۱۳۶۳

خاطره رهبر شهید انقلاب اسلامی از دیدار با شهید آقامهدی باکری در مشهد

مرحوم شهید آقامهدی باکری را من از قبل از انقلاب می‌شناختم، ایشان دانشجوی دانشگاه تبریز بود، با یکی از دوستان ما که ایشان هم دانشجوی دانشگاه تبریز بود آمدند مشهد.
کد خبر: ۸۲۰۵۷۳
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۸ - 18March 2026

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، عملیات بدر اسفند ماه سال ۱۳۶۳درست یکسال بعد از عملیات خیبر در منطقه هور انجام شد، اما با عدم الفتح مواجه بود.

خاطره رهبر شهید انقلاب اسلامی از دیدار با شهید آقامهدی باکری در مشهد

سردار سرلشکر شهید «مهدی باکری» که یک سال پیش از این عملیات، پیکر برادرش حمید که جانشین او در لشکر عاشورا بود را در عملیات خیبر در منطقه هور جا گذاشته بود، خودش نیز در این منطقه شهید شد و هنگام بازگرداندن پیکرش در منطقه کیسه‌ای، شناور حامل پیکر پاکش مورد اصابت قرار گرفت و تا امروز اثری از خود او و دو برادر دیگرش بازنگشته است.

برادر بزرگتر او نیز توسط ساواک پیش از انقلاب اسلامی به شهادت رسید و پیکرش تحویل خانواده نشد و خبری هم از آن به خانواده نرسید. خانواه باکری نماد ایثار، جهاد و شهادت در استان آذربایجان شرقی و غربی است.

سیدالشهدای انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله شهید امام سید علی خامنه‌ای رضوان‌الله‌ تعالی علیه در یکی از صحبت‌های خود پیرامون این شهید چنین نقل می‌کنند:

آذربایجان غربی ایستاد در مقابل همه‌ حوادث، و واقعاً مبارزه کرد. و جوانهای مؤمن خوب داشت، مرحوم شهید آقامهدی باکری را من از قبل از انقلاب می‌شناختم، ایشان دانشجوی دانشگاه تبریز بود، با یکی از دوستان ما که ایشان هم دانشجوی دانشگاه تبریز بود آمدند مشهد؛ اتّفاقاً تابستان بود و من در یکی از همین ییلاقات اطراف مشهد بودم؛ آمدند آنجا و دیدم این جوان را. 

اهل کار بودند، اهل مبارزه بودند، فهیم بودند؛ مسائل کشور را، موقعیّت کشور را می‌فهمیدند. لذا به‌مجرّد‌اینکه انقلاب شد و حوادث بعد از انقلاب پدید آمد، اینها صحنه را حفظ کردند؛ یعنی حضور کامل در صحنه پیدا کردند. [این] بیداری اینها را نشان می‌دهد.  

انتهای پیام/ 119

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار