پیشرفت ۵۵ درصدی موزه دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد/ ۳۴ یادمان شهدای گمنام در استان نیاز به تکمیل دارد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: موزه دفاع مقدس استان که از آذرماه ۱۴۰۱ در پارک مهرورزی یاسوج احداث شده، هم‌اکنون بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن تأمین اعتبارات و همکاری دستگاه‌های اجرایی ضروری است.
کد خبر: ۸۳۸۸۵۰
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۴ - 03June 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از کهگیلویه و بویراحمد، کمیته مرکز فرهنگی، موزه دفاع مقدس و یادمان‌های شهدای گمنام استان کهگیلویه و بویراحمد امروز (چهارشنبه) با حضور سرهنگ پاسدار سلمان خواست خدایی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد، «عیسی شهامت» معاون امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان در استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

کمیته مرکز فرهنگی، موزه دفاع مقدس و یادمان‌های شهدای گمنام استان کهگیلویه و بویراحمد

سرهنگ «خواست خدایی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد در شمار پنج استان کشور است که هنوز موزه دفاع مقدس ندارد، اما با یاری خداوند متعال، دعای خیر خانواده‌های معظم شهدا و همراهی مسئولان، عملیات اجرایی این موزه در پارک مهرورزی یاسوج از آذرماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده است.

وی افزود: موزه دفاع مقدس نماد هویت دفاعی و مقاومت مردم استان است و هر آنچه در دوران دفاع مقدس و جبهه مقاومت رقم خورده و حتی مجاهدت‌های امروز، در این مجموعه فرهنگی برای نسل‌های آینده روایت و به نمایش گذاشته خواهد شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این موزه برای همه اقشار و گروه‌های سنی از مهدکودک و دانش‌آموزان تا پیشکسوتان دفاع مقدس طراحی شده و گالری‌های متنوعی برای معرفی نقش‌آفرینی مردم استان در حوزه‌های مختلف پیش‌بینی شده است.

سرهنگ خواست خدایی ادامه داد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه به بیش از ۵۵ درصد رسیده و سالن آمفی‌تئاتر نیز پیمانکار مستقل دارد و در حال اجراست.

کمیته مرکز فرهنگی، موزه دفاع مقدس و یادمان‌های شهدای گمنام استان کهگیلویه و بویراحمد

وی خاطرنشان کرد: در جلسه پیشین شورای هماهنگی به ریاست استاندار مصوب شد انشعابات آب، برق و گاز پیش از تکمیل ساختمان تأمین شود تا پروژه با وقفه مواجه نشود و انتظار داریم این موضوع در این جلسه نیز مورد تأکید و تصویب مجدد قرار گیرد.

سرهنگ خواست خدایی در خصوص وضعیت اعتبارات ابراز داشت: در سفر نخست ریاست جمهوری شهید به استان، ۵۰ میلیارد تومان برای احداث موزه دفاع مقدس مصوب شد که ۳۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات نفتی بود.

وی عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده در سطح استان، بنیاد و سازمان برنامه و بودجه، تاکنون ۲۴ میلیارد تومان از سهم نفت جذب شده و ۶ میلیارد تومان باقی‌مانده نیز در حال پیگیری است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان ادامه داد: ۲۰ میلیارد تومان دیگر از این اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی بر عهده سازمان برنامه و بودجه است که تاکنون تخصیص نیافته و استاندار محترم نیز دستور پیگیری ویژه این موضوع را صادر کرده‌اند.

کمیته مرکز فرهنگی، موزه دفاع مقدس و یادمان‌های شهدای گمنام استان کهگیلویه و بویراحمد

وی همچنین به اختصاص ۱۸ میلیارد تومان برای یادمان‌های شهدای گمنام اشاره کرد و گفت: این اعتبار نیز باید از سوی سازمان برنامه و بودجه تأمین شود که تاکنون محقق نشده و یکی از مطالبات جدی ما در این جلسه است.

سرهنگ خواست خدایی با اشاره به وجود ۳۴ یادمان شهدای گمنام در استان تصریح کرد: برخی از این یادمان‌ها در گذشته حتی فاقد المان مناسب بوده و صرفاً با نصب یک بنر مشخص شده بودند که زیبنده شأن شهدا نیست.

وی گفت: یادمان‌های شهدای گمنام به دو بخش عمومی و اداری تقسیم می‌شوند؛ در یادمان‌های عمومی، فرمانداران به عنوان رؤسای هیئت امنا موظف به تشکیل شورا و پیگیری امور هستند و در مراکز اداری و نظامی، رئیس یا فرمانده آن مجموعه مسئولیت هیئت امنا را بر عهده دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان تأکید کرد: انتظار داریم در جلسات توزیع اعتبارات مربوط به یادمان‌ها، نماینده این اداره‌کل نیز حضور داشته باشد تا تخصیص‌ها به‌صورت هدفمند و بر اساس اولویت‌ها انجام شود.

وی به برخی یادمان‌های نیمه‌تمام در سطح استان اشاره کرد و گفت: یادمان‌های دهدشت، حوزه علمیه خواهران، لیشتر، تپه نورالشهدا یاسوج، پزشکی قانونی چیتاب و دانشگاه ملی مهارت از جمله پروژه‌هایی هستند که بخشی از عملیات آنها انجام شده، اما برای تکمیل نیازمند تأمین اعتبار هستند.

وی با اشاره به ابلاغیه ستاد کل نیرو‌های مسلح خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل صادره، مناطقی که متقاضی تدفین شهید گمنام هستند باید حداقل ۷۰ درصد المان و زیرساخت یادمان را تکمیل کنند؛ در غیر این صورت امکان اختصاص شهید گمنام وجود ندارد.

کمیته مرکز فرهنگی، موزه دفاع مقدس و یادمان‌های شهدای گمنام استان کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گفت: مناطقی همچون جوبرگ مارگون، سرفاریاب، سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و منطقه دیل گچساران درخواست خود را ارائه کرده‌اند و بازدید‌های میدانی و صورت‌جلسات اداری نیز انجام شده است و در صورت تکمیل ۷۰ درصدی زیرساخت، امکان تدفین فراهم خواهد شد.

 سرهنگ خواست خدایی با اشاره به ظرفیت «نشان‌دار مالیاتی» برای پروژه موزه دفاع مقدس گفت: در صورت قرار گرفتن این پروژه در فهرست طرح‌های مشمول، امکان جذب منابع جدید فراهم می‌شود.

وی همچنین پیشنهاد استفاده از ظرفیت تأمین قیر برای محوطه‌سازی موزه و ایجاد سکو‌های نمایش جنگ‌افزارها، موشک‌ها و ادوات منتقل‌شده به استان در مسیر ورودی پارک مهرورزی را مطرح کرد و افزود: این اقدام می‌تواند جلوه بصری مناسبی به مجموعه موزه بدهد.

سرهنگ خواست خدایی تأکید کرد: استفاده از اعتبارات متوازن مناطق کم‌برخوردار برای تکمیل یادمان‌های نیمه‌تمام نیز از دیگر راهکار‌هایی است که می‌تواند روند ساماندهی یادمان‌های شهدای گمنام در استان را تسریع کند.

انتهای پیام /

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین