آسيب جدی به چند بنای تاریخی سنندج+ فیلم

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از وارد شدن خسارت به چند بنای شاخص تاریخی سنندج بر اثر موج انفجار ناشی از حملات اخیر خبر داد.
کد خبر: ۸۱۸۹۹۱
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۲ - 12March 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «پویا طالب‌نیا» مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، شامگاه چهارشنبه با اعلام خبر وارد شدن خسارت به چند بنای شاخص تاریخی سنندج بر اثر موج انفجار ناشی از حملات اخیر به رسانه‌های کردستان، اظهار داشت: در پی حملات اخیر به محدوده اماکن تاریخی شهرستان سنندج، بخش‌هایی از بنا‌های شاخص این شهر از جمله عمارت آصف (موزه مردم‌شناسی خانه کُرد)، عمارت سالار سعید (موزه باستان‌شناسی) و عمارت خسروآباد بر اثر امواج ناشی از انفجار دچار خسارت شده‌اند.
 
 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان افزود: بخشی از تزئینات معماری این بنا‌ها از جمله آینه‌کاری‌ها، دیوارها، ارسی‌ها، سردر کتیبه‌ها، گچ‌کاری‌ها و همچنین در‌ها و پنجره‌ها آسیب دیده است.
 
وی ادامه داد: همچنین تعدادی از بنا‌های ثبتی در بافت تاریخی سنندج از جمله بنای ملک‌تجار، امامزاده پیرعمر، منزل متوسل، منزل مجتهدی و امین‌الاسلام که در نزدیکی محل اصابت قرار داشتند، دچار آسیب شده‌اند.
 
طالب‌نیا یادآور شد: پایش تخصصی، بررسی‌های میدانی و مستندسازی دقیق خسارات توسط کارشناسان میراث‌فرهنگی استان در حال انجام است تا ابعاد آسیب‌های وارده به‌صورت دقیق ثبت و ارزیابی شود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار