نظام مهندسی باید بازوی قدرتمند خراسان رضوی باشد

استاندار خراسان رضوی گفت: نظام مهندسی و تشکل‌های مهندسی استان باید یکی از بازوان توانمند خراسان رضوی باشند و در کشور هم اثرگذاری داشته باشند.
کد خبر: ۸۱۵۰۹۰
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵ - 26February 2026

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی در نشست هم‌اندیشی با نمایندگان تشکل‌های مهندسی استان به مناسبت بزرگداشت روز مهندس و یادبود خواجه نصیرالدین طوسی با تأکید بر نقش جامعه مهندسی در آینده استان اظهار داشت: نیازمند نظرات شما هستیم؛ جمع عظیم و ارزشمندی که سال‌ها تجربه و دانش دارند. شما باید یکی از بازوان توانمند خراسان رضوی باشید و در کشور هم اثرگذاری داشته باشید.

نظام مهندسی باید بازوی قدرتمند خراسان رضوی باشد

وی افزود: بین خراسان رضوی و بسیاری از نقاط کشور تفاوت‌های جدی وجود دارد و توقع از این استان هم متفاوت است. در مقاطع حساس تاریخی، حتی در شرایط سخت و جنگ دوازده‌روزه، گفته‌ام اگر شرایط دشوارتر شود، خراسان رضوی باید کشور را نجات دهد؛ همان‌طور که در تاریخ هم این نقش را ایفا کرده است.

استاندار خراسان رضوی با قدردانی از معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تصریح کرد: این معاونت مجموعه بزرگی است و باید کار‌های بزرگ در دستور داشته باشد. خوشبختانه روال کار منطقی است و سرعت کار افزایش یافته و دغدغه‌های ما کمتر شده است.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به تشکیل کارگروه‌های مشورتی حوزه مهندسی در قالب اتاق اندیشه‌ورزی گفت: موضوعات مرتبط با نظام مهندسی بسیار ویژه و خاص است؛ هم به لحاظ اقلیمی و هم به دلیل حجم ساخت‌وساز در مشهد. بسیاری از کار‌های بزرگ و ایده‌های ماندگار باید از این جمع بیرون بیاید. توقع ما این است که فقط به مسائل جاری و روزمره فکر نکنیم.

مظفری با بیان اینکه مشهد به تنهایی از ۲۵ استان کشور جمعیت بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: این شهر نیازمند شاخص‌ها و مشخصه‌های ویژه است. باید یادگاری‌های ماندگار، به‌ویژه در حوزه معماری و شهرسازی، از خود به جا بگذاریم. با اتکا به دانش خودمان و مشورت با یکدیگر می‌توانیم کار‌های بزرگ انجام دهیم و منتظر نمانیم تهران برای ما تصمیم بگیرد.

وی با اشاره به پروژه ورودی آزادراه چناران–مشهد تصریح کرد: حدود پنج کیلومتر از این مسیر در محدوده مشهد است. به جای نگاه حداقلی برای تأمین منابع، می‌توان با طراحی یک آزادراه کم‌نظیر در کشور و حتی منطقه، با معماری فاخر و ساختمان‌های زیبا در دو طرف آن، فرصت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری ایجاد کرد. این ورودی باید در شأن مشهد و به عنوان دروازه فاخر شهر طراحی شود.

استاندار خراسان رضوی ابراز داشت: کشف‌رود که امروز به‌عنوان یک معضل زیست‌محیطی و اجتماعی شناخته می‌شود، می‌تواند به یک فرصت سرمایه‌گذاری تبدیل شود. در شمال و غرب مشهد ظرفیت‌های بزرگی برای تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد.

مظفری درباره منطقه تاریخی توس گفت: خوشبختانه تشکیل شهرداری منطقه تاریخی توس مصوب شده است. به نظر من این منطقه باید یکی از بهترین مناطق شهری کشور باشد. در عین حال که محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای اعمال کرده‌ایم، اما نتوانسته‌ایم برخی ساخت‌وساز‌ها را کنترل کنیم؛ از جمله ده‌ها هزار ویلای ساخته‌شده بدون مجوز که آب، برق و گاز دارند.

وی با اشاره به پروژه‌های معطل‌مانده در خراسان رضوی تصریح کرد: تا زمانی که پروژه‌های نیمه‌تمام را تعیین تکلیف نکنیم، نباید از پروژه جدید سخن بگوییم. پروژه پدیده شاندیز را نمی‌توان نادیده گرفت؛ باید مسائل آن را حل کرد. درباره پروژه آقای ثابت نیز، با وجود مشکلات پیش‌آمده، نمی‌توان بی‌تفاوت بود و باید برای حل آن اقدام کرد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به تجربه خود در مدیریت منطقه آزاد کیش بیان داشت: در پروژه بلوار امیرکبیر، ۶۸ شرکت در مسابقه معماری شرکت کردند و پس از ۶ ماه داوری، یک طرح انتخاب شد. امروز هم در مشهد فرصت‌های مشابهی وجود دارد؛ از جمله مسیر شهر فرودگاهی و برخی بلوار‌های خاص که می‌توان با طراحی منسجم، هویت معماری ماندگار ایجاد کرد.

این مقام مسئول تأکید کرد: در حوزه اقتصادی، بخش خصوصی باید میدان‌دار باشد. ما در سیستم اداری نباید و نه می‌توانیم مجری پروژه‌های اقتصادی باشیم؛ وظیفه ما فراهم‌کردن بستر و حمایت از پیشنهاد‌های اجرایی است.

مظفری با اشاره به جایگاه منطقه‌ای مشهد گفت: حوزه تمدنی خراسان رضوی نگاهش به مشهد است. مشهد بزرگ‌ترین شهر منطقه در یک جغرافیای گسترده پیرامونی است و ما در یک رقابت منطقه‌ای قرار داریم. در سفر به بیشکک متوجه شدم چقدر به هم نزدیکیم و چقدر ظرفیت همکاری وجود دارد. نگاه منطقه به مشهد است و باید آماده باشیم برای آینده منطقه ایده و طرح ارائه کنیم.

وی در پایان با اشاره به پیشرفت‌های استان در حوزه‌هایی نظیر مدرسه‌سازی و انرژی خورشیدی در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: اگر اراده کنیم و بخش خصوصی را جدی بگیریم، می‌توانیم در بسیاری از حوزه‌ها با فاصله در رتبه اول کشور باشیم. فضای کار در استان مهیاست و باید با اتکا به توان داخلی، کار‌های بزرگ و ماندگار رقم بزنیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار