سیدرضا اکرمی:

دین اسلام به روشنفکری توجه خاصی دارد

اکنون در جامعه به گونه‌ای شده است که یک جمله می‌گویند روشنفکری دینی و معنی آن را بیان نمی‌کنند.
کد خبر: ۸۳۶۰۷
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۵ - 21May 2016

دین اسلام به روشنفکری توجه خاصی دارد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،  حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی اظهار کرد: اکنون در جامعه به گونهای شده است که یک جمله میگویند روشنفکری دینی و معنی آن را بیان نمیکنند. ما ابتدا باید بدانیم که منظور از روشنفکری دینی کدام دین است. آیا در روشنفکری دینی ما اسلام محمدی را در نظر داریم.

وی گفت: اگر در روشنفکری دینی اسلام محمدی را مدنظر داریم، این دین چون بر اساس قرآن، سنت، عقل و احترام گذاشتن به تجربههاست، ما به راحتی میتوانیم معنی روشنفکری دینی را بفهمیم چرا که دین ما یک دینی است که به روشنفکری دقت و توجه خاصی داشته است.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در دین ما روشنفکری یعنی اخلاق، عمل، امانت، سیاست و در کل تمام رفتار و حرکات ما باید برگرفته از دین باشد. در دین ما حمایت از مظلوم و مخالفت با ظالم به معنای روشنفکری است. قطعا صاحبان این دین افرادی زمان شناس، مردم شناس، موقعیت شناس و جامعه شناس هستند و بر اساس همین اصول به روشنفکری دینی نیز میپردازند.

اکرمی تاکید کرد: در روشنفکری دینی ما یک صراط مستقیم را در پیش میگیریم که در مقابل پروردگار همواره سربلند باشیم. اما اگر دین را به گونهای دیگر معنی کنیم که بگوییم مردم چه میخواهند و چه میگویند به کار بردن واژه روشنفکری دینی کاملا غلط است چون ما در این مقوله روشنفکری به رضایت مردم و خواستههای مردم نگاه میکنیم.

وی ادامه داد: ما اگر دین را به درستی و به معنای واقعی خود بفهمیم حتما در آن دین روشنفکری دینی نیز به وجود میآید ولی اگر بخواهیم بر سر معنای آن و لفظش با یکدیگر جدال داشته باشیم از معنای واقعی روشنفکری دینی فاصله میگیریم.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما در روایات اسلامی دو نوع اندیشه داریم یکی آن اندیشهای است که در مغز انسانها وجود دارد و اندیشه بعدی آن چیزی است که در جامعه وجود دارد و افراد بر اساس تعامل و تفاهم آن اندیشه را به وجود میآورند، وقتی در جامعهای افراد برای سازندگی آن تلاش میکنند یعنی آنها روشنفکری دینی دارند.

اکرمی عنوان کرد: روشنفکری دینی در جامعه ما به صورت متوسط وجود دارد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان ما را به حال خود نگذاشتند و هر روز درگیر مشکلاتی همچون جنگ تحمیلی، ترور، تحریم و امثال اینها بودهایم ما فقط توانستهایم شاکله اصلی نظام را حفظ کنیم و کسی مدعی اجرای اسلام حقیقی نیست چرا که اگر اسلام ناب محمدی اجرا میشد این همه دعوا و اختلاف وجود نداشت.

 وی یادآور شد: اگر به همین مطبوعاتی که روزانه منتشر میشود بنگریم میبینیم که هر کسی براساس ساخته ذهن خود و تجربهاش مطالبی را ارائه میدهد. اگر میخواهیم به روشنفکری که مدنظر دین است برسیم باید به صورت حقیقی مسلمان باشیم. برخی از ما فقط به صورت شناسنامهای مسلمان هستیم. در کل شبانه روز چند درصد به رفتارهایی که داشتهایم فکر میکنیم که درست بودهاند یا نه. اگر به دنبال جامعهای صالح و روشنفکر هستیم باید در مقام عمل ابتدا تغییر را از خودمان شروع کنیم و نگوییم چون فلانی آن گونه رفتار کرد ما هم باید مثل او باشیم.

نظر شما
پربیننده ها