بهره مندی بیش از ۱۰ هزار فرد دارای معلولیت از ۱۳۰ پایگاه هنر روستا

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: برای برقراری عدالت در دسترسی به خدمات، ۱۳۰ پایگاه هنر روستایی تجهیز شدند.
کد خبر: ۸۲۱۸۹۲
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۵ - 23March 2026

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، فاطمه عباسی معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اهمیت سلامت روان جامعه هدف در شرایط دشوار، اظهار داشت: طراحی برنامه‌های هنردرمانی در شرایط بحران با هدف اصلی کاهش اضطراب، فراهم کردن فضای امن برای بیان احساسات و افزایش حس امنیت روان در افراد دارای معلولیت دنبال می‌شود.

بهره مندی بیش از ۱۰ هزار فرد دارای معلولیت از ۱۳۰ پایگاه هنر روستا

وی افزود: این اقدامات نه تنها به تقویت تعاملات اجتماعی و اعتمادبه‌نفس توان‌خواهان کمک می‌کند، بلکه ابزاری کارآمد برای پردازش تجربه‌های دشوار و ارتقای تاب‌آوری روانی آنها است.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی به تشریح الگو‌های اجرایی این معاونت در مراکز توانبخشی پرداخت و افزود: در شرایط حاضر، فعالیت‌های هنردرمانی به دو صورت حضوری و مجازی با تمرکز بر «نقاشی‌درمانی» برای بیان تصویری احساسات، «موسیقی‌درمانی» جهت ایجاد آرامش عمیق، «تئاتردرمانی» برای بازشناسی نقش‌های اجتماعی، «هنر‌های دستی» به منظور افزایش تمرکز و «نوشتن خلاقانه» در حال اجراست.

وی همچنین از تولید محتوای تخصصی در این حوزه خبر داد و گفت: ۵۲ فیلم آموزشی با موضوع هنردرمانی کودکان دارای معلولیت تهیه و در پلتفرم آپارات بارگذاری شده است که منبعی ارزشمند برای خانواده‌ها، مربیان و پژوهشگران محسوب می‌شود.

عباسی با مرور دستاورد‌های سال ۱۴۰۴ تصریح کرد: در سالی که گذشت، مجموعه‌ای از اقدامات زیرساختی هدفمند به اجرا درآمد که تجهیز ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه‌روزی به اتاق‌های اختصاصی نمایش‌درمانی و موسیقی‌درمانی از جمله مهم‌ترین آنهاست.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: همچنین برای برقراری عدالت در دسترسی به خدمات، ۱۳۰ پایگاه هنر روستایی تجهیز شدند که بیش از ۱۰۴۰۰ فرد دارای معلولیت در مناطق محروم و دورافتاده از خدمات هنری آنها بهره‌مند شدند.

وی در پایان به رویداد‌های شاخص فرهنگی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: برگزاری ۶ جشنواره منطقه‌ای تئاتر معلولان، ۱۰ نمایشگاه استانی هنر‌های تجسمی و حمایت از ۱۳۵ گروه هنری برای اجرای تور‌های فرهنگی، بخشی از پویایی این بخش در سال گذشته بود. همچنین با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، زمینه حضور فعال توان‌خواهان در «بخش فراگیر چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر» فراهم شد که گامی بلند در جهت تلفیق ظرفیت‌های فرهنگی و توانبخشی در سطح ملی و بین‌المللی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ 261

برچسب ها: بهزیستی ، جنگ ، معلولان
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار