به گزارش دفاع پرس از مشهد، نشست هم اندیشی اساتید دو واحد درس آشنایی با دفاع مقدس دانشگاه های استان خراسان رضوی در مرکز فرهنگی دفاع مقدس برگزار شد.
سردار نجاتی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در ابتدای این نشست در سخنانی با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت عملیات بیت المقدس اظهار داشت: عملیات بیت المقدس، عملیات مبارکی بود که در جریان آن خرمشهر آزاد شد و دوباره به آغوش وطن بازگشت.
وی در ادامه با اشاره به این فرموده حضرت امام(ره) که خرمشهر را خدا آزاد کرد یادآور شد: این کلام امام راحل حرف بی مبنایی نبود و در حقیقت با نصرت الهی بود که این پیروزی محقق شد. دشمنی که در مقابل ما ایستاده بود شرق و غرب برای تجهیزش پیشقدم شده بودند و آنها به نمایندگی از دیگر دولت های استکباری امکانات مادی و تسلیحاتی در اختیار رژیم بعث عراق گذاشته بودند و در همه جوانب از او پشتیبانی می کردند. ملت ما نیز در این نبرد نابرابر با دست خالی و با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار علیها سلام و با اخلاصی که داشتند به صحنه آمدند و تا پای از دست دادن جان خود پیش رفتند و با نثار خون بهترین های این کشور، 5 هزار کیلومتر مربع از خاک میهمن اسلامی مان را آزاد کردند و به آغوش وطب بازگرداندند.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنانش با بیان خاطراتی از شهدای حماسه سوم خرداد خاطر نشان کرد: ارتش عراق در جنگ از همه فاکتورهای برتری برخوردار بود. دشمن 17 هزار نیرو در خرمشهر مستقر و چهار رده، خط پدافندی ایجاد کرده بود. پای هر سنگر آتش یک ایفا مهمات پیاده کرده بود. با بررسی عملیات آزادسازی بیت المقدس متوجه خواهید شد که این 17 هزار نیروی عراقی اسیر می شوند و خرمشهر آزاد می شود. ارتش بعث تعداد زیادی نیرو در منطقه داشت و همچنین تسلیحات و مهمات فراوانی در اختیار داشت. بر اساس مدارک موجود وقتی منطقه به دست نیروهای خودی افتاد و سنگر مخابراتی آنها نیز تصرف شد در تلفنگرام آمده بود که فرماندهشان دستور داده بود که بجنگند و مقاومت کنند و آنها در پاسخ گفته بودند که ما تجهیزات و نیروی انسانی کافی در اختیار نداریم.
نجاتی تصریح کرد: ارتش عراق با اینکه هم نیرو داشت و هم تجهیزات، اما خداوند در دل آنها رعب و وحشت انداخت که نتوانستند حتی از سلاحشان استفاده کنند و تسلیم شدند و آن فتح بزرگ رقم خورد.
این فرمانده دفاع مقدس تأکید کرد:اگر حوادث و رخدادهای دفاع مقدس که ملت ما را از این آزمایش سربلند بیرون آورد به نسل امروز منتقل شود قطعاً تأثیر خودش را بر جوانان امروز این آب و خاک خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس می تواند تاریخ کشورمان را تغذیه کند گفت: اساتید مباحث مختلف دفاع مقدس را برای تحقیق و پژوهش توسط دانشجویان به آنها رائه دهند و حتی این مباحث را در درس های خود بگنجانند تا دانشجویان با دفاع مقدس آشنا شده و به این باور برسند که با تکیه بر توان داخلی و با بهره گیری از توانمندی های بومی می توانند در جنگی که هنوز ادامه دارد شرکت کنند و در مقابل دشمن بایستند و او را زمین گیر کنند و کشور را حفظ کرده و پیشرفت و توسعه پیدا کند.
نجاتی متذکر شد: اگر جوانان ما با معارف دفاع مقدس آشنا شوند کشور بیمه خواهد شد و استقلال کشور حفظ شده و شاهد پیشرفت ایران اسلامی در تمامی حوزه ها خواهیم بود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: امروز اگر ناهنجاری هایی در سطح جامعه دیده می شود علتش کم کاری ما بوده است. دشمن در این حوزه از ما پیشی گرفته است. اگر امروز ما نیز همانند رزمندگان اسلام که در دفاع مقدس به دنبال انجام وظیفه و تکلیف و عمل به سخنان امام راحل بودند به دنبال جامه عمل پوشاندن به سخنان و توصیه های مقام معظم رهبری باشیم به همان نتایج خوبی که در دفاع مقدس رسیدیم دست پیدا خواهیم کرد.
در این نشست تعدادی از اساتید به طرح دیدگاهها و نظرات خود و همچنین پیشنهاداتی در خصوص استقبال بیشتر دانشجویان از درس آشنایی با دفاع مقدس ارائه کردند که مقرر شد از این پیشنهادات در هر چه بهتر برگزار شدن کلاسهای این درس استفاده شود.