با حضور وزیر دفاع؛

نخستین شبیه‌ساز کامل متحرک هواپیمای ایران۱۴۰ به بهره‌برداری رسید

نخستین شبیه‌ساز کامل متحرک ایران۱۴۰ که مجموعه‌ای از فناوری‌های هوایی، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است، با حضور وزیر دفاع به بهره‌برداری رسید.
کد خبر: ۸۱۶
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۹ - 01July 2013

نخستین شبیه‌ساز کامل متحرک هواپیمای ایران۱۴۰ به بهره‌برداری رسید

به گزارش  خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، سردار احمدی وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تشریح دستاورد جدید شبیهساز کامل متحرک ایران 140، گفت: از آنجا که الزامات پرواز هواپیمای ایران 140 در خطوط تجاری، آموزش خلبانان این هواپیما با شبیهساز است، متخصصان مجرب، زبده و کارآمد شرکت صنایع هواپیماسازی ایران «هسا» وابسته به سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع با تلاش بیوقفه و بهرغم تحریمهای بینالمللی اقدام به طراحی و ساخت این سامانه پیچیده کردند.


وی افزود: دانش و فناوری طراحی و ساخت این شبیهساز کاملاً بومی است و تمامی الزامات و استانداردهای بینالمللی در ساخت آن رعایت شده است و مفتخریم اعلام کنیم تنها طراح و سازنده شبیهسازهای پروازی کامل متحرک با فناوری بومی در منطقه خاورمیانه و جزو چند کشور معدود صاحب این فناوری در دنیا هستیم.
 

وزیر دفاع با بیان اینکه این شبیهساز دارای سیستم حرکتی کامل 6 درجه آزادی، سیستم تصویری گسترده و کابین واقعی است، گفت: شبیهسازی تمامی سیستمهای هواپیما و شرایط پروازی و آموزش خلبانان در مواجهه با شرایط اضطراری و بحرانی از ویژگی این شبیهساز به شمار میرود.


وزیر دفاع گفت: شبیهساز مذکور، نخستین شبیهساز استاندارد در نوع خود است که گواهینامه کیفیت و بهرهبرداری از سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرده است.


سردار وحیدی، امکان آموزش مراحل قبل، حین و بعد از پرواز در کلیه شرایط آب و هوایی و ساعات شبانهروز، دارای کنسول استاد پیشرفته با قابلیت کنترل کامل شبیهساز، با امکان ترسیم مسیر پرواز و قراردادن هواپیما در هر فاصله از باند در فاز فرود، استفاده از سیستمها و نمایشگرهای واقعی هواپیما و امکان ارزیابی، تست و گزارشگیری شبیهساز بهصورت کاملاً خودکار را از دیگر ویژگی این سامانه ذکر کرد.


وزیر دفاع گفت: از نظر تجاری در حال حاضر هر ساعت پرواز با سامانه شبیهساز در اروپا 1400 یورو و در برخی کشورها حداقل 550 دلار است که با طراحی و ساخت این سامانه علاوه بر صرفهجویی قابل ملاحظه ارزی، درآمد و سودآوری نیز دارد.


سردار وحیدی با اشاره به راهبردهای وزارت دفاع در صنعت هوایی، مشارکت تیمی و برونسپاری را از دیگر ویژگیهای ساخت این سامانه برشمرد و از همه مراکز و دستگاههایی که در طراحی و ساخت این پروژه وزارت دفاع را یاری کردهاند، تشکر و قدردانی کرد.


وزیر دفاع از دفتر طراحی شبیهساز شرکت هسا بهعنوان قطب طراحی شبیهساز هواگردها در کشور یاد کرد و گفت: این دفتر طراحی با سابقه طولانی در حوزه شبیهسازها و بهرهبرداری از تجارب پیشکسوتان، مشاورین و متخصصان، شبکهای قوی از همکاران را در این حوزه ایجاد کرده است که قادرند انواع شبیهسازها را با تکیه با نبوغ ذاتی، دانش و فناوری بومی طراحی و تولید کنند.


سردار وحیدی در ادامه به واقعه تلخ 7 تیر و شهادت 72 تن از یاران باوفای امام و انقلاب اسلامی و همچنین واقعه دردناک 12 تیر و هدف قرارگرفتن هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران توسط ناو آمریکایی و شهادت مظلومانه انسانهای بیگناه اشاره کرد و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این دو واقعه تصریح کرد: با الهام از خون این شهیدان مظلوم و بهبرکت عظمت و ایثار آنان است که امروز شاهد حماسههای بزرگ و پیروزیهای درخشان در عرصههای سیاسی، علمی، صنعتی، دفاعی و ورزشی هستیم.


وزیر دفاع در پایان با تبریک این دستاورد گرانسنگ به ملت شریف ایران، از دانشمندان و متخصصان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع که سهم بسزایی در توسعه صنعت هوایی کشور ایفا کرده و میکنند، تشکر و قدردانی کرد.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار