به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس،دکتر جعفری دولتآبادی در جلسه ای با حضور سرپرست و قضات ناحیه 10 دادسرای عمومی و انقلاب تهران، با اشاره به تدوین دستورالعمل شرح وظایف نواحی دادسرای تهران، هدف از تدوین این دستورالعمل را ساماندهی ارسال پروندههای مورد اختلاف بین دادسرا اعلام کرد و از اجرایی شدن آن در خرداد ماه خبر داد.دادستان عمومی تهران همچنین به تدوین و اعلام برنامه کاری دادسرا در سال جدید اشاره کرد.
اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و نظارت مستمر
جعفری دولتآبادی در توضیح برنامه کاری دادسرا، به اهمیت اقدامات پیشگیرانه بهویژه درحوزه آسیبهای اجتماعی تاکید و اظهار کرد:درکنار مقابله با جرم، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه لازم است و اقدامات معاونان دادستان و قضات دادسرا می تواند در کاهش جرایم و کاهش آمار پرونده های ورودی موثر باشد.
دادستان عمومی تهران با اشاره به ظرفیتها و بستر قانونی برای وظایف پیشگیرانه دادستان،اعمال نظارت های قضایی از سوی سرپرستان دادسرا را موثر در این مقام دانست و در تبیین نقش نظارتی دادستان گفت: نظارت دادستان در کشف جرم، انجام تحقیقات، اجرای احکام کیفری، ضابطان و غیره در قانون پیشبینی شده و سرپرستان باید به نحو مستمر وظایف نظارتی خود عمل کنند.
دادستان تهران مدیرت شجاعانه و خلاقانه در نواحی را ضروری خواند و نتیجه اعمال چنین مدیریتی از سوی سرپرستان نواحی را، تحول در دادستانی و پررنگ شدن نقش نظارتی دادستان و حل مشکلات قضایی مردم اعلام کرد.
وی تاکید کرد که وضعیت فضای کاری دادسرا و بازپرسی باید به طرف اعمال نظارت از سوی سرپرستان سوق داده شود و در تفکیک «نظارت» از «مداخله» گفت:اگر نظارت سرپرست در محدوده قانون باشد که از آن جمله حق تعلیم به بازپرس باشد، دخالت محسوب نمیشود.
نظارت بر زندانها
نکته دیگری که دادستان تهران به آن تصریح کرد، نظارت برزندانها بود.
وی با خاطرنشان کردن اینکه ظرفیت زندان ها محدود است و امکان ساخت زندان جدید فراهم نیست، از قضات خواست که قرار بازداشت موقت در مورد جرایم مهم صادر شود؛ زیرا زندان جای سارقان حرفه ای و مسلح، قاچاقچیان مواد مخدر و امثال آنان است.
جعفری دولتآبادی از جمله روش های کاهش جمعیت کیفری را، نظارت سرپرست دادسرا بر صدور قرارهای بازداشت موقت و زندانیان بلاتکلیف دانست و با اشاره به بخشنامهای که در این زمینه از سوی دادستان صادر شده است، گفت: سرپرستان نواحی در اعمال ماده 242 قانون آیین دادرسی کیفری تکلیف دارند بر وضعیت زندانیان به ویژه کسانی که بیش از یک و یا دو سال در زندان هستند، نظارت کرده و پرونده آنان را پیگیری کنند.
لزوم جمعآوری معتادان متجاهر
در این جلسه، احدی از متهمان ناحیه 10 که به اتهام ارتکاب بیش از پنجاه فقره سرقت دستگیر شده بود و بیست سال سن داشت حضور یافت و دادستان با طرح پرسشهایی از وی، به عنوان نتایج پیشگیرانه، اظهار کرد: اعتیاد متهم به هروئین و شیشه و اینکه انگیزهاش از ارتکاب سرقت از منازل، تأمین هزینه استعمال مواد بوده، نشان می دهد که جمع آوری معتادان متجاهر، در آمار سرقت نقش جدی دارد و طرح جمع آوری معتادان متجاهر که طی چند ماه اخیر از سوی دادستانی و با همکاری شهرداری، پلیس تهران و سایر دستگاهها اجرا شده است، نمایانگر تأثیر اقدامات پیشگیرانه است و لذا قضات دادسراها و دادگاه های انقلاب باید در مقابله با این دسته از مجرمان عزم جدی داشته باشند.
در ادامه، احمدعلی اکبری سرپرست ناحیه 10 دادسرا، مختصری از وضعیت ناحیه را ارائه داد و با اعلام اینکه دادسرای هاشمی دارای 11 شعبه بازپرسی، 7 شعبه دادیاری تحقیق و 4 شعبه اجرای احکام است افزود: این دادسرا به جرایم سه منطقه شهرداری شامل مناطق 9 و 10 و 21 رسیدگی میکند که جمعیت این سه منطقه بالغ بر 700 هزار نفر است.
وی از جمله پرونده های قضایی سنگین در این ناحیه را، جرایم ارتکابی از سوی برخی نمایندگی های فروش اتومبیل اعلام و در ذکر مهم ترین مشکلات این دادسرا، به کمبود نیروی اداری اشاره کرد.
در پایان این نشست، از یک قاضی و یک کارمند این دادسرا تقدیربه عمل آمد.