سفارش مقام معظم رهبری به مسئولان درخصوص خدمت به مردم؛

نظام اسلامی،باید تمام همّت خود را به پُر کردن شکاف‌های عمیق اقتصادی و اجتماعی میان فقیر و غنی مصروف کند

آنچه در گزارش زیر می‎خوانید مطالبی برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری است.
کد خبر: ۸۱۱۳۶
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۸ - 07May 2016

نظام اسلامی،باید تمام همّت خود را به پُر کردن شکاف‌های عمیق اقتصادی و اجتماعی میان فقیر و غنی مصروف کند

به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع پرس؛ از آن جا که تزکیه نفس و اصلاح بیش تر اخلاق و رفتار، انسان را برای خدمت کردن و انجام وظیفه آماده می سازد، از جمله مسؤولیتهای افراد، اعم از مسؤولان و غیر مسؤولان، توجّه به مسأله خودسازی و پاک سازی باطن است.

مقام معظم رهبری، حضرت آیت اللّه خامنهای در این باره میفرمایند: «ما باید امروز، به سمت تغییر خودمان، به سوی الگوهایی که اسلام معیّن کرده است، پیش برویم؛ تغییر خودمان به عنوان اشخاص. … باید خودمان را اصلاح کنیم، اخلاق خودمان را درست کنیم، خودمان را از لحاظ باطن، به خدا نزدیک کنیم. به عنوان یک فرد، مجاهدت شخصی بکنیم. آیات خدا را به دل خودمان بخوانیم و دل را به خدا نزدیک کنیم. این وظیفه ماست. این کمک خواهد کرد تا ما بتوانیم وظیفه ای را که در جنب مردم و در جنب جامعه داریم، به بهترین وجهی انجام بدهیم و آحاد مردم هم، منهای وظایف اجتماعی که بر عهده همه هست و هیچ کس از وظیفه اجتماعی خالی نیست، وظیفه فردی، وظیفه شخصی و اخلاقی را برای خودشان وظیفه مهمی بدانند».

شاخصههای خدمتگزاران

در جامعه اسلامی، آن نوع از خدمت رسانی پسندیده و مورد قبول است که از اعتقاد به خدا و باور به حقانیّت اسلام ناشی شده باشد. چون در سایه چنین ویژگیهایی است که کارهای بزرگ، در شرایط سخت قابل تحقق میشود.

مقام معظم رهبری در این باره میفرمایند: «باور خدای متعال به عمق جان و اعتماد به اسلام، به عنوان دین رهایی بخش و کارآمد و حقیقتِ مطلق، از جمله شاخصه هایی است که خدمتگزاران نظام اسلامی، بایستی به آن متّصف باشند. مگر میشود راه سخت حاکمیت دین اسلام را در دنیای پیچیده و پر از دشمنی امروز طی کرد، ولی به خدای متعال توکل و به اسلام اعتقاد نداشت. … در همین دوران جنگ … یک دولت و یک مجموعه خدمتگزاری … آمد و با همّت، با تلاش، با ایمان و با توکل به خدا و با درآمدهای کم … کارهای بزرگی انجام داد. … اگر ما خدا را در نظر داشته باشیم و حقیقتاً به عنوان انجام وظیفه کار بکنیم، یقیناً لطف و تفضل و حمایت و کمک های غیر مُحتَسب خدای متعال به ما خواهد رسید».

ضرورت هماهنگی نهادها

هنگامی روند خدمت رسانی به مردم، به صورت شایسته انجام میگیرد که تمام سازمانها و نهادهای اجتماعی، با یکدیگر هماهنگی داشته باشند. مقام معظم رهبری درباره ضرورت انسجام و هماهنگی دستگاه های دولتی می فرمایند: «به مسؤولان در سطوح مختلف هم عرض می کنم که یکی از راه های موفقیّتِ عملی و جا گرفتن در چشم مردم، همکاری دستگاه های مختلف و همکاری قوای سه گانه است.

نباید همدیگر را تضعیف بکنند. هیچ کس نباید قوای مسؤول مملکت را تضعیف بکند. … نهادهای قانونی که هر کدام در زیر این بنای شامخْ یک ستون هستند، باری را بر دوش دارند. مجموعه این هاست که این بنای با عظمت را سرپا نگاه داشته است. … اشکال داشتن به یک کار یا دو کار یا ده کار که بعضی از این اشکال ها طوری است که اگر توضیحی داده بشود، ممکن است برطرف هم بشود، ولو برطرف هم نشود، موجب نمی شود که ما نهادها را تضعیف کنیم».

خدمت به مردم، افتخاری بزرگ

همان گونه که امام خمینی رحمه الله مکرر می فرمودند خود را خدمتگزار مردم بدانید، حضرت آیت اللّه خامنهای، شاگرد آن پیر فرزانه نیز همواره بر این مطلب تأکید دارند که مسؤولان در هر ردهای که هستند، باید خود را خدمتگزار مردم بدانند.

ایشان در این زمینه میفرمایند: «… این مردم ـ همان طور که امام مکرر فرمودند ـ ولی نعمت های ما هستند؛ این شوخی نیست. من یکی از مسؤولان را در محضری دیدم که برخوردش با مردم قدری متکبرانه بود، پیغام دادم و گفتم به ایشان بگویید که اگر می خواهد جبران آن برخورد را بکند، باید در همان طور محضری ظاهر بشود و بگوید: ای مردم! من نوکر شمایم. خلاف که نگفته … یک مسؤول کشور چکاره است؟ فلسفه وجودی ما، غیر از خدمت به مردم چیست؟ امام فرمودند: اگر به من خدمتگزار بگویند، بهتر از این است که رهبر بگویند. این حرف درستی است؛ چون خدمتگزاری برای انسانی که دلش بیدار باشد، مدح بزرگ تری است… اگر این ملّت شهادت می دادند، که قطعاً می دادند که امام خدمتگزار آن هاست، امام بیش تر خوشحال می شد، که همه ملّت یک صدا فریاد بزنند که تو رهبر ما هستی. خدمتگزاری به مردم افتخار است».

ضرورت پرکردن شکافهای اقتصادی

رهبر معظم انقلاب، ضمن یادآوری خدمات توده های مردم، به دولت مردان تأکید میکنند که بکوشند تا رفاه و آسایش و آرامش خاطر این مردم به نحو احسن تأمین گردد: «… به دولت خدمتگزار و لایق نیز یادآور میشوم که این ملّت بزرگ و فدارکار، به خصوص طبقات محروم و پابرهنگان، که بار اصلی انقلاب و کشور را همیشه بر دوش داشتهاند، حقاً شایسته خدمت و سزاوار صمیمیتاند. در تمام برنامهها و تصمیمها، بیش از هر چیز، لازم است استیفای حقوق و تأمین رفاه و آسایش و رشد مادّی و معنوی و حفظ عزّت و شرف آنان مورد توجّه باشد. اگر در دورانهای گذشته، همه سرمایه و پول و شغل و تحصیل و عمران، خلاصه همه خیرات در جهت منافع مرفهین به کار میرفت …، نظام اسلامی به عکس، باید تمام همّت خود را به پُر کردن شکافهای عمیق اقتصادی و اجتماعی میان فقیر و غنی مصروف کند و سرمایههای مادّی و معنوی کشور را در راه خدمت به پابرهنگان ـ که حقّ حیات به گردن کشور دارند ـ به کار اندازد».

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار