به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، مراسم کلنگ زنی یادمان حرم شهدای گمنام شهر خروین از توابع نیشابور با حضور سردار نجاتی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، امام جمعه شهر خروین، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان نیشابور، فرمانده تیپ 21 امام رضا (ع) و جمعی از نیروهای نظامی و انتظامی و با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی و شهردار شهر خروین برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دستجردی امام جمعه شهر خروین طی سخنانی با اشاره به دو شهید گمنام مدفون شده در این شهر از همکاری و مساعدت کلیه نهادهای عمرانی و فرهنگی نیشابور بهویژه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهدلیل همکاری و همچنین هزینههای مرتبط با ساخت یادمان و المان ویژه این شهداء قدردانی کرد.
در ادامه سردار نجاتی با قرائت آیه شریفه« ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاهم عند ربهم یرزقون» گفت: بحث شهدای گمنام و یادمان این عزیزان در اصل زنده نگه داشتن یاد شهدا نزد خودمان بوده و مایه برکت است.
وی با بیان اینکه این یادمانها نمادی از استقامت، ایثار، از جان گذشتگی و شهادت است، تصریح کرد: لازم است جوانان امروز و آینده ما بدانند جنگ احزابی رخ داد که در آن تمام شرق و غرب به میدان آمدند و با از جان گذشتگی شهداء، امروز استقلال و تمامیت ارضی آن حفظ شده است.
سردار نجاتی در ادامه از طراح المان یادمان شهدای شهر خروین تشکر کرد و افزود: در حدود 500 نقطه در سطح کشور وجود دارد که سهم خراسان 43 نقطه میباشد و از این تعداد در حدود 13 مورد المان آنها به اتمام رسیده و مابقی در حال اجرا و طراحی هستند.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی افزود: متاسفانه در برخی نقاط با وجود دفن شهید، به دلیل عوض شدن مسئولین هیچ کاری در این خصوص انجام نشده که این اشتباه بوده و بی احترامی به خون شهداست.
سردار نجاتی با بیان اینکه شهدا همان مردمی بودند که در قالب بسیج به جبههها رفته و به شهادت رسیدند، خاطرنشان کرد: بدانید مردم شهداء را از خود میدانند و برای آنها از هیچ چیزی دریغ نمیکنند و تمام تلاششان را در این راه انجام خواهند داد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در پایان ضمن تشکر از حجت الاسلام والمسلمین دستجردی و حضار جلسه گفت: امیدوارم تا اتمام کار این گروه با جدیت در کنار هم باشیم و به شهداء خدمت کنیم.
گفتنی است، طرح یادمان شهدای شهر خروین، متشکل از یک مقبره بر روی یک سکوی هفت ضلعی پلکانی است که علت انتخاب سکو برای این یادمان این است که همیشه مکانهای مقدس بر روی سکو و بالاتر از سطح زمین قرار گرفتهاند و انتخاب عدد هفت برای تعداد اضلاع نیز به دلیل اهمیت این عدد در عرفان بوده و رابطه عمیق بین عرفان و شهادت را یادآوری میکند.