ادبیات مقاومت روی صحنه؛ جشنواره‌ای برای کشف صدا‌های تازه دفاع مقدس

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت گیلان گفت: آیین اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ادبی یوسف و بیست و هفتمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس با معرفی برترین‌های شعر و داستان کوتاه دفاع مقدس در رشت برگزار می‌شود.
کد خبر: ۸۱۱۲۶۸
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰ - 09February 2026
سرهنگ «کامیار مهدی‌پور» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گیلان در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع‌پرس در رشت، با اعلام جزئیات برگزاری رویداد‌های دفاع مقدس در استان، اظهار داشت: آیین اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ادبی یوسف و بیست و هفتمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس به همراه رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب از تازه‌های نشر «پلاک افتخار» و همچنین رونمایی از ۲۰ قطعه کتاب صوتی و چهار قطعه پادکست، امروز ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۳۰ در تالار مرکزی رشت برگزار خواهد شد.
ادبیات مقاومت روی صحنه؛ جشنواره‌ای برای کشف صدا‌های تازه دفاع مقدس
وی با اشاره به روند برگزاری جشنواره شعر دفاع مقدس استان گیلان در سال ۱۴۰۴ افزود: این جشنواره با موضوعات اعلام‌شده در فراخوان، از مردادماه فعالیت خود را آغاز کرد و تا ۱۵ آبان‌ماه به‌عنوان مهلت ارسال آثار، تعداد ۳۰۱ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت گیلان ادامه داد: در میان آثار ارسالی و پس از طی مراحل داوری، سه نفر به‌عنوان برگزیدگان اول تا سوم انتخاب شدند و هشت نفر نیز به‌عنوان شایستگان تقدیر (نفرات چهارم تا یازدهم) انتخاب شدند.
 
مهدی‌پور در ادامه به برگزاری چهاردهمین دوره جایزه ادبی یوسف در استان گیلان اشاره کرد و گفت: با یاری خدای متعال، این دوره از جایزه ادبی یوسف با انتشار فراخوان در سراسر استان آغاز به کار کرد و دبیرخانه جشنواره به‌منظور ارتقای سطح کیفی آثار و ایجاد انگیزه در میان شرکت‌کنندگان، اقدام به برگزاری دو جلسه ویژه آشنایی با عناصر داستان و سپس ۱۲ جلسه کارگاه داستان‌نویسی در دو گروه مجزا با حضور برترین اساتید داستان‌نویسی استان کرد.
 
وی تصریح کرد: برگزاری این کارگاه‌ها موجب افزایش چشمگیر تعداد آثار و همچنین ارتقای محسوس کیفیت آثار نسبت به ادوار گذشته جشنواره شد، به‌طوری که در نهایت ۱۷۵ اثر به دبیرخانه جایزه ادبی یوسف ارسال شد.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت گیلان خاطرنشان کرد: آثار دریافتی طی دو جلسه داوری و توسط سه داور مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت با جمع‌بندی امتیازات، نفرات برتر این دوره انتخاب شدند. در این دوره از جایزه ادبی یوسف، توجه ویژه شرکت‌کنندگان به موضوع دفاع مقدس دوازده روزه به‌صورت چشمگیری قابل مشاهده بود.
 
مهدی‌پور در پایان با تأکید بر اهمیت این رویداد‌های فرهنگی و هنری گفت: جشنواره شعر و داستان کوتاه دفاع مقدس فرصتی مغتنم برای حضور هنرمندان و علاقه‌مندان این حوزه است تا ضمن ارائه آثار فاخر و ارزشمند، در مسیر اعتلای تجربیات فردی گام برداشته و زمینه‌ای مؤثر برای معرفی توانمندی‌های خود در عرصه شعر و داستان‌نویسی فراهم آورند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار