بحران در حزب کارگر انگلیس/ استارمر برای بقا می‌جنگد

شکست سنگین در انتخابات محلی، نخست‌وزیر انگلیس را زیر فشار نمایندگان حزب کارگر قرار داده است؛ فشاری که حالا به درخواست‌های علنی برای کناره‌گیری او رسیده و آینده سیاسی دولت لندن را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.
کد خبر: ۸۳۳۴۲۱
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۰ - 12May 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، در پی شکست سنگین حزب کارگر انگلیس در انتخابات محلی، «کی‌یر استارمر» نخست‌وزیر این کشور با موجی از انتقاد‌ها و درخواست‌ها برای استعفا از سوی اعضای حزب خود مواجه شده و اکنون برای حفظ جایگاه سیاسی‌اش تلاش می‌کند.

استارمر

استارمر روز دوشنبه در سخنرانی‌ای که رسانه‌های انگلیسی آن را «سرنوشت‌ساز» توصیف کرده‌اند، مسئولیت نتایج «بسیار دشوار» انتخابات را پذیرفت و وعده داد دولتش با «چالش‌های بزرگ» روبه‌رو شده و برای ساختن «انگلیسی قوی‌تر و عادلانه‌تر» تلاش کند.

او ضمن اذعان به اشتباهات حزب کارگر، تأکید کرد که تصمیمات کلیدی دولت از جمله خودداری از ورود انگلیس به جنگ منطقه‌ای ایران صحیح بوده‌ است. نخست‌وزیر انگلیس همچنین با اشاره به کاهش صف‌های انتظار خدمات درمانی ملی، برنامه‌های مقابله با فقر کودکان و سیاست‌های مهاجرتی دولت گفت: پایه‌های اصلی کشور همچنان مستحکم است.

استارمر در ادامه سخنانش هشدار داد: ما فقط با دوران خطرناکی روبه‌رو نیستیم، بلکه با رقبایی خطرناک نیز مواجه هستیم.

وی با اشاره به رشد احزاب رقیب افزود: ما با «حزب رفورم» و «حزب سبز» رقابت می‌کنیم، اما در سطحی عمیق‌تر با ناامیدی‌ای می‌جنگیم که این احزاب از آن سوءاستفاده کرده و به آن دامن می‌زنند.

نخست‌وزیر انگلیس همچنین «نایجل فاراژ» رهبر حزب رفورم و «زک پولانسکی» چهره برجسته حزب سبز را فاقد «رهبری جدی و پیشرو موردنیاز شرایط کنونی» دانست.

استارمر حزب کارگر را «حزبی برای اداره کشور، نه حزبی معترض» توصیف و وعده داد دولتش قانونی برای در اختیار گرفتن شرکت فولاد انگلیس تصویب و روند بازسازی روابط لندن با اروپا را در دستور کار قرار دهد. وی همچنین اعلام کرد برای تمامی جوانان جویای کار، فرصت تضمین‌شده اشتغال، آموزش یا کارآموزی فراهم خواهد شد.

وی تأکید کرد: ایستادن در کنار کشور‌هایی که بیشترین منافع مشترک را با انگلیس دارند، انتخاب درستی برای کشور است.

این تحولات پس از آن رخ می‌دهد که حزب کارگر در انتخابات محلی اخیر نزدیک به ۱۵۰۰ کرسی شورا‌های محلی در انگلستان را، عمدتاً به حزب راست‌گرای رفورم انگلیس و حزب سبز، واگذار کرد.

در همین راستا، «کاترین وست» نماینده حزب کارگر، از اعضای کابینه خواست سریع عمل کرده و برای جایگزینی استارمر اقدام کنند. وی اعلام کرد در صورت معرفی نشدن گزینه‌ای دیگر، برای جلب حمایت نمایندگان حزب اقدام خواهد کرد.

براساس گزارش‌ها، بیش از ۳۰ نماینده حزب کارگر خواستار استعفای استارمر یا تعیین جدول زمانی برای کناره‌گیری او شده‌اند. در میان آنها، «جاش سایمونز» متحد سابق استارمر نیز در یادداشتی برای روزنامه تایمز نوشت که نخست‌وزیر حمایت کشور را از دست داده است.

همزمان در ولز، «الوند مورگان» وزیر اول این منطقه کرسی خود را از دست داد و به ۲۷ سال حاکمیت حزب کارگر پایان داد. در اسکاتلند نیز حزب ملی اسکاتلند جایگاه خود را حفظ کرد و حزب کارگر در رتبه دوم قرار گرفت.

با این حال، برخی چهره‌های ارشد حزب همچنان از استارمر حمایت می‌کنند. «بریجت فیلیپسون» وزیر آموزش انگلیس در گفت‌و‌گو با «اسکای‌نیوز» تأکید کرد: رقابت بر سر رهبری حزب و بحران‌های ناشی از آن، راه‌حل مشکلات کنونی نیست.

استارمر روز جمعه نیز در یادداشتی در روزنامه «گاردین» مسئولیت نتایج انتخابات را پذیرفته و نوشته بود که حزب کارگر نتوانسته اعتماد عمومی را نسبت به توانایی خود برای ایجاد تغییر حفظ کند.

وی در عین حال تأکید کرد: پاسخ به پیام رأی‌دهندگان به معنای چرخش کامل به راست یا چپ نیست.

استارمر در ادامه تلاش‌ها برای تقویت موقعیت سیاسی خود، روز شنبه «گوردون براون» نخست‌وزیر پیشین انگلیس و «بارونس هارمن» معاون پیشین حزب کارگر را به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرد؛ اقدامی که از سوی ناظران سیاسی تلاشی برای افزایش حمایت‌ها از نخست‌وزیر ارزیابی شده است.

طبق قوانین حزب کارگر، آغاز رقابت برای رهبری حزب نیازمند حمایت ۸۱ نماینده پارلمان است. از «وس استریتینگ» وزیر بهداشت، «آنجلا رینر» معاون پیشین نخست‌وزیر و «اندی برنهام» شهردار منچستر بزرگ به عنوان گزینه‌های احتمالی جانشینی استارمر نام برده می‌شود.

دولت استارمر از سال ۲۰۲۴ و پس از پیروزی قاطع حزب کارگر و پایان دادن به ۱۴ سال حاکمیت محافظه‌کاران بر سر کار آمده است؛ اما محبوبیت نخست‌وزیر انگلیس در ماه‌های اخیر کاهش یافته است.

کاهش کمک‌هزینه سوخت زمستانی در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی و همچنین جنجال مربوط به ارتباط «پیتر مندلسون» سفیر انگلیس در آمریکا با «جفری اپستین» مجرم جنسی مشهور، از جمله عواملی عنوان شده‌اند که به افت محبوبیت دولت منتخب حزب کارگر دامن زده‌اند.

در همین حال، حمایت‌ها از حزب راست‌گرای رفورم انگلیس و همچنین حزب سبز به رهبری «زک پولانسکی» افزایش یافته است؛ چهره‌ای که طی ماه‌های اخیر انتقاد‌های تندی نسبت به جنگ رژیم صهیونیستی در غزه مطرح کرده است.

انتهای پیام/ ۹۹۹

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین