طرح محاصره دریایی آمریکا «از قبل شکست خورده» است

نماینده مردم مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه‌تپه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر شکست راهبرد محاصره دریایی آمریکا علیه ایران، گفت: چین، ازبکستان، قزاقستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس از این طرح به شدت متضرر خواهند شد.
کد خبر: ۸۲۷۶۳۷
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۰ - 16April 2026
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از گلستان،«سیدنجیب حسینی» نماینده مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از شکست در جنگ نظامی، سیاسی و دیپلماتیک و نیز جنگ ۱۲ روزه و شبه‌کودتای دی‌ماه پارسال، اکنون بحث محاصره دریایی ایران را مطرح کرده‌اند، اظهار داشت: آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی در حالی این طرح را مطرح می‌کنند که هیچ‌یک از هم‌پیمانان آنها و ناتو با آنها همراهی نکردند.
طرح محاصره دریایی آمریکا «از قبل شکست خورده» است
وی با اعلام اینکه مطرح کردن این طرح آخرین حربه باقی‌مانده برای دولت ترامپ است، تصریح کرد: بدون تردید آمریکا در اجرای محاصره دریایی ایران و بستن آبراهه‌های خلیج فارس نیز به دلایل مختلف با شکست رو‌به‌رو خواهد شد.
 
حسینی با اشاره به میزان استفاده کشور‌های مختلف از آبراهه‌های خلیج فارس، گفت: چین که ۲۰ درصد انرژی خود را از این مسیر تأمین می‌کند و کشور‌های ازبکستان و قزاقستان که درصد قابل توجهی از انرژی‌شان وابسته به این آبراهه‌هاست و مهمتر از همه کشور‌های حاشیه خلیج فارس که بخش اعظم نیاز‌های زندگی و انرژی‌شان به این مسیر‌ها گره خورده، قطعا متضرر خواهند شد.
 
نماینده مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی درصد استفاده آمریکا از آبراهه‌های خلیج فارس را هشت درصد اعلام کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دستاورد بزرگ خود در جنگ نظامی اخیر یعنی بستن تنگه هرمز دفاع کرده و از آن کوتاه نخواهد آمد، زیرا صیانت از آن مطالبه مردم و رهبر انقلاب است.
 
وی تأکید کرد: اگر آمریکا بخواهد به حریم آب‌های سرزمینی ایران تجاوز کند، نیرو‌های مسلح ما وارد عمل شده و همانند روز‌های گذشته ناو‌های آمریکا را از منطقه فراری خواهند داد.
 
حسینی با بیان اینکه آمریکا از بعد نظامی و سیاسی شکست خورده است، گفت: عدم همراهی هم‌پیمانان و ناتو با برنامه این کشور نشان‌دهنده شکست پیش از اجرای راهبرد محاصره دریایی جمهوری اسلامی است.
 
وی همچنین با اشاره به نقشه ۲۵ ساله آمریکا برای تحقق خاورمیانه بزرگ، خاطرنشان کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی گمان می‌کردند با به شهادت رساندن مقام معظم رهبری و فرماندهان ارشد نظامی، ظرف سه روز نظام جمهوری اسلامی از هم فرو می‌پاشد، اما نه تنها خاورمیانه بزرگ محقق نشد، بلکه با عزم راسخ ملت ایران و اقتدار نیرو‌های مسلح، از تجزیه کشور جلوگیری شد.
 
حسینی به مذاکرات اخیر ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان اشاره کرد و گفت: در این مذاکرات، تیم مذاکره‌کننده ایران ضمن حفظ اصول، با اقتدار از دستاورد‌های جنگ رمضان از جمله مباحث مرتبط با تنگه هرمز و بحث غنی‌سازی صلح‌آمیز هسته‌ای دفاع و حقانیت جمهوری اسلامی را نشان داد.
 
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پس از عدم موفقیت مذاکرات روز شنبه بین واشنگتن و تهران در اسلام‌آباد، در شبکه اجتماعی خود (تروث سوشال) مدعی شد که «نیروی دریایی آمریکا روند محاصره همه کشتی‌هایی که تلاش کنند به تنگه هرمز وارد یا از آن خارج شود را آغاز خواهد کرد.»
 
وی با ادعای آنچه نابودی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران خوانده است، نوشت: اگر قایق‌های تندروی ایران هر کجا به محاصره ما نزدیک شوند، با استفاده از همان سازوکاری که برای قایق‌های قاچاقچیان دریایی استفاده می‌کنیم، سریع و بی‌رحمانه بلافاصله نابود می‌شوند.»
 
کارشناسان منطقه‌ای و جهانی معتقدند تصمیم آمریکا مبنی بر محاصره تنگه هرمز نه تنها بیهوده بلکه غیرسازنده نیز هست و اقتصاد جهانی را در لبه پرتگاه سقوط قرار می‌دهد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار