موسوی: رعایت عدالت رکن کار برای جامعه ایثارگری است

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در همایش سراسری مدیران این بنیاد، با تأکید بر ضرورت رسیدگی مستمر، میدانی و چندوجهی به خانواده‌های شهدا به‌ویژه شهدای حوادث امسال، گفت: رعایت عدالت و دوری از سیاست‌زدگی رکن کار برای جامعه ایثارگری است.
کد خبر: ۸۱۳۰۷۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۲ - 16February 2026

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، همایش سراسری مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور «سید احمد موسوی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید رمضان موسوی مقدم» نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید، معاونان، مشاوران و مدیران ستادی و استانی، امروز (دوشنبه) در سالن جلسات شهید رسول‌زاده برگزار شد.

برگزاری همایش سراسری مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

در این همایش، از طریق برگزاری پنج کارگروه شامل کارگروه مردمی‌سازی، تعاون، نظام سلامت، تدوین برنامه و ساختار مبتنی بر فرآیند‌ها و سازمان‌های تابعه و با حضور معاونین و مدیران بنیاد مسایل و برنامه‌های آتی بحث و بررسی شد.

رعایت عدالت و دوری از سیاست‌زدگی رکن کار برای جامعه ایثارگری است

سیداحمد موسوی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در این همایش بر ضرورت رسیدگی مستمر، میدانی و چندوجهی به خانواده‌های شهدا به‌ویژه شهدای حوادث امسال تأکید کرد و گفت: این موضوع فقط ارائه خدمات اداری نیست، با یک مسئله عمیق انسانی مواجهیم که ابعاد روحی، روانی و اجتماعی آن سال‌ها ادامه خواهد داشت.

موسوی با بیان اینکه نباید تنها به آمار شهدا و مجروحان نگاه عددی داشت، افزود: هر خانواده، به‌ویژه کودکان و همسران آنان با مشکلات پیچیده‌ای مواجه خواهند بود و بنیاد شهید باید به صورت فعال در کنار آنان باشد.

وی از مدیران استانی خواست این موضوع را در صدر اولویت‌های کاری خود قرار دهند و تأکید کرد: رسیدگی باید همزمان جسم، اندیشه، روح و روان خانواده‌ها را در بر گیرد.

معاون رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به نام‌گذاری روز سه شنبه ۲۸ بهمن‌ماه به عنوان «سوگ ملی» توسط دولت و برگزاری مراسم چهلم جان‌باختگان حوادث اخیر، از مدیران بنیاد شهید خواست ضمن حضور فعال، هماهنگی لازم برای دعوت از تمامی خانواده‌های آنان و بازماندگان را انجام دهند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه، چارچوب سیاست‌های جدید این نهاد را در چند محور تشریح کرد.

برگزاری همایش سراسری مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

موسوی در ادامه افزود: رعایت عدالت در خدمت‌رسانی به جامعه هدف و پرهیز از تبعیض و بی عدالتی یکی از سیاست‌های مطرح است. عدالت به معنای توزیع برابر فرصت‌ها با نظام دسترسی و نظارت شفاف است و تمامی قوانین و تصمیمات بنیاد باید با «خط‌کش عدالت» سنجیده شود.

دومین سیاست مهم مطرح‌شده، بحث دوری بنیاد از سیاست‌زدگی است. وی، بنیاد را یک مجموعه خدمت‌رسان معرفی کرد و گفت: بنیاد یک نهاد خدمت‌رسان است و هدف این است که به جامعه هدف آن خدمت کرد، قوانین را به نفعشان اصلاح کرد و هر کاری که امکان‌پذیر است، برایشان انجام داد.

موسوی به شاخص‌های سرمایه اجتماعی اشاره کرد که شامل هنجار‌ها – ارزش‌ها، همبستگی اجتماعی، تعامل پذیری، مسئولیت پذیری، اعتماد اجتماعی مشارکت اجتماعی است و مردمی‌سازی فعالیت‌ها و حضور میدانی در کنار مردم را از راهکار‌های تقویت اعتماد عمومی دانست.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: بنیاد شهید نیازمند برنامه‌ای عملیاتی و روزآمد است. وی از تهیه پیش‌نویس اولیه برنامه و ارائه آن به مدیران ستادی و استانی برای بررسی و تکمیل خبر داد.

به گفته وی، ساختار‌های نظارتی سنتی کارآمد نیستند و باید با طراحی فرآیند‌های شفاف و نظارت هوشمند، از آغاز تا پایان هر اقدام، امکان انحراف به حداقل برسد که با اجتماع محوری، مشارکت جویی، حاکمیت قانون، کاریی و اثربخشی، پاسخگویی و شفافیت و کنترل فساد این موضوع مقدور خواهد شد.
 
ایجاد انضباط مالی و شفافیت با ایجاد پورتال نظام شفافیت و دسترسی به اطلاعات وارتقاء شاخص‌های مدیریتی و ارزش‌های سازمانی با استقرار مدیریت دانایی از دیگر سیاست‌های مطرح شده از سوی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران است که در این رابطه وی اظهار داشت: شفافیت مالی از اولویت‌های جدی بنیاد است و همچنین ضمن تاکید بر تفاوت «دانش» و «دانایی»، ارتقای سرمایه فکری، انگیزش منابع انسانی و نظام ارزیابی مستمر را لازمه تحول سازمانی دانست.
 
تقویت تشکل‌های بنیاد در راستای توان افزایی و ظرفیت سازی

موسوی گفت: بیش از ۳۰۰ تشکل مرتبط با بنیاد وجود دارد که بخشی از آنها فعال‌اند و باید از ظرفیت آنها استفاده شود.

پرهیز از موازی کاری و اعمال نظام مدیریت هماهنگ و یکپارچه فرآیندمحور و تمرکززدایی و متناسب‌سازی صف و ستاد از دیگر سیاست‌های اشاره‌شده توسط معاون رییس جمهور است که در این رابطه وی با اشاره به ضرورت واگذاری اختیارات به صف و استان‌ها، تأکید کرد: ستاد باید بر سیاست‌گذاری و نظارت متمرکز شود و اجرا به سطوح عملیاتی واگذار شود.

برگزاری همایش سراسری مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

همچنین ارتقای سرمایه فکری بنیاد شامل سرمایه انسانی، سرمایه ارتباطی و ساختاری (دانش و ارزش) و هوشمندسازی بنیاد بر پایه نظامات و فرآیند‌های سازمانی از دیگر سیاست‌های ضروری بنیاد از سوی معاون رییس جمهور اشاره شد که در این رابطه وی بر تقویت ارتباط بنیاد با سایر دستگاه‌ها برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی در حوزه آموزش، فرهنگ و خدمات اجتماعی تأکید کرد و گفت: پراکندگی سامانه‌ها در برخی حوزه‌ها باید با یک نظام یکپارچه و هوشمند اصلاح شود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران هماهنگی میان معاونت‌ها، استان‌ها و مجموعه‌های اقتصادی را شرط تحقق مأموریت بنیاد دانست و عنوان کرد: همه بخش‌ها باید هم‌راستا با هدف اصلی خدمت به خانواده‌های شهدا و ایثارگران حرکت کنند.

موسوی با اشاره به دارایی‌های بنیاد شهید تصریح کرد: اموال بنیاد امانت خانواده‌های شهداست و حفظ و بهره‌وری دارایی‌ها خط قرمز است.

وی تأکید کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران زمانی موفق خواهد بود که هماهنگ، عادلانه، شفاف و مردمی عمل کند و همه ظرفیت‌های خود را در مسیر خدمت صادقانه به خانواده‌های شهدا و ایثارگران به‌کار گیرد.

 ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت چهره‌های شاخص ایثارگری برای تبیین و اقناع‌سازی

حجت‌الاسلام و المسلمین «سید رمضان موسوی‌مقدم» نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، در ابن همایش، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان، به تشریح الزامات اخلاقی، مدیریتی و راهبردی در مسیر خدمت‌رسانی به جامعه ایثارگری پرداخت.

وی در ادامه با اشاره به روز‌های پایانی ماه شعبان، به بازخوانی هشت توصیه امام رضا (ع) به «اباصلت» برای بهره‌مندی از برکات معنوی و کسب انرژی مثبت پرداخت و گفت: در ابتدا ایشان فرمودند که دعا کردن زیاد در روز‌های باقیمانده را مدنظر قرار بده، استغفار زیاد کن، به تلاوت بسیار قرآن کریم بپرداز، توبه خالصانه به درگاه خدا برای ورود پاک به ماه رمضان را انجام بده، ادای تمام امانات الهی و مردمی که بر گردن انسان است را مدنظر قرار بده، همچنین پاکسازی دل از کینه‌ی مؤمنان، دست کشیدن از گناهان، پیشه کردن تقوا و توکل بر خدا در آشکار و پنهان و در آخر هم مداومت بر ذکر: «اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ» داشته باش.

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم با اشاره به اهمیت معنویت در جلوگیری از «عادی‌سازی» خدمت، تأکید کرد: رعایت این توصیه‌های دینی باعث می‌شود امر خدمت‌رسانی دچار روزمرگی و عادی‌سازی نشود. زیرا عادی‌سازی سبب کاهش ارزش‌ها می‌شود؛ در حالی که هر بار مواجهه با خانواده شهدا و ایثارگران باید با رعایت کامل ادب، احترام و درک حساسیت بالای کار همراه باشد.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران دو اصل واقع‌بینی و جامع‌بینی را لازمه هر طرحی دانست و اظهار داشت: باید ابتدا واقعیات را دید و سپس برای رفع مشکلات برنامه‌ریزی کرد. نباید فقط به توصیف خوب موضوعات بسنده کرد، بلکه باید به تشریح و حل مسئله پرداخت. در حال حاضر معادله برنامه‌ریزی و اجرا باید تغییر کند؛ نسبت اجرا به برنامه نباید مساوی باشد، بلکه ۹۵ درصد هر برنامه‌ریزی باید به مرحله اجرا و عملیاتی شدن برسد.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور تأکید کرد: اولویت‌بندی و افزایش بهره‌وری در امور، همراهی مستمر با خانواده‌ها برای حل مشکلات، منجر به برکت در مدیریت می‌شود. رعایت ساده‌زیستی و پرهیز از اسراف و تجملات و همچنین اشراف کامل مدیریتی بر قلمرو مسئولیت برای پیشگیری از بحران‌هاست.

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم شناسایی چهره‌های شاخص و الگوی جامعه ایثارگری را برای تبیین مسائل کلان (مانند مذاکرات فعلی) ضروری دانست و افزود: خانواده ایثارگران سرمایه بزرگی هستند که باید از ظرفیت آنها برای اقناع‌سازی مخاطبان استفاده کرد؛ همچنین مدیران موظفند با اشراف کامل، به شبهاتی که به دلیل جایگاه رفیع ایثارگران مطرح می‌شود، پاسخ دهند.

وی همچنین از عملکرد مدیران در مواجهه با «جنگ ۱۲ روزه» و حوادث اخیر تقدیر کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات در مدیریت بحران، جمع کردن سریع آن است که شما به خوبی انجام دادید.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان، ابراز امیدواری کرد که این نشست‌ها به راهکار‌های عملی و اثرگذار برای شناسایی و حل مسائل از طریق مراجع ذی‌ربط منجر شود.

انتهای پیام/ 119

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار