فروش ۸.۶ میلیارد دلار تسلیحات آمریکایی به گاو‌های شیرده در دوره سکوت نظامی

آمریکا با تصویب فوری فروش ۸.۶ میلیارد دلار سلاح به کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌دنبال جبران ضعف ناشی از پاسخ‌ مقتدرانه نیروهای مسلح ایران هستند.
کد خبر: ۸۳۱۵۷۵
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۷:۵۴ - 04May 2026

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: دولت آمریکا فروش بسته تسلیحاتی هنگفت به ارزش ۸.۶ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی و متحدان خود در حاشیه خلیج فارس را تصویب کرد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که این واشنگتن و تل‌آویو بودند که با حملات گسترده به خاک ایران، جنگ را کلید زدند و اکنون در پی پاسخ‌های قدرتمند موشکی و پهپادی نیرو‌های مسلح ایران، به دنبال جبران ضعف خود از طریق تسلیح بیشتر متحدان هستند.

ترامپ

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، با استناد به بهانه «شرایط اضطراری» و ادعای منافع امنیت ملی، این انتقال‌های تسلیحاتی را بدون هیچ بررسی‌ای توسط کنگره تسریع کرده است.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، جزئیات این بسته تسلیحاتی به شرح زیر است:

انتقال سیستم تسلیحاتی هدایت دقیق APKWS و تجهیزات مرتبط به اسرائیل به ارزش ۹۹۲ میلیون دلار؛

خرید سیستم‌های فرماندهی و کنترل نبرد توسط کویت به مبلغ ۲.۵ میلیارد دلار که قابلیت تشخیص و رادار هوایی این کشور را به طور قابل توجهی ارتقا می‌دهد؛

تصویب فروش سیستم APKWS همراه با تکمیل ذخایر سامانه دفاع موشکی پاتریوت برای قطر به ارزش نزدیک به ۵ میلیارد دلار؛

فروش سامانه APKWS به امارات متحده عربی به مبلغ ۱۴۸ میلیون دلار.

سامانه پاتریوت یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های دفاع هوایی جهان به شمار می‌رود که برای رهگیری موشک‌ها، راکت‌ها و پهپاد‌های ورودی طراحی شده است. در مقابل، APKWS قابلیت تبدیل راکت‌های غیرهدایت‌شونده به مهمات دقیق و هوشمند را فراهم می‌کند و دقت عملیاتی نیرو‌های هوایی را افزایش می‌دهد.

این فروش‌های تسلیحاتی جدید، ادامه‌ای بر بسته ۱۶.۵ میلیارد دلاری ماه گذشته به امارات، کویت و اردن است که شامل پهپاد‌های جنگی، موشک‌های پیشرفته، سیستم‌های رادار و جنگنده‌های F-۱۶ بود. این حجم عظیم تسلیحات در حالی به کشورهای حاشیه خلیج فارس سرازیر می‌شود که از ابتدای جنگ منطقه‌ای، حملات بی‌رحمانه و گسترده رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه خاک ایران، زیرساخت‌ها و مراکز غیرنظامی، ذخایر تسلیحاتی اسرائیل و کشور‌های وابسته به محور عربی-عبری را به شدت کاهش داده است. حملات وحشیانه‌ای که با بمباران‌های گسترده و استفاده بی‌رویه از مهمات آمریکایی همراه بوده، نه تنها جان هزاران غیرنظامی ایرانی را گرفته، بلکه سیستم‌های دفاع هوایی منطقه را نیز تحت فشار شدید قرار داده است.

با این حال، مصرف بی‌رویه و بی‌سابقه مهمات آمریکایی در این جنگ نابرابر، نگرانی‌های عمیقی را در محافل نظامی واشنگتن ایجاد کرده است. گزارش مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS) که ماه گذشته منتشر شد، صراحتا اعلام می‌کند که موجودی‌ مهمات پیش از جنگ نیز ناکافی بوده و ذخایر فعلی آمریکا به حدی کاهش یافته که در صورت وقوع هرگونه درگیری جدی با قدرتی مانند چین، عملیات نیرو‌های آمریکایی به شدت محدود و حتی فلج خواهد شد. این گزارش به‌طور خاص نسبت به سناریوی احتمالی جنگ بر سر تایوان هشدار داده و تأکید کرده که واشنگتن ممکن است قادر به تأمین همزمان دو جبهه جنگی نباشد.

در نهایت، این دور جدید از فروش‌های تسلیحاتی آمریکا نه تنها نشان‌دهنده حمایت بی‌قیدوشرط واشنگتن از شرکای منطقه‌ای عبری-عربی است، بلکه عمق درماندگی استراتژیک هژمونی رو به افول آمریکا را نیز آشکار می‌سازد. در حالی که جمهوری اسلامی ایران با مقاومت هوشمندانه و قدرتمند خود در برابر تجاوزات گسترده و بی‌رحمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ تحمیلی رمضان ایستادگی کرده، غرب با تزریق میلیارد‌ها دلار تسلیحات، تنها به دنبال طولانی کردن آتش جنگ و حفظ هژمونی در حال فروپاشی خود است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین