سازمان ملل: از برقراری آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کنیم

«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که «آنتونیو گوترش» دبیرکل این نهاد بین المللی از برقراری آتش بس میان لبنان اسرائیل استقبال می‌کند.
کد خبر: ۸۲۷۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۱:۴۶ - 17April 2026

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که «آنتونیو گوترش» دبیرکل این نهاد بین المللی از برقراری آتش بس میان لبنان اسرائیل استقبال می‌کند.

سازمان ملل: از برقراری آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کنیم

دوجاریک در جمع خبرنگاران گفت: ما از اعلام آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل توسط دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، آگاه هستیم.

وی افزود: دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید بدیهی است ما از اقداماتی که به پایان درگیری‌ها و رنج در دو سوی خط آبی منجر شود، استقبال می‌کنیم.

دوجاریک اضافه کردک سازمان ملل متحد، از طریق ماموریت‌های سیاسی و حافظ صلح خود، همچنان آماده حمایت از این تلاش‌هاست و بر اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت تاکید دارد که در نهایت باید به یک آتش‌بس دائمی و راه‌حلی بلندمدت برای این درگیری منجر شود.

وی با بیان اینکه هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور لبنان به تلاش‌های میانجیگرانه خود با طرف‌ها ادامه می‌دهد، گفت: همان‌طور که همیشه گفته‌ایم، هیچ راه‌حل نظامی برای این درگیری وجود ندارد.

دوجاریک ادامه داد: همکاران بشردوستانه ما می‌گویند که نیاز‌ها در سراسر لبنان همچنان در حال افزایش است، زیرا درگیری‌های شدید ادامه داشته و غیرنظامیان همچنان بیشترین آسیب را از خشونت می‌بینند و در شمال اسرائیل، غیرنظامیان باید بتوانند با امنیت به خانه‌های خود بازگردند.

وی گفت: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) می‌گوید که در لبنان، پس از دستورات گسترده تخلیه از سوی مقامات اسرائیلی که حدود ۱۵ درصد از کشور را شامل می‌شود، ۱.۲ میلیون نفر آواره شده‌اند.

سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: درگیری‌ها در اطراف شهر بنت جبیل همچنان رفت‌وآمد غیرنظامیان و دسترسی کمک‌های بشردوستانه را تهدید می‌کند. حمله امروز به پل قاسمیه، که مسیر حیاتی به شهر صور است، مناطق جنوب رود لیتانی را بیش از پیش مسدود کرده و بیش از ۱۰۶ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته این مقام سازمان ملل، اکنون تنها یک گذرگاه باز باقی مانده و این موضوع بر عملیات نیرو‌های حافظ صلح ما تاثیر خواهد گذاشت.

دوجاریک ادامه داد: حملات به مراکز درمانی ادامه دارد. بیمارستان تبنین، که یک مرکز مهم رسیدگی به مصدومان در جنوب لبنان است، شاهد آسیب به بخش اورژانس و سایر بخش‌های حیاتی بوده، اما ظاهراً همچنان فعال است.

به گفته وی، از زمان تشدید درگیری‌ها، حملات به مراکز درمانی منجر به ۸۸ کشته و بیش از ۲۰۰ زخمی در میان کارکنان بخش سلامت شده است. این موارد نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه محسوب می‌شود و دسترسی مردم به خدمات درمانی را در زمانی که بیشترین نیاز را دارند، به‌شدت تضعیف می‌کند.

وی گفت: شرکای بشردوستانه ما همچنین در مواجهه با محدودیت‌های عملیاتی جدی و کمبود شدید منابع مالی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. از ۲ مارس تاکنون، شرکای ما در حوزه آب و بهداشت توانسته‌اند بیش از ۱۴۰ هزار پتو، ۱۱۴ هزار تشک و بیش از ۱۰۰ هزار بسته بهداشتی توزیع کنند. همچنین بیش از سه میلیون لیتر بطری آب آشامیدنی به جمعیت‌های آسیب‌دیده تحویل داده شده است.

دوجاریک تصریح کرد: درخواست اضطراری که برای عملیات بشردوستانه در لبنان آغاز شده، هدفش کمک به یک میلیون نفر است و به ۳۰۸ میلیون دلار نیاز دارد. اما تنها کمی بیش از یک ماه بعد، کمتر از یک‌چهارم این مبلغ تامین شده است.

وی تاکید کرد: کمک‌ها و خدمات حیاتی بشردوستانه در معرض خطر محدود شدن شدید یا تعلیق قرار دارند، در حالی که تعداد افرادی که به کمک نیاز دارند همچنان به‌سرعت در حال افزایش است.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار