به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، غلامعلی حداد عادل در نشست با کارشناسان بنیاد سعدی، با اشاره به سفری که اخیرا به کشور پاکستان جهت شرکت در اجلاس بینالمجالس آسیایی داشت از بازدید از"مرکز تحقیقات زبان فارسی ایران و پاکستان" و "دانشگاه نومل" و هم چنین دیدارهایی که با رییس کمیسیون آموزش عالی و استادان این مراکزداشت، گزارشی مفصل را ارائه کرد.
وی با اشاره به تاریخ کهن و پهناوربودن جغرافیای کشور ایران در گذشته و رایج بودن زبان فارسی در کشورهایی که در حال حاضر از ایران جدا شده اند، اظهار داشت: در گذشته ای نه چندان دور زبان فارسی در کشورهای هند و پاکستان رایج بود اما به دلایل سیاسی و استعماری که کشور انگلیس بر منطقه تحمیل کرد زبان انگلیسی جایگزین زبان فارسی شد، با همه تلاشی که استعمار برای محو کردن زبان فارسی در این کشورها انجام داده است هنوز زبان فارسی دراین کشورها رایج است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به دلیل علاقه ای که نسبت به زبان فارسی در این کشورها وجود دارد در صدد هستیم تا یک شوراهای راهبردی قوی متشکل از مطلعین و متخصصین هر کشور را در بنیاد سعدی دور هم جمع کنیم و با مشورت ایشان راهکارها و برنامههای لازم از جمله تهیه و تدوین کتاب ها و وسائل آموزشی مورد نیاز مراکز آموزشی و دانشگاههای آنها و همچنین اعزام استادان زبان فارسی را سامان دهیم.
حداد عادل با بیان اینکه علت ترویج و ماندگاری زبان فارسی در هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است، گفت: مبنای زبان فارسی و ماندگاری آن در کشورهای مختلف متفاوت است، در بعضی کشورها این مبنا مذهبی است و در بعضی از کشورها اقتصادی ودر برخی دیگر فرهنگی، ما باید این مقتضیات را در نظر بگیریم و بر اساس آن برای آموزش و گسترش زبان فارسی در آن کشور برنامه ریزی و فعالیت کنیم و موسسات موجود در این کشورها را شناسایی و آنها را به لحاظ امکانات آموزشی تکمیل کنیم.
وی تصریح کرد: بنیاد سعدی به عنوان نهادی که متولی حفظ و گسترش زبان فارسی در جهان است مسئولیتی سنگین بر دوش و راهی دشوار و طولانی پیش رو دارد. ترویج زبان فارسی در کشورهایی که در روزگار نه چندان دور زبان فارسی زبان رایج و اصلی آنها بوده، یک فعالیت ملی و انقلابی است که نظام جمهوری اسلامی برعهده بنیاد قرار داده است.