ابراز امیدواری برای تکمیل موزه دفاع مقدس زنجان تا پایان دولت چهاردهم

استاندار زنجان گفت: امیدواریم با همت و همراهی همه دستگاه‌ها، پروژه‌های مرتبط تا پایان دولت چهاردهم به سرانجام برسد.
کد خبر: ۸۳۴۱۳۲
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۴ - 14May 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از زنجان، «محسن صادقی» استاندار زنجان در جلسه شورای هیئت امنای موزه دفاع مقدس و مقاومت استان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام، به‌ویژه شهدای دانشمند هسته‌ای، زنان، کودکان، دانش‌آموزان و تمامی افرادی که در جنایات رژیم صهیونیستی و جنگ ترکیبی دشمنان به شهادت رسیدند، اظهار داشت: مجموعه‌های فعال در حوزه دفاع مقدس و مقاومت صرفاً محل نگهداری اسناد و یادمان‌ها نیستند، بلکه رسالت اصلی آن‌ها انتقال فرهنگ امید، مسئولیت‌پذیری، انسجام ملی و روحیه مقاومت به نسل جوان است.

ابراز امیدواری برای پایان موزه دفاع مقدس زنجان تا پایان دولت چهاردهم

وی با اشاره به شرایط جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن علیه ملت ایران افزود: امروز کشور با حجم گسترده‌ای از هجمه‌های رسانه‌ای، القای ناامیدی و حمله به باورها و نگرش‌های نسل جوان مواجه است و در چنین شرایطی روایت صحیح، مستند و اثرگذار از مقاومت و ارزش‌های انقلاب اسلامی یک ضرورت جدی محسوب می‌شود.

استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی، رسانه‌های نوین، هنر و فناوری‌های روز برای ارتباط مؤثر با نسل جوان، تصریح کرد: سیاست‌ها و روش‌های سال‌های گذشته اگرچه مفید بوده، اما کافی نیست و نیازمند بازنگری و استفاده از شیوه‌های نوین و اثربخش هستیم.

صادقی با بیان اینکه این مجموعه ماهیتی فرابخشی دارد، خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی باید در تکمیل و بهره‌برداری کامل این پروژه مشارکت داشته باشند و در همین راستا برای ۲۱ دستگاه اجرایی وظایف مشخصی تعریف شده است تا با هم‌افزایی و همکاری مشترک، روند اجرای پروژه تسریع شود.

وی همچنین بر تشکیل کارگروه‌های تخصصی، تصمیم‌گیری‌های مسئله‌محور و پیگیری مستمر پروژه‌ها تأکید کرد و گفت: یکی از مسائل مهم، تأمین منابع مالی و رفع موانع اجرایی و فنی است که باید با تعامل و همکاری همه بخش‌ها دنبال شود.

استاندار زنجان ابراز امیدواری کرد: با همت و همراهی همه دستگاه‌ها، پروژه‌های مرتبط تا پایان دولت چهاردهم به سرانجام برسد.

صادقی در پایان تأکید کرد: این پروژه صرفاً یک ساختمان و مجموعه فیزیکی نیست، بلکه نمادی از عشق، ایثار، مقاومت و قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

طی پنج سال گذشته، ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای اجرای این پروژه جذب شده است

«عباس بابایی»، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان زنجان ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم و شهدای مقاومت، اظهار داشت: آخرین جلسه مرتبط با این پروژه در سال ۱۳۹۸ برگزار شده بود و از آن زمان تاکنون اقدامات متعددی برای تکمیل مجموعه انجام شده است.

بابایی با اشاره به روند ساخت این مرکز فرهنگی گفت: طراحی اولیه پروژه در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ انجام شده و اکنون بخش‌هایی از ساختمان در مرحله نازک‌کاری قرار دارد. همچنین برخی قسمت‌ها از جمله پنجره‌های ضلع شمالی و بخش‌هایی از زیرساخت‌های فنی نیازمند تکمیل است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان زنجان تصریح کرد: طی پنج سال گذشته، حدود ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار ملی از محل بودجه‌های کشوری برای این پروژه جذب شده، در حالی که سهم اعتبارات استانی در این حوزه بسیار محدود بوده است.

وی همچنین از همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر زنجان قدردانی کرد و گفت: سال گذشته با پیگیری‌های صورت‌گرفته، مبلغ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک از سوی شهرداری زنجان برای ادامه عملیات اجرایی اختصاص یافت و هم‌اکنون آماده‌سازی دیوار ضلع کوهستانی مجموعه نیز در دست اجراست.

بابایی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و محتوایی این مجموعه خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۵۰ سوژه مهم دفاع مقدس شناسایی و برای تولید محتوا برنامه‌ریزی شده است. همچنین بخشی ویژه با موضوع «پشت جبهه» و نقش پشتیبانی مردمی و خدمات‌رسانی دستگاه‌ها در دوران دفاع مقدس و جنگ‌های اخیر طراحی خواهد شد.

وی ادامه داد: در دوران جنگ، خدمات اساسی از جمله آب، برق، گاز و سوخت بدون وقفه در اختیار مردم قرار داشت که این موضوع نمونه‌ای از مدیریت و پشتیبانی جبهه محسوب می‌شود و باید برای نسل جوان تبیین شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان زنجان با اشاره به فعالیت‌های مجموعه در حوزه معراج شهدا گفت: آماده‌سازی و انتقال پیکر مطهر شهدا با همکاری سپاه و بنیاد شهید انجام می‌شود و این خدمت معنوی با سختی‌ها و حساسیت‌های فراوانی همراه است.

وی همچنین به وضعیت یادمان‌های شهدای گمنام در استان اشاره کرد و افزود: تاکنون ۶۵ شهید گمنام در استان زنجان تدفین شده‌اند و برای ۳۵ شهید یادمان احداث شده است. در مجموع، ۱۸ نقطه در استان میزبان شهدای گمنام هستند.

بابایی با بیان اینکه روند احداث یادمان‌ها در استان مطلوب است، گفت: برخی نقاط همچنان نیازمند حمایت و رسیدگی بیشتر هستند و امیدواریم با همکاری مسئولان مشکلات موجود برطرف شود.

وی از تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان زنجان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی سال‌های اخیر یاد کرد و گفت: این دانشنامه حاصل هفت تا هشت سال تلاش مستمر همکاران مجموعه است و هم‌اکنون چند جلد آن در مرحله چاپ قرار دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان زنجان همچنین از تولید مستندهای متعدد درباره شهدای استان خبر داد و افزود: مستند زندگی شهید سیدحسین صادقی نیز آماده پخش شده و به‌زودی از رسانه‌های مرتبط منتشر خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به نیاز اعتباری پروژه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گفت: برای تکمیل این مجموعه و تجهیز بخش‌های محتوایی آن حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

بابایی با بیان اینکه برآوردهای اولیه برای اتمام این پروژه حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعلام شده بود، اظهار کرد: با بررسی‌های جدید مشخص شد برای تکمیل کامل ساختمان، آماده‌سازی گالری‌ها و ایجاد زیرساخت‌های محتوایی موزه، بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: در حال حاضر بخش‌هایی از ساختمان در مرحله نازک‌کاری قرار دارد و برای آماده‌سازی گالری‌ها و ایجاد فضاهای نمایشگاهی استاندارد، نیازمند تجهیزات و امکانات فرهنگی متعددی هستیم؛ چرا که ماهیت موزه به گونه‌ای است که بازدیدکنندگان باید بتوانند المان‌ها و روایت‌های عینی دفاع مقدس را مشاهده و درک کنند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان زنجان با اشاره به وضعیت موزه‌های دفاع مقدس در کشور گفت: تاکنون موزه دفاع مقدس در ۲۳ استان کشور تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است و این مراکز نقش بسیار مؤثری در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: در برخی استان‌ها شهرداری‌ها به‌صورت کامل اجرای پروژه موزه را برعهده گرفته‌اند و در برخی دیگر نیز ترکیبی از اعتبارات ملی، استانی و کمک دستگاه‌ها برای تکمیل پروژه استفاده شده است.

بابایی با اشاره به ظرفیت‌های ملی و استانی برای حمایت از این پروژه افزود: استان زنجان ظرفیت‌های ارزشمندی در سطح ملی دارد و می‌توان با استفاده از این ظرفیت‌ها و برگزاری جلسات هماهنگی در سطح ملی، زمینه تأمین منابع لازم برای تکمیل موزه دفاع مقدس را فراهم کرد.

وی با تأکید بر اهمیت این مجموعه در تبیین فرهنگ مقاومت گفت: امروز آنچه روحیه ایستادگی مردم و رزمندگان را زنده نگه داشته، فرهنگ درخشان ایثار، جهاد و شهادت است و موزه دفاع مقدس می‌تواند این مفاهیم را به‌صورت عینی و اثرگذار برای نسل جوان و عموم مردم روایت کند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان زنجان همچنین از اضافه شدن چند تن از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس به هیئت امنای این مجموعه خبر داد و گفت: با امضای نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی، چهار نفر از پیشکسوتان دفاع مقدس از جمله سردار عزتی، سردار مجید، سردار رسول وزیری و یکی دیگر از رزمندگان باسابقه به ترکیب هیئت امنا افزوده شدند تا از ظرفیت و تجربیات آنان در پیشبرد امور استفاده شود.

وی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات اجرایی پروژه افزود: موضوع تأمین زمین و برخی مسائل حقوقی مربوط به آن همچنان نیازمند پیگیری در سطح ملی است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های مرتبط این مشکلات برطرف شود.

بابایی همچنین خواستار مشارکت بیشتر دستگاه‌های اجرایی و شهرداری در تکمیل این مجموعه شد و گفت: شهرداری زنجان تاکنون همکاری‌های خوبی داشته است و امیدواریم در بخش‌هایی مانند محوطه‌سازی مجموعه نیز بتوان از ظرفیت مدیریت شهری استفاده کرد.

ضرورت تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس زنجان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گفت: با توجه به ظرفیت‌های منطقه و پیگیری‌های انجام‌شده، امیدواریم اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل این پروژه تأمین شود.

مسعود بیات‌منش نیز با قدردانی از برگزاری این نشست اظهار داشت: موضوع موزه دفاع مقدس از موضوعات مهم فرهنگی است و علاوه بر زنده نگه داشتن یاد و خاطره دفاع مقدس، می‌تواند به عنوان یک نماد فرهنگی ارزشمند برای استان مطرح باشد.

وی با اشاره به موقعیت مکانی این مجموعه افزود: محل احداث موزه دفاع مقدس در یکی از بهترین نقاط شهر زنجان قرار گرفته و از ظرفیت‌های قابل توجهی در اطراف خود برخوردار است که می‌تواند در توسعه گردشگری و فرهنگی استان نقش مهمی ایفا کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان ادامه داد: در این منطقه مجموعه‌های مهمی از جمله ورزشگاه ۱۵ هزار نفری، پیست دوچرخه‌سواری و دیگر اماکن ورزشی و عمومی استان قرار دارد که برخی از آن‌ها نیز به زودی به بهره‌برداری خواهند رسید و در کنار آن‌ها موزه دفاع مقدس می‌تواند به یک مجموعه فرهنگی ـ گردشگری مهم تبدیل شود.

بیات‌منش با اشاره به ظرفیت‌های موجود در این محدوده گفت: در کنار این مجموعه‌ها، حدود ۲۰ هکتار فضای گردشگری نیز در این منطقه پیش‌بینی شده که زیرساخت‌های آن توسط دستگاه‌های مرتبط فراهم شده است. همچنین خانه شهدای استان نیز در همین محدوده قرار دارد که ظرفیت مهمی برای فعالیت‌های فرهنگی محسوب می‌شود.

وی افزود: مسیرهای گردشگری و پیاده‌روی، مسیر دوچرخه‌سواری و طرح‌های پیشنهادی اداره‌کل ورزش و جوانان برای توسعه فضاهای ورزشی و تفریحی در این منطقه، همگی نشان‌دهنده ظرفیت بالای این محدوده است و مجموعه موزه دفاع مقدس نیز می‌تواند در مرکز این ظرفیت‌ها قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به اعتبارات این پروژه بیان کرد: طی سال‌های گذشته بخش قابل توجهی از اعتبارات پروژه از محل منابع ملی تأمین شده و در مجموع حدود ۱۱۰ میلیارد تومان برای این مجموعه هزینه شده است.

وی افزود: با توجه به برآوردهای انجام‌شده، برای تکمیل پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است و امیدواریم با پیگیری‌های انجام‌شده و استفاده از ظرفیت‌های موجود، این اعتبار تأمین و پروژه به مرحله بهره‌برداری برسد.

بیات‌منش همچنین به موضوع مدیریت و ساماندهی محدوده گردشگری این منطقه اشاره کرد و گفت: سازمان همیاری شهرداری‌ها به عنوان متولی مدیریت این محدوده مستقر شده و اقدامات مربوط به نگهداری، خدمات‌رسانی و آماده‌سازی این منطقه برای اجرای پروژه‌های مختلف را آغاز کرده است.

وی در پایان تأکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های گسترده فرهنگی، گردشگری و ورزشی این محدوده، تکمیل موزه دفاع مقدس می‌تواند به یکی از نقاط شاخص فرهنگی و گردشگری استان زنجان تبدیل شود.

انتهای پیام/ 

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین