سفیر روسیه: آمریکا و اسرائیل به دیپلماسی خیانت کردند

«واسیلی نبنزیا» با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل بار دیگر در میانه مذاکرات به ایران حمله کردند، گفت: ایالات متحده و اسرائیل به دیپلماسی خیانت کردند.
کد خبر: ۸۱۵۵۶۱
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۸ - 01March 2026

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل بار دیگر در میانه مذاکرات به ایران حمله کردند، گفت: ایالات متحده و اسرائیل به دیپلماسی خیانت کردند.

سفیر روسیه: آمریکا و اسرائیل به دیپلماسی خیانت کردند

سفیر روسیه با انتقاد از اینکه نشست اضطراری شورای امنیت برای بررسی حمله به ایران تحت عنوان «وضعیت خاورمیانه» مطرح شده است، گفت که کشورش و چین درخواست برگزاری این جلسه را تحت تهدیدات علیه صلح و امنیت بین‌المللی مطرح کرده بودند، درخواستی که در نامه‌ای مربوط از سوی ایران نیز بیان شده بود.

او تلاش‌های انگلیس بعنوان رئیس شورای امنیت را برای «کم‌اهمیت جلوه دادن تصنعی» میزان خطر را «غیرقابل قبول» خواند و خاطرنشان کرد که درخواست فدراسیون روسیه و چین برای دعوت از جفری ساکس، استاد دانشگاه کلمبیا، نیز رد شده است.

روایت روسیه از مظلومیت شهادت شهدای دانش آموز میناب

نبنزیا گفت که در ۲۸ فوریه، ایالات متحده و اسرائیل حملات نظامی گسترده‌ای را علیه ایران آغاز و اعلام کردند که هدف آنها مقامات ارشد و تاسیسات هسته‌ای ایران است.

وی تصریح کرد: اعلام شد که اهداف این حملات رهبران بلندپایه ایران و تاسیسات هسته‌ای بود و بیش از ۲۰۰ نفر در ۲۴ استان کشته شدند. ده‌ها دانش آموز دختر در میناب کشته شدند و نگران شهروندان روسیه در ایران هستیم.

سفیر روسیه تصریح کرد: اقدامات آمریکا و اسرائیل، تجاوز بی‌دلیل علیه یک کشور عضو مستقل و دارای حق حاکمیت سازمان ملل متحد است که نقض منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.

نماینده دائم روسیه در شورای امنیت، این «گام بی‌پروا» را موجب تشدید شدید تنش‌ها در سراسر منطقه دانست و گفت: این دولت‌ها باز هم هنگام مذاکره به ایران حمله کردند و از پشت خنجر زدند و این توجیه می‌کند که چرا آمریکا به دنبال پایگاه نظامی در منطقه است. این «خیانت به دیپلماسی» است.

وی هشدار داد: حمله به ایران دلیل افزایش درگیری‌ها است و این اقدامات نظامی به کشور‌های خارج از منطقه کشیده می‌شود.

سفیر روسیه تصریح کرد: اظهارات امروز ترامپ توجیهی ندارد و ایران بار‌ها گفته که قصد ساختن سلاح هسته‌ای ندارد.

وی در عین حال تاکید کرد: این حق طبیعی جمهوری اسلامی ایران است تا از انرژی صلح آمیز هسته‌ای بهره ببرد و شاهد حمله بی توجیه آمریکا و اسراییل به ایران هستیم.

نبنزیا تصریح کرد که این حمله هیچ ربطی به برنامه هسته‌ای ایران ندارد و هیچ منبع معتبری ادعای آمریکا و اسرائیل مبنی بر خواست ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای تایید نکرده است.

وی با انتقاد از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای محکوم نکردن حملات اسرائیل و آمریکا به ایران، مدعی شد: اقدامات تحریک آمیز کشور‌های غربی پیرامون ایران را محکوم می‌کنیم.

سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: آمریکا و شرکایش در مسائل داخلی ایران دخالت محض و آشکار کردند.

نبنزیا تصریح کرد که بیانیه‌های مضحکی که حملات ایران را محکوم می‌کنند معنایی ندارند. این دوگانگی‌ها قابل قبول نیست و گویی نمی‌توانند از منظر دیگری به موضوع نگاه کنند.

نمایده روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: ما می‌خواهیم که اسرائیل و آمریکا هرچه سریعتر تجاوز نظامی خود را متوقف کنند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار