روایت جهادگران فاطمی از گندم‌زار‌های کاشان تا ویرانه‌های تهران

مدیر گروه جهادی «جهادگران فاطمی» می‌گوید: هرکس با هر حرفه‌ای که بلد باشد، عضو می‌شود. در این گروه، دکتر متالوژی کنار بنا گچ‌کاری می‌کند، طلبه با نانوا پنجره می‌سازد و پیمانکار پروژه شخصی‌اش را رها می‌کند تا رایگان برای مردم کار کند.
کد خبر: ۸۴۰۰۲۴
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۸ - 09June 2026

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس؛ در میان هیاهوی آوار‌ها و دود ناشی از بمباران‌های پایتخت، گروهی از جوانان با چهره‌هایی خسته، اما چشمانی براق، در حال جابجایی آجر و جمع‌آوری خرده‌شیشه‌ها هستند. آنها «جهادگران فاطمی» هستند؛ گروهی که ۱۵ سال پیش با الهام از یک رازآلودگی در روستای آزران کاشان متولد شد و امروز پس از ۶۰ روز فعالیت فشرده در تهران، عازم اصفهان شده است.

گروه جهادی «جهادگران فاطمی»

جرقه‌ای در دل شب

داستان این گروه، ۱۵ سال پیش در روستای آزران کاشان آغاز شد. مردم روستا سال‌ها از پدیده‌ای عجیب می‌گفتند: هر صبح، گندمزار‌های پیرمردان و پیرزنانی که توان برداشت محصول نداشتند، چیده و خرمن شده بود، بدون اینکه کسی بداند چه کسی در دل شب این کار را انجام داده است.پس از سال‌ها، راز این

شهید امرالله معصومی، شهید دوران دفاع مقدس، همراه با دوستان صمیمی‌اش، شبانه به مزارع می‌رفتند، گندم‌ها را می‌چیدند و قبل از طلوع آفتاب، بدون اینکه کسی متوجه شود، محل را ترک می‌کردند.

علی‌اکبر احمدی، مسئول ۳۲ساله گروه جهادی می‌گوید شنیدن این داستان از زبان دوستان شهید، ما را متحول کرد. او و چند دوست صمیمی‌اش تصمیم گرفتند راه شهید را ادامه دهند. آنها با تیمی کوچک‌تر از انگشتان دست، کار را با بازسازی خانه‌های سالخورده و کم‌برخوردار در روستا‌های کاشان آغاز کردند.

از کوچه‌پس‌کوچه‌های کاشان تا میدان‌های نبرد تهران

روز‌های اول، کار گروه محدود به تابستان‌ها و ایام تعطیل بود. احمدی خاطره‌ای می‌گوید: «زمستان بود و یک نایلون حکم در و پنجره‌ی خانه‌ی یک پیرمرد و پیرزن روستایی را داشت. ما جوان‌های ۱۸ و ۱۹ ساله‌ای بودیم که دلمان نمی‌خواست جلوی چشم‌مان کسی از کمترین امکانات بی‌بهره باشد. بسیج شدیم و چارچوب و شیشه برای خانه‌شان کار گذاشتیم.».

اما با شروع جنگ تحمیلی سوم، اولویت گروه تغییر کرد. آنها بدون معطلی، عازم تهران شدند تا در بحرانی‌ترین روز‌های شهر، به مردم کمک کنند.

شروع کار: آواربرداری از یک واحد مسکونی در شهرک شهید بروجردی.

ساعات کار: از ۴ صبح تا ۷ شب، بی‌وقفه.

تنوع فعالیت‌: از جمع‌آوری خرده‌شیشه و نایلون‌کشی پنجره‌های شکسته تا یافتن پیکر شهدا و امداد و نجات.

جایی که مدرک دکتری کنار گچ‌کاری می‌نشیند

گروه جهادگران فاطمی که امروز به ۱۸۰ نفر رسیده، فلسفه‌ی خاصی دارد؛ «در گروه ما سن و شغل معنایی ندارد.» علی‌اکبر احمدی که خود کارشناس حقوق است، توضیح می‌دهد: هرکس با هر حرفه‌ای که بلد باشد، عضو می‌شود. در این گروه، دکتر متالوژی کنار بنا گچ‌کاری می‌کند، طلبه با نانوا پنجره می‌سازد و پیمانکار پروژه شخصی‌اش را رها می‌کند تا رایگان برای مردم کار کند.

داستان‌های تکان‌دهنده

زنی که دارای مدرک دکتری مدیریت بود، ابتدا از حضور گروه جهادی گلایه داشت و گفت: «من دکتر مملکت هستم، نباید این بلا سر خانه‌ام می‌آمد!»، اما وقتی فهمید ۵ کارگری که در خانه‌اش مشغول کار عمرانی هستند، همگی خودشان دکتر هستند و در صنایع فولاد فعالیت می‌کنند، دچار شرمندگی شد و رفتارش کاملاً تغییر کرد.

حاج حسین ستوده، پیمانکار بزرگ ساختمانی، پروژه شخصی‌اش را رها کرد، مزد کارگرهایش را پرداخت و خودشان گچ‌کاری رایگان انجام داد.

اپراتور لانچر موشک‌های هوافضا، به جای استراحت در مرخصی ۴۸ ساعته‌اش، به جایگاه گروه پیوست و آواربرداری کرد.

مسیر جدید؛ از تهران به اصفهان

این گروه در ۶۰ روز حضور در تهران، در ۶ تا ۷ نقطه از جمله محله‌های شهید بروجردی، لشکری (منطقه ۱۱) و میدان نماز شهرری فعالیت کردند. تعداد اعضا از ۱۰۰ نفر به نزدیک ۱۸۰ نفر رسید.

اما کار تمام نشده است. با توجه به اینکه حدود ۱۲ هزار واحد مسکونی در اصفهان آسیب‌دیده باقی مانده و گروه جهادگران فاطمی زیرمجموعه‌ای از استان اصفهان (کاشان) است، پیشنهادی برای ادامه فعالیت در اصفهان به آنها داده شد. احمدی می‌افزاید: ما، چون ساکن کاشان هستیم، احساس می‌کنیم وظیفه داریم در اصفهان هم ادامه دهیم.

گروه جهادگران فاطمی امروز نمادی از نسل جدیدی است که با الهام از شهدای گذشته، نه تنها در روستاها، بلکه در قلب پایتخت و در سخت‌ترین شرایط، بدون چشم‌داشت و با عشق به مردم خدمت می‌کنند. آنها ثابت کرده‌اند که جهاد، محدود به زمان و مکان نیست و هر کس، با هر توانایی، می‌تواند در ساختن و بازسازی زندگی دیگران نقش‌آفرین باشد.

انتهای پیام/ 122

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین