الوقت بررسی کرد؛

برقراری آتش‌بس در حلب؛ دلسوزی اتحادیه عرب برای النصره

اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج فارس، شورای امنیت سازمان ملل و دبیر کل این نهاد بین‌المللی از جمله ابزاری هستند که سر بزنگاه و مواقعی که منافع رژیم صهیونیستی و کشورهای ارتجاع منطقه به خطر می افتد، فعال می‌شوند.
کد خبر: ۸۰۷۲۷
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۶ - 03May 2016

برقراری آتش‌بس در حلب؛ دلسوزی اتحادیه عرب برای النصره

به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، حربه سیاسی ابزاری است که هر گاه کشورهای دشمن محور مقاومت با شکست مواجه شده یا در آستانه آن قرار می گیرند، از آن استفاده می کنند. این ابزار در شرایط متفاوت می تواند به گونههای مختلفی بروز پیدا کند؛ اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج فارس، شورای امنیت سازمان ملل و دبیر کل این نهاد بینالمللی از جمله ابزاری هستند که سر بزنگاه و مواقعی که منافع رژیم صهیونیستی و کشورهای ارتجاع منطقه به خطر می افتد، فعال میشوند.

این بار نوبت اتحادیه عرب است تا در گرماگرم تحولات سوریه و دفع حملات گروههای تروریستی در نقاط مختلف، به علت نگرانی برای مردم حلب تشکیل جلسه دهد. بنابر گزارش رسانههای عربی، جلسه فوق العاده اتحادیه عرب به درخواست دولت قطر، برای بررسی وضعیت حلب روز چهارشنبه هفته جاری در سطح نمایندگان دائم در مقر اتحادیه در قاهره برگزار خواهد شد.

حلب بزرگ ترین شهر سوریه و پایتخت تجاری این کشور، هم برای تروریست ها، هم برای معارضین مسلح و هم برای دولت سوریه اهمیتی راهبردی دارد و به همین دلیل است که همواره بخشی از نبرد حول محور حلب و مناطق اطراف آن میچرخد. در حال حاضر جبهه النصره یا به تعبیر بهتر القاعده سوریه گروه اصلی فعال در جبهه حلب است و گروههای همپیمان با آن نیز بیشتر در مناطق حومه این شهر فعالیت می کنند.

کشورهای اتحادیه عرب و به طور کلی جریانی که مقابل محور مقاومت قرار دارند امروز پشت مردم حلب مخفی شده و با استفاده از این پوشش حرف برقراری آتش بس در این منطقه را پیش کشیده اند. در حالی که آتش بس برقرار شده در سوریه که به دنبال توافق بینالمللی در مناطق مختلف برقرار شد، توسط این گروهها نقض شد و نیروهای دولتی که در مقابل برخی جریانهای مسلح سلاحهایشان را پایین گرفته بودند بار دیگر درگیر جنگ شدند.

شعار برقراری آتش بس در حلب، اگر واقعا برای حمایت از دو میلیون نفر ساکن این شهر باشد شعار و عمل خوبی است اما جریان حریف ثابت کرده که از فرصتهای آتش بس برای تجدید قوای گروههای تروریستی استفاده میکند.

در این برهه از زمان، نبرد در حلب همچنان ادامه دارد. گروههای تروریستی همچنان در این شهر حضور دارند و با نیروهای دولتی و داوطلب میجنگند و در جبهه دیگر، تلاش میکنند با تصرف مناطق جنوبی مانند تلالعیس که چندین بار بین طرفین دست به دست شده، راه تردد و تبادل تجهیزات را بر نیروهای نظام سوری ببندند.

جریان مخالف مقاومت در حال حاضر شعار آتشبس را سر میدهد زیرا این شعار چند دستاورد برای آنان دارد که مهمترین آنها در حوزه روانی است. اول اینکه، رسانههای وابسته به این جریان از مدتها قبل توپخانه عملیات روانی خود را بیش از پیش فعال کرده و این موضوع را مخاطبان خود القا میکنند که نیروهای سوری و بمب افکنهای روسی مردم حلب را هدف قرار داده و به جای نبرد با تروریستها مردم این شهر را قتل عام می کنند.

القای این موضوع با شعار برقراری آتش بس شاید بتواند از جانب مردم حلب این توقع را ایجاد کند که نیروهای دولتی و متحدان آن دست از عملیات خود بردارند. از سوی دیگر در صورتی که طرفین درگیر در نبرد حلب به آتش بس برسند، فرصت خوبی برای تجدید قوای گروههای تروریستی با تجهیزات و نفرات جدید فراهم می شود تا مانند آتش بس فراگیر که مدتی قبل در جریان توافق روسیه و ایالات متحده در برخی مناطق اجرا شد، گروههای مسلح جان دوبارهای بگیرند و جنگ را با شدت بیشتری ادامه دهند.

این نکته را نیز باید در پایان این نوشتار اضافه کرد که 6 پایگاه نظامی مهم از جمله پایگاههای هوایی تفتناز، الجراح و نیرب در داخل حلب و مناطق اطراف آن واقع شده که سیطره به آنان به برتری نظامی گروهی که کنترل این مقرها را در دست دارد، اضافه میکند.

نظر شما
پربیننده ها