تشکیل کارگروه «امید و منزلت معلم» در یزد

مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد، از تشکیل کارگروه تخصصی «امید و منزلت معلم» به ریاست استاندار خبر داد و به تشریح چهار محور اصلی پژوهش‌های این نهاد پرداخت.
کد خبر: ۸۳۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۰ - 02May 2026

 به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از یزد؛ «علی دهقان بهابادی» مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد، ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته معلم، از تشکیل کارگروه تخصصی «امید و منزلت معلم» به ریاست استاندار خبر داد و با اشاره به آغاز این طرح از دو ماه پیش و فعالیت کارگروه‌های تخصصی، اظهار داشت: تقویت سرمایه اجتماعی آموزش‌وپرورش، ارتقای امید و جلوگیری از ریزش حرفه‌ای فرهنگیان، بهره‌گیری نظام‌مند از ظرفیت معلمان در تصمیم‌سازی‌ها و نهادینه‌سازی فرهنگ تکریم، چهار محور اصلی این پژوهش‌ها هستند.

علی دهقان

وی با تأکید بر اینکه هیچ تصمیمی بدون حضور معلمان و حتی دانش‌آموزان گرفته نمی‌شود افزود: کارگروه استانی "امید و منزلت معلم" با موافقت استاندار تشکیل شده و جلسات آن به ریاست استاندار برگزار می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش یزد با اشاره به دستاورد‌های اخیر، از جمله پرداخت کامل پاداش پایان خدمت بازنشستگان ظرف دو ماه (برخلاف روند سال های گذشته) با تأکید بر اهمیت دوره ابتدایی به عنوان مهم‌ترین مقطع تحصیلی، از اجرای طرح «مهارت‌های نرم» در کنار آموزش‌های درسی خبر داد و تصریح کرد: کلماتی مانند مسئولیت‌پذیری، امانتداری، مقاومت و شجاعت در این دوره نهادینه می‌شود و از اصحاب رسانه دعوت می‌کنم از مدارسی که این طرح را به خوبی اجرا کرده‌اند، بازدید کنند.

وی همچنین به تغییر گفتمان از حفظ‌ محوری به مهارت‌محوری اشاره کرد و گفت: سیستم آموزشی ما کاملاً بی‌نقص نیست، اما در استان یزد گام‌های عملی برای تبدیل مهارت‌های دانش‌آموزان به تولیدات فرهنگی برداشته شده است.

دهقان بهابادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تربیت بر آموزش مقدم است به موضوع نظارت بر مدارس اشاره کرد و افزود: براساس آمار ارائه شده، ۹۸ درصد معلمان در کلاس‌های آنلاین درس حاضر بوده‌اند و نظارت میدانی توسط معاونان و خود من انجام می‌شود؛ هرچند هیچ آموزشی جای آموزش حضوری را به ویژه برای دوره ابتدایی نی گیرد.

وی درباره مشکلات معیشت فرهنگیان نیز گفت: رفع دغدغه معیشت فقط به حقوق ختم نمی‌شود. امسال ۳۷۰ نفر از متقاضیان تغییر سمت را با جابه جایی ها راضی کردیم، درمانگاه فرهنگیان را تجهیز نموده و شرکت تعاونی فرهنگیان را با مجوز‌های متعدد و بدون دریافت هیچ پولی راه‌اندازی کرده‌ایم.

مدیرکل آموزش و پرورش یزد با انتقاد از کمبود فضای آموزشی، از سرانه پایین ۳.۵ متری در ناحیه یک و ۵.۵ متری در ناحیه دو (در مقابل میانگین کشوری ۸.۵ متر) خبر داد و گفت: در مناطقی مانند بلوار استقلال و دولت‌آباد با بحران کمبود مدرسه مواجهیم. با راه‌اندازی پویش مدرسه‌سازی به نام شهدای دانش اموز میناب و با همکاری مسکن و شهرسازی، به دنبال رفع این مشکل هستیم.

دهقان بهابادی بر ضرورت احیای سامانه نظرسنجی معلمان تأکید کرد و گفت: «قبلاً سامانه‌ای برای دریافت نظرات معلمان راه‌اندازی شده بود که بنا به دلایلی تعطیل شده و مجددا از همکاران می‌خواهم  آن را فعال کند تا صدای بی‌واسطه معلمان شنیده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش در پایان در تشریح برنامه‌های هفته معلم گفت: غبارروبی قبور مطهر شهدای فرهنگی با عنوان تقدیس خاک عشق، نواختن زنگ سپاس ایثار، مقاومت و معلم، تقدیر از معلمان و کارکنان تخصصی نمونه استانی و تجلیل از خانواده سردار شهید صوفی و تبریک روز معلم از طریق کلاس مجازی توسط استاندار، دیدار معلمان نمونه با نماینده ولی فقیه همایش تجلیل صنعتگران و مهندسان از معلمان خود، تجلیل از معلمان جهادی با حضوردر پایگاه‌های جهادی و بازدید از کلاس درس معلمان جهادی، حضور مسئولان استانی در کلاس‌های مجازی جهت تجلیل از معلمان یا حضور در منزل یکی از معلمان زمان تحصیل خود برگزاری شب شعر با موضوع استاد شهید مطهری و مقام معلم با عنوان غزل دانایی، برگزاری مسابقه کتابخوانی پیرامون اندیشه‌های شهید مطهری، تجلیل از مقام معلم در مساجد با همکاری ائمه جماعت، تدریس معلمان جهادی قبل از نماز جمعه روز معلم، تشکیل میز خدمت در نماز جمعه بامدیر کل و معاونین و سخنرانی مدیرکل و روسای ادارات پیش از خطبه‌های نماز جمعه از مهمترین برنامه‌های این هفته است.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
پربحث ترین عناوین