مخالفت اتحادیه اروپا با مشارکت در جنگ علیه ایران

رهبران کشور‌های اتحادیه اروپا با اشاره به پیامد‌های تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، اعلام کردند که نیرو‌های نظامی خود را برای حضور در این جنگ اعزام نخواهند کرد.
کد خبر: ۸۲۱۲۱۰
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۵:۵۲ - 20March 2026

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس به نقل از تارنمای مجله خبری صربستانی ورمه، رهبران کشور‌های اتحادیه اروپا پس از نشست سران این اتحادیه در بروکسل با اشاره به پیامد‌های تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، اعلام کردند که نیرو‌های نظامی خود را برای پیوستن به ایالات متحده و رژیم «اسرائیل» در جنگ در خاورمیانه (غرب آسیا) اعزام نخواهند کرد.

مخالفت اتحادیه اروپا با مشارکت در جنگ علیه ایران

این تصمیم در حالی اتخاذ شد که افزایش قیمت انرژی و ترس از بحران جدید پناهندگان، دستور کار این اجلاس را به سمت اولویت‌دهی به تحولات خاورمیانه سوق داده بود.

«بارت دو وور» نخست‌وزیر بلژیک پس از برگزاری این نشست، با تأکید بر نگرانی درباره بروز بحران انرژی، اظهار داشت: قیمت انرژی قبل از جنگ در خلیج فارس نیز بالا بود، اما این درگیری باعث افزایش بیش از پیش قیمت انرژی شده است.

همچنین «کریستین استوکر» صدراعظم اتریش نیز در اظهاراتی با بیان اینکه کشورش زیر بار فشار دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده برای پیوستن به تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد رفت، تأکید کرد: اتریش هرگز در مسأله تنگه هرمز دخالت نخواهد کرد.

وی همچنین با بیان اینکه اروپا به کسی باج نخواهد داد، خاطرنشان کرد: اجازه نمی‌دهیم با ارعاب و تهدید، پای ما را به مشارکت در جنگ ایالات متحده و (رژیم) اسرائیل علیه ایران بکشانند.

«کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در اظهاراتی با اشاره به فشار ترامپ بر متحدان اروپایی برای اعزام نیرو به خلیج فارس، گفت: هیچ تمایلی در میان سران اتحادیه اروپا برای گسترش مأموریت نیرو‌های دریایی خود در دریای سرخ به منظور تأمین امنیت تنگه هرمز وجود ندارد.

بنابراین گزارش، تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشور‌های منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهر‌های مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیرو‌های آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده‌اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/ 200

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار