: برداشت سختگیرانه از قوانین مانع حرکت‌های اقتصادی است

وی با اشاره به وجود برخی مقررات و بخشنامه‌های فرعی خارج از چهارچوب قانون که مشکلاتی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده‌اند، افزود: این موارد در قالب فعالیت‌های این ستاد مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

معاون اول قوه فضائیه ادامه داد: حضور نمایندگان بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاه‌های مرتبط در این ستاد، امکان اتخاذ تصمیماتی مؤثر را فراهم می‌کند که نتایج آن به‌طور مستقیم در بهبود شرایط معیشتی مردم نمود خواهد یافت.

حجت‌الاسلام خلیلی تصریح کرد: نظام حکمرانی اقتصادی بیش از هر زمان دیگری نیازمند گفت‌و‌گو‌های سازنده و مستمر میان دولت و بخش خصوصی است؛ چراکه این بخش به‌عنوان ریشه و بنیان تولید و اشتغال، نقش تعیین‌کننده‌ای در پویایی اقتصاد کشور ایفا می‌کند.

وی تاکید کرد: نقش بخش خصوصی در بهبود وضعیت معیشتی مردم غیرقابل انکار است، به دلیل ارتباط مستقیم این بخش با جامعه، درک دقیق‌تری از مسائل و مطالبات مردم وجود دارد و لازم است دولت، قوه قضائیه و بخش خصوصی در کنار یکدیگر و با همکاری و اعتماد متقابل برای گره‌گشایی از مشکلات معیشتی مردم اقدام کنند.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور، اثر تحریم‌ها و مشکلات داخلی و خارجی، خاطرنشان کرد: این شرایط، وضعیت عادی محسوب نمی‌شود و نیازمند رویکردی نوین، هم‌افزا و مشارکت‌محور است.

حجت‌الاسلام خلیلی افزود: بخش خصوصی از ظرفیت‌های گسترده‌ای برخوردار بوده که در صورت بهره‌برداری صحیح، می‌تواند به‌عنوان بازوی موثر در ارتقای رفاه عمومی و تقویت امید اجتماعی عمل کند.

وی بیان داشت: تحقق امید به آینده اقتصادی کشور، بدون تقویت بخش خصوصی امکان‌پذیر نخواهد بود.

معاون اول قوه قضائیه همچنین با اشاره به لزوم رصد دقیق برخی رفتار‌ها و جریان‌های اثرگذار اقتصادی، بر اهمیت تقویت سازوکار‌های نظارتی و پیشگیرانه در حوزه اقتصاد تاکید کرد و گفت: اگرچه وجود منافع و اثرگذاری گروه‌های اقتصادی در بسیاری از کشور‌ها امری شناخته‌شده است، اما در شرایط خاص کشور ضرورت دارد تا با مدیریت صحیح، شفافیت و پایبندی به قانون از ایجاد هرگونه اخلال در مسیر تحقق عدالت اقتصادی جلوگیری شود.

حجت‌الاسلام‌ خلیلی با تأکید بر ضرورت اعتمادسازی میان دستگاه‌های اجرایی و فعالان اقتصادی، افزود: عدالت، دغدغه‌ای انسانی و فراگیر است و نظام جمهوری اسلامی نیز با هدف تحقق عدالت حرکت می‌کند. دستیابی به این هدف، مستلزم عبور از دشواری‌ها با همکاری ملی و ائتلاف موثر میان دولت و بخش خصوصی است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار