کاروان «زیر سایه خورشید» در راه شهر‌های گیلان

مسئول کاروان «زیر سایه خورشید» در استان گیلان گفت: کاروان «زیر سایه خورشید» امسال با حضور ۱۳ نفر از خادمان آستان قدس رضوی در قالب سه گروه به استان گیلان اعزام می‌شود و در ۱۷ شهرستان حضور خواهند یافت و در حدود ۴۰ شهر و تعدادی از روستا‌ها برنامه‌های مختلفی اجرا می‌کند.
کد خبر: ۸۲۸۰۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۹ - 18April 2026
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، حجت‌الاسلام و المسلمین «سجاد سرافراز» مسئول کاروان «زیر سایه خورشید» در استان گیلان امروز (شنبه) در نشست خبری این رویداد ضمن تبریک فرارسیدن دهه کرامت، اظهار داشت: این نشست در راستای برگزاری نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی «زیر سایه خورشید» برگزار شده و توفیق میزبانی این حرکت بزرگ فرهنگی و معنوی در استان گیلان نصیب ما شده است.
کاروان «زیر سایه خورشید» در راه شهر‌های گیلان
وی با تأکید بر مردمی بودن این رویداد افزود: منظور از «ما» تنها یک مجموعه یا چند نفر نیست، بلکه همه حضار و فعالان این عرصه در برگزاری این حرکت سهم دارند و نقش‌آفرین هستند.
 
سرافراز با بیان اینکه این کاروان وارد نوزدهمین سال برگزاری خود شده است، تصریح کرد: طی ۱۸ سال گذشته، این برنامه به همت تشکل‌های مردم‌نهاد و به‌صورت کاملاً مردمی برگزار شده و امسال نیز همزمان با دهه کرامت، از اول اردیبهشت ۱۴۰۵، همزمان با سالروز ولادت امام رضا (ع)، میزبان خادمان آستان قدس رضوی و پرچم متبرک این امام همام خواهیم بود.
 
وی شعار محوری امسال را «ایران، امام رضا (ع)» اعلام کرد و گفت: یکی از اهداف اصلی این کاروان، ترویج فرهنگ «زیارت از راه دور» در استان گیلان است، چراکه در کنار زیارت حضوری، در روایات به زیارت از راه دور نیز تأکید شده و این مهم باید در جامعه نهادینه شود.
 
مسئول کاروان «زیر سایه خورشید» گیلان با اشاره به آثار زیارت امام رضا (ع) افزود: در روایات آمده است که زیارت آن حضرت موجب زدوده شدن غم‌ها و گناهان می‌شود و حتی امیرالمؤمنین (ع) فرموده‌اند سلام از راه دور نیز بی‌پاسخ نمی‌ماند؛ از این رو حضور این کاروان فرصتی برای بهره‌مندی مردم از این فیض معنوی است.
 
وی یکی دیگر از اهداف این حرکت را تعمیق ایمان و ارتباط قلبی مردم با امام رضا (ع) دانست و بیان کرد: همچنین تعمیق معنویت در جامعه از دیگر اهداف مهم این برنامه است و ما باور داریم صحن و سرای امام رضا (ع) به وسعت ایران است و گیلان نیز یکی از این صحن‌ها به شمار می‌رود.
 
سرافراز با اشاره به گستردگی شبکه مردمی این جشنواره گفت: در استان گیلان بیش از ۲۵۰ مجموعه در قالب حدود ۱۵۰ نقطه و با مشارکت سه تا چهار هزار نفر در اجرای برنامه‌ها نقش دارند.
 
وی ادامه داد: امسال کاروان «زیر سایه خورشید» با حضور ۱۳ نفر از خادمان آستان قدس رضوی در قالب سه گروه به استان گیلان اعزام می‌شود و در ۱۷ شهرستان حضور خواهد یافت و در حدود ۴۰ شهر و تعدادی از روستا‌ها برنامه‌های مختلفی اجرا می‌کند.
 
مسئول کاروان «زیر سایه خورشید» گیلان با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی‌شده تصریح کرد: حضور در میادین اصلی شهرها، دیدار با خانواده‌های شهدا و جانبازان به‌ویژه شهدای حوادث اخیر، حضور در مراکز خدماتی مانند هلال احمر، آتش‌نشانی، بیمارستان‌ها، شهرداری‌ها و نیز دیدار با نیرو‌های امنیتی، بسیج، کلانتری‌ها و یگان‌های ویژه از جمله این برنامه‌هاست.
 
وی افزود: همچنین دیدار با مرزبانان، نیرو‌های سپاه و ارتش، حضور در میان آسیب‌دیدگان حوادث دی‌ماه گذشته، سرکشی به زندان‌ها با هدف کمک به آزادی زندانیان، حضور در بازار‌ها و اصناف آسیب‌دیده، صدا و سیما، مراکز دانش‌بنیان، کارخانجات، مناطق محروم و روستا‌های کم‌برخوردار از دیگر برنامه‌های این کاروان است.
 
سرافراز با بیان اینکه حدود ۴۰ عنوان برنامه برای این ایام پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین درخواست‌های ما از اصحاب رسانه، پوشش گسترده این رویداد و کمک به ترویج فرهنگ زیارت و معنویت در جامعه است.
 
وی ادامه داد: انتشار اخبار، تصاویر، فیلم‌ها و تولیدات رسانه‌ای این رویداد می‌تواند نقش مهمی در تقویت ارتباط مردم با امام رضا (ع) داشته باشد و انتظار داریم رسانه‌ها در این زمینه همکاری ویژه‌ای داشته باشند.
 
مسئول کاروان «زیر سایه خورشید» گیلان از اجرای یک برنامه تولیدی جدید با حال و هوای بومی گیلان خبر داد و گفت: این اثر در ایام دهه کرامت رونمایی خواهد شد و با هدف ترویج فرهنگ زیارت تولید شده است.
 
وی از رسانه‌ها خواست این برنامه‌ها را به‌صورت ویژه پوشش دهند و تاکید کرد: از رسانه‌ها انتظار داریم که رابطان رسانه‌ای خود در شهرستان‌های استان را جهت پوشش کامل اخبار این رویداد فعال‌سازی کنند.
 
سرافراز در پایان به دو برنامه شاخص این ایام اشاره کرد و گفت: آیین استقبال از کاروان «زیر سایه خورشید» روز پنجشنبه سوم اردیبهشت ساعت ۱۶ از میدان صیقلان رشت به سمت حرم حضرت فاطمه اخری (س) برگزار می‌شود و جشن بزرگ مردمی شب ولادت امام رضا (ع) نیز در میدان شهدای ذهاب (میدان شهرداری رشت) برگزار خواهد شد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار