به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس،"ناصر سراج" که در راس هیاتی به منظور شرکت در نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بین المللی مبارزه با فساد وارد پکن پایتخت چین شده است، روز دوشنبه با عالی ترین مقام قضایی چین دیدار کرد و با وی در خصوص مباحث مختلف همکاریها به گفت وگو پرداخت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور دراین دیدار به تفاهمنامه امضاء شده میان سازمان بازرسی کل کشور و وزارت نظارت جمهوری خلق چین در جریان سفر سال گذشته «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به تهران اشاره کرد و خواستار اجرای مفاد آن شد.
وی اظهار داشت:یکی از دلایل سفرش به چین علاوه بر شرکت در اجلاس مزبور، پیگیری یادداشت همکاری امضاء شده میان دو کشور است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه حاکمیت قانون یکی از موارد مهم در اداره کشورها محسوب می شود، همکاری، تبادل نظر، تبادل اطلاعات، برگزاری نشست های تخصصی میان دو کشور و تبادل کارشناس در حوزه های مختلف بویژه نظارت و بازرسی در امور مربوط به نفت، گاز، پتروشیمی، نفت، معدن و.... را در اجرای بهتر اهداف و برنامه های مورد نظر طرفین موثر دانست.
او همچنین خواستار همکاری دو کشور در زمینه برخورد جدی تر با افراد فاسد و فراری، بازگرداندن آنها و همچنین اموال به یغما رفته توسط آنان شد و ابراز امیدواری کرد که همه کشورهای درگیر با این مسائل بتوانند با همکاری مستمر و جدی تر محیط ناامنی را برای چنین افرادی در اقصی نقاط دنیا ایجاد کنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود به فرمان هشت ماده ای حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص مبارزه با فساد (فرمان مربوط به اردیبهشت ماه سال 1380) اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ایران و چین در خصوص مبارزه با فساد نقطه نظرات و دیدگاههای مشترک فراوانی دارند.
او تاکید کرد که این موضوع حتی در دیدار بهمن ماه سال گذشته «شی جین پینگ» و «حسن روحانی» رئیسان جمهوری دو کشور در تهران نیز مورد تاکید قرار گرفت و آنان اعلام کردند که در زمینه مبارزه با فساد یک موضع واحد دارند و آن برخورد شدید و قاطعانه با مفسدان اقتصادی در تمامی سطوح است.
سراج همچنین به تشکیل دادگاه های ویژه در ایران جهت رسیدگی به پرونده افراد فرصت طلبی اشاره کرد که با سوء استفاده از دوران ناعادلانه تحریم ها، به اموال بیت المال دست درازی کرده و آن را به یغما بردند.
وی تاکید کرد: با اتخاذ تدابیر ویژه خوشبختانه فرار افراد فاسد و خروج اموال از کشور تقریبا به صفر رسیده و این موضوع نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران عزم خود را در مبارزه جدی با پدیده شوم فساد، جزم کرده است.
سراج همچنین به صعود 14پله ای ایران در آخرین رتبه بندی سازمان «شفافیت بین المللی» اشاره کرد و گفت: هر چند رتبه های اعلامی از سوی سازمان مزبور مورد انتقاد ایران است اما تعاملات این سازمان با شفافیت بین المللی برای اعلام واقعی فارغ از جانبداری، در آینده ای نزدیک تحقق خواهد یافت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشورمان به بی توجهی برخی کشورهای غربی به اجرای قوانین نیز اشاره داشت و اظهار داشت: برخی کشورهای غربی آنچه را که قوانین بین المللی در خصوص چگونگی مبارزه با پولشویی مشخص کرده، نادیده می گیرند و در این زمینه فقط شعار می دهند.
به گفته سراج، کشورهای غربی نه تنها به گفته های خود عمل نمی کنند بلکه با زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی، خود نیز در غارت اموال کشورهای پیشقدم هستند.
"هوانگ شو شیان" وزیر نظارت کشور چین نیز در این دیدار مبارزه با فساد مالی را از محورهای مهم همکاری میان دو کشور عنوان و بر آمادگی کشورش جهت تبادل تجربیات و همکاری بیشتر با ایران تاکید کرد.
وی با اشاره به سفر بهمن ماه سال گذشته رئیس جمهوری چین به تهران، آن را نشان دهنده روابط عالی دو کشور دانست و اعلام کرد که این سفر روابط تهران - پکن را در همه زمینه با رشد و توسعه قابل توجه روبرو خواهد کرد.
مقام عالی قضایی چین همچنین یادداشت تفاهم امضا شده میان سازمان بازرسی کل کشور و وزارت نظارت چین را به عنوان نقشه راهی تعبیر کرد که همکاریهای دوجانبه را در آینده ترسیم خواهد کرد.
وی یکی از وظایف مهم وزارت متبوع خود را حفظ روند جدی مبارزه با فساد و برخورد با افراد خاطی براساس مقررات حزب کمونیست چین دانست تا از این طریق کشور چین بتواند جریانات سوء اداری و مالی، رشوه خواری، اختلاس و سایر آثار این پدیده شوم را متوقف و در نهایت ریشه کن سازد.
"هوانگ شو شیان" یادآور شد: جدیت وزارت نظارت و کمیسیون بازرسی حزب کمونیست در امر مبارزه با مفسدان اقتصادی و اداری باعث شده طی ماههای اخیر بسیاری از پرونده های مقامات فاسد در سطوح مختلف اعم از وزیر و معاون وزیر رسیدگی و با افراد خاطی به شدت برخورد شود.
او در ادامه یادآور شد: خوشبختانه ایران و چین در زمینه مبارزه با فساد دیدگاه های مشترکی دارند و تا به امروز نیز توانسته اند به پیشرفت های قابل توجهی نیز در این زمینه دست یابند.
وی با اشاره به اقدامات اخیر چین در خصوص استرداد اموال و مجرمان مالی از سایر کشورها، این موضوعات را دیدگاه مشترک دو کشور دانست و اعلام کرد که کشورش آماده است همکاری خود با ایران را در این زمینه بیش از پیش گسترش دهد.
وزیر نظارت چین همچنین از حمایت کشورش در خصوص تاسیس آکادمی انجمن آمبودزمانی در ایران خبر داد و گفت که در چارچوب انجمن آمبودزمانی آسیایی دستگاه نظارتی دو کشور همواره از یکدیگر حمایت کرده و این حمایت ها همچنان تداوم خواهد یافت.
گفتنی است، نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بین المللی مسئولان مبارزه با فساد طی روزهای چهارشنبه الی جمعه هفته جاری (22 الی 24 اردیبهشت) با حضور مقامات مبارزه با فساد و روسای دستگاههای نظارت و بازرسی بیش از 100 کشور در شهر تیانجین چین برگزار می شود.
ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشورمان نیز که در راس هیاتی در این اجلاس حضور دارد، به عنوان یکی از سخنرانان اصلی به ایراد سخن خواهد پرداخت.
او همچنین قرار است قبل از شروع این اجلاس با «کائو جیان مینک» دادستان عالی خلق چین در شهر تیانجین دیدار و گفت وگو داشته باشد.