دبیر ستاد حقوق بشردر نشست هم اندیشی نقش دادسرا در حفظ حقوق شهروندی:

مکانیزم های گزارشگری و حقوق بشری باید بدون تبعیض باشد/ غربی ها حواسشان باشد زیر آب برجام را نزنند

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: مکانیزم یوپی‌آر زمانی قابل ارزش است که همه کشورها با یک سیستم بدون تبعیض در معرض ارزیابی حقوق بشری قرار بگیرند.
کد خبر: ۸۲۸۷۱
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۸ - 17May 2016

مکانیزم های گزارشگری و حقوق بشری باید بدون تبعیض باشد/ غربی ها حواسشان باشد زیر آب برجام را نزنند

به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس،محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوهقضاییه در نشست هماندیشی نقش دادسرا در حفظ حقوق متهمان و حقوق شهروندی که با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: در سطح جهانی سه مقطع پیرامون حقوق بشر وجود داشته و تدوین اسناد اولیه و منشور جهانی حقوق بشر عمدتا از سوی متفکران سیاسی سکولار و لیبرال مسلک غربی بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه نسل دوم اسناد سازمان ملل در رابطه با حقوق بشر مربوط به مکانیزمهای پایش، پیگیری و تنبیه است و تعیین مکانیزمهای گزارشگری و  (یو.پی.آر) در زمره آن است، گفت: ما باید در این رابطه با تمام نیرو وارد شویم چراکه در برخی مفاهیم بنیادین از جمله خانواده از سوی غربیها بازنگری صورت گرفته و مفهوم خاصی در رابطه با آن ها شکل گرفته است.

لاریجانی با اشاره به نسل سوم اسناد بین المللی حقوق بشر که در آنها پیرامون برخی مفاهیم بنیادین بازنگری صورت گرفته ، تصریح کرد: جهان شمولی اسناد سازمان ملل به این معنا نیست که غربیها سبک زندگی خود را در تمام جهان به اجرا گذارند، یعنی به ما القا کنند که باید مبنای زندگی مدنی خود که سبک زندگی مان از آن نشات می گیرد را کنار بگذاریم و این نقطه ای است که باید محکم بر آن اصرار بورزیم.

وی در ادامه، با تاکید بر اینکه پس از بیش از سه دهه غربیها متوجه پیشرفتهای ایران در علوم و تکنولوژی های مختلف از جمله پیشرفت های هسته ای شده اند، گفت: درست است که با برجام در روند فعالیت های صلح آمیز هستهای کشورمان یک ترمزی کشیده شده؛ اما توانمندیهای هسته ای ما قابل توقف نیست و غربی ها حواسشان جمع باشد خیلی زیرآب برجام را نزنند چراکه اگر ما دوباره برگردیم با سرعت بیشتری در بحث هستهای از نقطه اول عبور میکنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: غربیها واقف هستند که جمهوری اسلامی ایران مانع از پیشبرد پروژه صهیونیستی شان در سوریه شد. آنها با تمام توان علیه کشور ما اقداماتی را انجام می دهند و یکی از ابعاد اقدامات آن ها تاثیرگذاری بر روی افکار مردم و مسئولان کشور ما است.

تفکر اسلامی ما بر اساس بصیرت است/مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر تنها مربوط به ایران نیست

 محمد جواد لاریجانی با بیان اینکه تفکر اسلامی بر اساس بصیرت است، گفت: داشتن بصیرت مبتنی بر فهم درست و دقیق از وضعیت موجود است و امروزه یکی از مواردی که می تواند مانع فهم درست از وضعیت شود، دسترسی آسان به اطلاعات است.

وی  همچنین در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران در خصوص ضرورت استمرار برخورد دستگاه قضا با جرائم مرتبط با موادمخدر گفت: این برنامه باید توسط نهاهای مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد و بهتر است به منظور کارآمدتر کردن مبارزه با مواد مخدر با ارائه برنامهای از سوی قوه قضاییه در روشهای مقابله با موادمخدر بازنگری صورت گیرد.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: ما باید روش داهیانهای را برای مبارزه با موادمخدر اتخاذ کنیم. موادمخدر یک سرطان برای جامعه ما است و نیروهای جوان ما را هدف قرار داده است؛ مبارزه ما با موادمخدر تنها مربوط به ملت ایران نیست و از منافع این مبارزه همه دنیا بهرهمند میشوند. جمهوری اسلامی ایران در مرزهای خود با قاچاقچیان موادمخدر مقابله میکند و تاکنون در این مسیر هزاران شهید داده است و سالیانه میلیونها دلار صرف مبارزه کشور ما با موادمخدر میشود.

دادستان تهران: امروز حقوق بشر در دنیا تبعیض آمیز اعمال می شود

عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران نیز در این نشست  از تشکیل دادسرای امور بینالملل  خبر داد وگفت: نظارت بر دادگاههای اتباع خارجی در ایران مبنی بر اینکه حتما وکیل و مترجم داشته باشند، همواره مورد توجه بوده است.

وی افزود: همکاری گسترده دادستانی با ستاد حقوق بشر برای پاسخ به ادعاهای حقوق بشری علیه ایران و درخواست اعاده دادرسی که در قانون مجازات مطرح شده، کارهای خوبی صورت گرفته است.

دادستان تهران با بیان اینکه مرتبا در اخبار روزانه و سایتها مشاهده میکنیم که مقامات غربی در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران ادعاهایی را مطرح میکنند، اظهار داشت: امروز حقوق بشر در دنیا تبعیض آمیز اعمال میشود، این درحالیست که در اطرافمان جنایاتی که در بحرین، یمن، سوریه و عراق رخ میدهد را میبینیم.

جعفری دولت آبادی با بیان اینکه برخی ادعاهای مطرح شده سیاسی است، افزود: امروز محکومان مواد مخدر در همه جای دنیا محاکمه میشوند، اما در ایران این قضیه پررنگ تر میشود و آنها را به عنوان اعدام سیاسی تلقی میکنند در حالیکه اینطور نیست و با وجود قانون، این موضوع در دیوان عالی در عالی ترین مراجع قضایی ایران بررسی میشود و سختگیریهای زیادی در محاکم بدوی و عالی انجام میشود.

وی درخصوص امنیت خبرنگاران و  وضعیت زندانیان گفت: ما بیشترین امنیت را برای خبرنگاران در داخل کشور داریم. ما تقریبا درهمه طبقات زندانیان چه اقتصادی، امنیتی، زنان، اطفال، قتل و مواد مخدر نمایندگان ناظر گذاشتهایم و سعی کردیم هیچ جایی در زندان از دست دادستان دور نباشد. همکاران ما در زندانها میدانند که ما چقدر بر حفظ حقوق متهمان اصرار داریم، این آموزه دینی و اسلامی ما بوده است. ما هیچوقت حق نداریم به متهمان در زندان اهانت کرده و یا حقوقشان را پایمال کنیم، این درحالیست که بعضا برخی اقدامات را بزرگ میکنند که انگار در ایران جز ظلم به زندانیان کار دیگری انجام نمیشود و به کارهای خوبی که امروز در زندانهای استان تهران انجام میشود و بیشترین وقت ما نیز به نظارت بر بازداشتگاهها، ضابطین و زندانها اختصاص دارد، توجه نمیکنند.

دادستان تهران ادامه داد: ما تلاش کردیم که نظارتهایمان را افزایش دهیم؛ اگرچه قبول داریم تعداد زندانیان نسبت به ظرفیت، همخوانی ندارد.  در ایران حدود 6 هزار زندانی خارجی داریم که نیمی از آنها افغانی و مابقی غیرافغانی هستند.

وی در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران نیز گفت: قوهقضاییه و دادستانی تهران مصمم هستند اقدامات انجام شده در زمینه حقوق شهروندی را اطلاع رسانی کنند؛ این اقدم کمک میکند ادعاهایی که بعضا علیه کشور ما مبنی بر تضعیع حقوق شهروندی مطرح شود، خنثی گردد.

جعفری دولت آبادی با بیان اینکه در دستگاه قضا برای حفظ حقوق شهروندی و حمایت از حقوق عامه و حفظ حقوق زندانیان اقدامات خوب و قابل توجهی صورت گرفته است، گفت:برخی از این اقدامات یا بازتاب نداشته و یا به اطلاع دستگاههای اجرایی مربوطه نرسیده و یا اینکه بد جلوه داده شده است.

وی در ادامه درباره دستگیری فردی که متهم به انفجار دفتر حزب جمهوری در سال 60 است، گفت: خبری که دیروز در روزنامهها در این رابطه انتشار یافت اشتباه بود و فردی در آلبانی براساس نیابت قضایی ایران بازداشت شده و این فرد مرد نبوده بلکه خانمی بوده است و هنوز به ایران منتقل نشده است.

دادستان تهران در خصوص پرونده مرتبط با منتشر کننده تصاویر مینو خالقی در فضای مجازی نیز گفت: دیروز از وی دعوت کردیم که هم مطالبش را بگوید و هم در مورد ادعاهای مطرح شده از جانب متهم پرونده، توضیحاتی را ارائه کند.

 

وی همچنین از تشکیل کارگروهی میان دادستانی تهران و وزارت امور خارجه خبر داد و گفت: برای به دست آوردن اطلاعاتی پیرامون برخی اتباع خارجی که دستگیر میشوند مدتی طول میکشد تا اطلاعات میان دادستانی و وزارت خارجه پیرامون تبعه خارجی دستگیر شده رد و بدل شود و تشکیل این کارگروه میتواند اطلاعات دادستانی پیرامون اتباع خارجی دستگیر شده را به وزارت خارجه منعکس کند، همچنین اطلاعات وزارت امور خارجه نیز به دادستانی انتقال مییابد و این امر باعث تسریع در رسیدگی به پرونده تبعه خارجی دستگیر شده میشود.

ظریف خبرداد: همکاری های مشترک وزارت خارجه با قوه قضائیه برای حفظ حقوق شهروندی

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز در این نشست با بیان اینکه احساس امنیت محور قدرت ملی ما است، گفت: این احساس امنیت باعث شده تا کشورهای دیگر با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مقتدر برخورد کنند.

وی از اعلام آمادگی این وزارتخانه برای همکاریهای مشترک با قوهقضاییه و دادستانی در حوزه حقوق شهروندی خبر داد و افزود: تلاشهای وزیر دادگستری برای انعقاد تفاهمنامههای معاضدت قضایی و انتقال محکومان خارج از کشور قابل تقدیر است و این همکاری ها میان وزارت خارجه و مجموعه قوه قضائیه راهکاری برای احقاق حقوق ایران در مجامع بینالمللی از جمله اقدام غیرقانونی دیوان عالی آمریکا است.

وزیر امور خارجه با توجه به نقش حوزه حقوق بشردر ارتقای قدرت درونی کشور نیز گفت: توجه به  موضوع حقوق بشر نه تنها وظیفه شرعی ما است بلکه از اجزای قدرت درونی کشور ما به شمار میرود چرا که هر چقدر فاصله میان دولت و شهروندان آن کمتر شود قطعا به اقتدار آن افزوده خواهد شد؛ اینکه برای کشور ما مهم است که شهروندان آن حتی به غلط و خطا از حقوق خود محروم نشوند ایجاد اقتدار کرده و باعث میشود کسی احساس نکند فاصلهای میان دولت و مردم وجود دارد.

بنابر اعلام روابط عمومی ستاد حقوق بشر،ظریف در پایان گفت: حضور شهروندان در انتخابات، به ناکارآمدی تحریمها در شرایطی که فاصلهای میان مردم و دولت وجود نداشته باشد، بسیار پر اهمیت است. زمانی که تحریمها نتواند بین مردم و حاکمیت فاصله بیندازد و عاملی برای به خیابان کشاندن مردم نباشند، تحریم ها دیگر کارآمدی نداشته و به کار نمیآیند.

نظر شما
پربیننده ها