عراقچی: اسناد زیادی از دخالت خارجی در اغتشاشات اخیر داریم

وزیر امور خارجه امروز در نشستی با حضور سفرا و رؤسای نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران گفت: مدارک بسیار زیادی از دخالت خارجی در اغتشاشات اخیر در ایران وجود دارد که به مردم و جامعه بین‌الملل ارائه خواهد شد.
کد خبر: ۸۰۵۷۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰ - 12January 2026

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز (دوشنبه) در نشستی که با سفرا و رؤسای نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: از روز ۲۸ دسامبر شاهد برخی اعتراضات عمدتا در سطح بازار و اصناف و فعالاان اقتصادی بودیم، تظاهراتی کاملا آرام برای بیان اعتراض خودشان صورت گرفت که از نظر دولت ایران و براساس قانون اساسی حق هر شهروند ایرانی است که اعتراض خود را به صورت مسالمت آمیز بیان کند.

عراقچی: مستندات دخالت خارجی در اغتشاشات اخیر ارائه خواهد شد

وی گفت: سه روز اعتراضات آرام را داشتیم عمدتا در سطح بازار و اصناف، دولت بلافاصله گفت‌و‌گو با نمایندگان اصناف را شروع کرد. رئیس جمهور با رئیس اتاق اصناف و بازرگانی و جمعی از فعالان اقتصادی ملاقات کرد. وزرای اقتصادی ملاقات‌هایی داشتند و به خواسته‌های آنها گوش فرادادند و برخی تدابیر و اصلاحات اقتصادی را طراحی کردند که اجرا شود. از آن جایی که تظاهرات با هدف مسالمت آمیز و اعتراض صورت می‌گرفت، اصناف و فعالان اقتصادی مشکلاتشان را بیان کردند و دولت شنید و در مرحله اول تظاهرات رو به کاهش رفت و گفت‌و‌گو جای آن را گرفت.

وزیر خارجه ادامه داد: در روز سوم خاتمه یافت با گفت‌وگویی که بین دولت و فعالان اقتصادی صورت گرفت. ولی از روز اول ژانویه مجددا اعتراضات شکل گرفت ولی به شکل جدید. مرحله اول مسالمت آمیز بود و از طریق گفت‌و‌گو پیش رفت. مرحله دوم افراد جدیدی وارد تظاهرات شدند و تظاهرات را به سمت خشونت پیش بردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: بسیاری از کشور‌ها اینگونه تظاهرات را تجربه دارند و نیرو‌های امنیتی ما با مدارای کامل برخورد و سعی کردند جلوی خشونت را بگیرند. از اول تا هفتم ژانویه با چنین اعتراضاتی مواجه بودیم که همراه با برخی از خشونت‌ها هم بود که از نظر ما کاملا تحمل‌پذیر بود و نیرو‌های امنیتی ما تلاش کردند از طریق برخورد آرام این تظاهرات را کنترل کنند، ولی از هشتم ژانویه ما با یک مرحله کاملا جدید و متفاوت رو‌به‌رو شدیم.

وی افزود: از هشتم ژانویه تا ۱۰ ژانویه ما شاهد ورود عوامل تروریستی و گروهک‌های تروریستی به صحنه تظاهرات و شاهد ورود اسلحه و سلاح در جمع تظاهرکنندگان بودیم و کاملا روشن بود طراحی‌هایی صورت گرفته است که تظاهرات را از مسیر اصلی خود خارج کنند و به یک خشونت اجتماعی و خونریزی و آشوب در سطح ملی تبدیل کنند.

عراقچی افزود: عوامل مسلح به سمت پلیس و نیرو‌های انتظامی شلیک می‌کردند و متوجه شدیم آنها نه‌تنها به پلیس بلکه به مردم عادی هم شلیک می‌کنند و هدف آنها تنها بالا بردن کشته‌ها بود و مدارک زیادی وجود دارد. هدف این بود کشته‌ها زیاد شود، چون ترامپ گفته بود اگر مردم کشته شوند ما می‌آییم و دخالت می‌کنیم و این یک دخالت آشکار در امور داخلی دیگر کشورهاست.

وی افزود: عواملی که دنبال ایجاد اغتشاش بودند رفتند به این سمت که تعداد کشته‌ها بیشتر شود که شاید آمریکا وارد شود. صدا‌های ضبط شده‌ای داریم که شما در بین تظاهرکنندگان شلیک کنید اگر توانستید پلیس را بزنید اگر نشد مردم عادی و اگر نشد دختر و پسری که جلوی شماست را بزنید و فقط مهم این است که تعداد کشته‌ها بالا برود و خون بیشتری ریخته شود.

عراقچی ادامه داد: تعداد زیادی از کسانی که کشته شدند از پشت سر توسط این افراد به آنها شلیک شده بود و بعد وارد خشونت عریان به سبک گروهک داعش شدند.

عراقچی بیان کرد: سر تعدادی از نیرو‌های پلیس را بریدند. برخی افراد را زنده آتش زدند و شروع کردند به صورت گسترده اماکن عمومی و ساختمان‌های دولتی و مقر‌های پلیس را آتش زدن و حتی خانه‌ها و مغازه‌های مردم را آتش زدند.

وی گفت: به زور مغازه‌داران را تهدید می‌کردند که مغازه‌هایشان را ببندند وگرنه آتش می‌زنند. در یک شهر ۲۰۰ مغازه را آتش زدند. آمبولانس‌ها را آتش زدند و بعد مساجد را آتش زدند. هیچ ایرانی به مسجد حمله نمی‌کند و آن را آتش نمی‌زند. ۵۳ مسجد را به آتش کشاندند. مجروحان را خودشان به قتل رساندند. در یک مورد ۱۱ مجروح را می‌خواستند به بیمارستان منتقل کنند و بعد آنها را کشته‌اند.

وزیر خارجه ادامه داد: برای آتش زدن اماکن ۲۰ میلیون تومان پول دادند. همه مدارک آن موجود است. فیلم‌هایی هست که به سمت مردم و نیرو‌های پلیس تیراندازی می‌کنند و حتی فیلم‌هایی داریم که اسلحه بین مردم پخش می‌کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: بسیاری از افرادی که کشته شدند توسط تیر آنها و یا با شیوه‌های عجیب و غریب با سنگ و آجر و ... کشته شدند. مثل داعش سعی کردند با رعب و وحشت برخورد کنند. 

عراقچی افزود: مرحله سوم تظاهرات، دیگر تظاهرات نیست اسمش جنگ تروریستی در شهر‌های کشور و حملات تروریستی است. از هشتم ژانویه به بعد ما اعتراضات نداریم حملات تروریستی داریم.

وزیر خارجه ادامه داد: از دهم ژانویه تا امروز ما مرحله بعدی را داریم و تحت کنترل قرار گرفته است. نیرو‌های امنیتی ما وارد شده و با عوامل تروریستی برخورد و بسیاری از آنها همراه با سلاح‌هایشان دستگیر شدند.

وی گفت: مدارک بسیار زیادی از دخالت خارجی وجود دارد که به مردم و جامعه بین‌الملل ارائه خواهد شد.

در ادامه نیز کلیپی از اقدامات تروریستی اغتشاشگران به نمایش درآمد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه عنوان کرد: صحنه‌ای در این فیلم بود که حتما دقت کردید صحنه‌ای که پلیس آمریکا به یک خانم ۳۷ ساله و مادر سه فرزند در اتومبیل خودش شلیک می‌کند و ترامپ می‌گوید پلیس در حال دفاع از خودش بوده است. صحنه کاملا مشخص است.

وی افزود: در ایران به ماموران پلیس تیراندازی شده و کشته شده‌اند و بعد ادعا‌هایی که صورت می‌گیرد باعث تعجب است. وزارت امنیت داخلی آمریکا بعد از این حادثه اعلام کرده که اگر دست به افسر پلیس بزنید با شدت پاسخ می‌دهیم و بعد اینجا تظاهرکنندگانی که به پلیس شلیک می‌کنند تظاهرکننده آرام خطاب می‌کنند.

عراقچی بیان کرد: اسناد و مدارک زیادی داریم که حاکی از دخالت آمریکا و اسرائیل در این حرکت تروریستی است. رسانه‌های اسرائیل پر از ادعا‌هایی است که آنها مشغول طراحی عملیات در ایران هستند. پامپئو که رئیس سازمان سیا در دوران ترامپ بوده توئیت زده و می‌گوید من سال جدید را به ایرانیانی که در خیابان‌ها هستند و به ماموران موساد که در کنار آنها حرکت می‌کنند تبریک می‌گویم. یک اعتراف صریح که ماموران موساد تلاش کردند این جریان تروریستی را هدایت کنند.

عراقچی بیان کرد: کسانی که با اظهاراتش باعث شدند تعداد کشته‌ها بالا رود و با طراحی خود عملیات تروریسیتی را انجام و انسان‌های بی‌گناه را در اییران کشتند، مسئول شناخته و باید مسئولیت خود را بپذیرند و در اینجا مواضع برخی از کشور‌های غربی جالب است که به جای اینکه تروریسم را محکوم کنند، پلیس ما را محکوم می‌کنند و اینها همان کسانی هستند که نسل کشی و کشتار ۷۰ هزار نفر را در غزه نادیده گرفته و یک بار هم محکوم نکردند.

وی ادامه داد: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم نکردند، ولی الان برای تروریست‌های داخل ایران اشک تمساح می‌ریزند و یا برای تظاهرکنندگانی که حق دارند اعتراض خود را به‌صورت مسالمت‌آمیز بیان کنند، اشک تمساح می‌ریزند.

وزیر خارجه گفت: حق هر کسی که در ایران معترض باشد به رسمیت می‌شناسیم همانطور که در روز‌های اول دولت وارد گفت‌و‌گو شد، ولی اغتشاش و آتش زدن اموال عمومی و اموال مردم و شلیک به نیرو‌های پلیس و مردم را هیچ کشوری تحمل نمی‌کند برخی کشور‌هایی که مواضع اشتباه گرفتند به واقعیات روی زمین توجه کنند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار