روسیه و بلاروس شلیک سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را تمرین می‌کنند

در حالی که ناتو رزمایش‌های مهمی در لهستان انجام داده است، مسکو در حال تمرین ضربات هسته‌ای تاکتیکی با استفاده از سه مؤلفه دریایی، هوایی و زمینی است.
کد خبر: ۸۳۵۵۴۹
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۰ - 21May 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، «سرگئی لیپووی» رئیس هیئت رئیسه سازمان سراسری «افسران روسیه» و قهرمان ملی این کشور، در گفت‌و‌گو با «پراودا رو» اعلام کرد که نمایش آمادگی برای پاسخ به تحرکات کشور‌های غربی به هدف کلیدی رزمایش‌های جاری روسیه و بلاروس تبدیل شده است.

مینسک

وزارت دفاع روسیه پیشتر اعلام کرده بود که رزمایش‌های سه‌روزه ۲۹ الی ۳۱ اردیبهشت با هدف تمرین آماده‌سازی و بکارگیری نیرو‌های هسته‌ای در شرایط تهدید تجاوز انجام می‌شود. این مانور‌ها که نیرو‌های موشکی راهبردی و هوانوردی دوربرد در آن حضور دارند، به عنوان یک ابزار بازدارنده قدرتمند تلقی می‌شوند.

لیپووی تأکید کرد: رزمایش‌های کنونی روسیه و بلاروس پاسخی به رزمایش‌های تحریک‌آمیز ناتو در لهستان، کشور‌های بالتیک و فنلاند است. در حالی که آنها آشکارا عملیات تهاجمی علیه ما را تمرین می‌کنند، روسیه در حال تمرین ضربات هسته‌ای تاکتیکی با استفاده از سه مؤلفه دریایی، هوایی و زمینی است. این رزمایش‌ها در امتداد مرز‌های ناتو تصادفی نیست و نشان می‌دهد که روسیه و بلاروس آماده پاسخگویی به هرگونه تحریک ائتلاف در مرز‌های خود هستند.

به گفته این کارشناس نظامی، ناتو یک ائتلاف نظامی-تهاجمی است که نمی‌تواند بدون دشمن خارجی وجود داشته باشد: ناتو در صورت نبود دشمن، آن را می‌سازد. برای ۳۰ سال روسیه و سپس بلاروس به عنوان چنین دشمنی معرفی شده‌اند.

لیپووی معتقد است که غرب برای توجیه بودجه‌های عظیم نظامی خود، به اروپایی‌ها القا می‌کند که «روسیه در آستانه حمله است». وی افزود: این یک ترفند قدیمی، اما همچنان مؤثر است. مردم باور می‌کنند، پول اختصاص می‌دهند، پناهگاه‌ها و جعبه‌های کمک‌های اولیه را آماده می‌کنند. همه اینها یک فضاسازی روانی برای کنترل آسان‌تر جامعه اروپایی است.

در حالی که غرب از «تهدید روسیه» برای افزایش بودجه دفاعی خود سوء استفاده می‌کند، مسکو با برگزاری مانور‌های هسته‌ای در مجاورت مرز‌های ناتو، اعلام کرده است که هرگونه تحریک نظامی بدون پاسخ نخواهد ماند. لیپووی معتقد است ماهیت این رزمایش‌ها هرگونه احتمال تحریک تهاجمی از سوی ائتلاف غربی را غیرمنطقی و بی‌معنی می‌کند.

انتهای پیام/ ۹۹۹

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین