خراسان جنوبی در مسیر گازرسانی کامل؛ صرفه‌جویی، نوسازی و پایداری شبکه در اولویت

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی، با اشاره به گسترش گازرسانی در شهرها و روستاهای استان گفت: خراسان جنوبی اکنون از استان‌های پیشرو در پوشش گازی کشور است و هم‌زمان با توسعه شبکه، طرح‌های بهینه‌سازی مصرف، حذف نشتی‌ها و تقویت پایداری شبکه نیز با جدیت دنبال می‌شود.
کد خبر: ۸۳۶۳۵۵
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۸ - 24May 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، رحمان محمودی، مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی، شب گذشته در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در خیمه هنر و رسانه واقع در میدان اجتماعات شهید رئیسی بیرجند، با اشاره به روند توسعه گازرسانی در استان اظهار داشت: خراسان جنوبی از سال ۱۳۸۶ وارد مرحله گازرسانی شد و نخستین شهر استان در همان سال به شبکه گاز متصل شد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی

وی افزود: در طول حدود ۱۹ سال گذشته، اقدامات گسترده‌ای در حوزه گازرسانی شهری و روستایی انجام شده و تاکنون تمام شهر‌های استان از نعمت گاز برخوردار شده‌اند.

محمودی بیان کرد:از میان ۹۱۶ روستای بالای ۲۰ خانوار که در تکلیف شرکت گاز قرار داشته، تاکنون بیش از ۲۶۴ روستا گازرسانی شده‌اند و عملاً تمام روستا‌های دارای سکنه دائم از گاز بهره‌مندند.

مدیرعامل شرکت گاز استان با بیان اینکه گازرسانی در خراسان جنوبی تنها در حد تکالیف قانونی متوقف نمانده، گفت: با هدف رفع محرومیت و حتی کمک به بازگشت جمعیت به روستاها، طرح‌های گازرسانی فراتر از برنامه‌های مصوب دنبال شده است. او همچنین به گازدار شدن ۳۷ پاسگاه مرزی و ۶۰ برجک مرزی در استان اشاره کرد.

وی در ادامه به اقدامات زیرساختی برای پایداری شبکه گاز اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ استان با افت فشار گاز مواجه بود، اما با پیگیری‌های انجام‌شده، طرح خط انتقال گاز دشتک زابل به نهبندان در دستور کار قرار گرفت.

محمودی گفت: فاز نخست این طرح به بهره‌برداری رسیده و فاز دوم نیز در حال اجراست تا رینگ شرق کشور تقویت و پایداری شبکه در خراسان جنوبی و استان‌های شرقی کشور تضمین شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان همچنین با اشاره به شرایط کشور و کاهش بخشی از ظرفیت تولید گاز در پی تحولات اخیر، بر ضرورت صرفه‌جویی عمومی تأکید کرد و گفت: با وجود مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف، برخی محدودیت‌ها در صنایع، به‌ویژه صنعت سیمان، وجود دارد و لازم است مردم نیز در مصرف برق و گاز نهایت دقت را داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات شرکت گاز استان در حوزه بهینه‌سازی مصرف اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۲۰۰ بخاری کم‌مصرف در میان خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی توزیع و نصب شده و بیش از ۳۸۰۰ موتورخانه نیز بهسازی شده است که در برخی موارد تا ۲۸ درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز به همراه داشته است.

محمودی افزود: هوشمندسازی موتورخانه‌ها در ادارات، مدارس و ساختمان‌های مختلف نیز در حال اجراست تا کنترل مصرف انرژی دقیق‌تر انجام شود. همچنین شرکت گاز استان با سه شرکت کارور در حوزه خانگی، صنعتی و کشاورزی قرارداد بسته تا طرح‌های بهینه‌سازی مصرف را بدون هزینه برای مردم اجرا کنند.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی همچنین از احداث نخستین نیروگاه خورشیدی متمرکز دستگاه اجرایی استان خبر داد و گفت: این نیروگاه با ظرفیت ۳۰۰ کیلووات در دشت برج احداث شده و از شهریور ۱۴۰۳ برق تولیدی آن به شبکه تزریق می‌شود.

وی در ادامه به طرح حذف نشتی‌های گاز در استان اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی به عنوان نخستین استان بدون نشت گاز در کشور معرفی شده و این اقدام موجب صرفه‌جویی بیش از ۶ میلیون مترمکعب گاز و کاهش حدود ۸۶ میلیارد تومان هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان همچنین از حذف ۱۶ هیتر گازی در ایستگاه‌های ورودی گاز و جایگزینی آنها با سامانه الکتریکی خبر داد و این طرح را از اقدامات نوآورانه و بی‌سابقه در کشور دانست.

وی در پایان با اشاره به برنامه‌های فرهنگی شرکت گاز استان گفت: تفاهم‌نامه‌هایی با آموزش و پرورش امضا شده و بیش از ۳۸۰۰ دانش‌آموز به عنوان همیار گاز و همیار انرژی فعالیت می‌کنند.

محمودی گفت: بازی اندرویدی «خانه گرم شب‌تاب‌ها» و یک کتاب آموزشی نیز برای ترویج فرهنگ مصرف درست انرژی تهیه شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان تأکید کرد: ما از مردم نمی‌خواهیم کمتر مصرف کنند، بلکه می‌خواهیم درست مصرف کنند تا این نعمت برای نسل‌های آینده هم باقی بماند و کشور بتواند بدون دغدغه از فصل سرما و گرما عبور کند.

انتهای‌پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین