افزایش تعرفه های پست؛

موانع پیش روی ناشران دینی برای ارسال کتاب

با توجه به افزایش تعرفه‌های پست خارج از کشور طی سال‌های گذشته، ناشران کتاب‌های دینی برای ارسال کتاب با مشکلات متعددی مواجه‌اند. به گفته رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان استان قم تغییرات اخیر منجر به از دست دادن برخی از بازارهای کتاب‌های دینی شده است.
کد خبر: ۸۴۱۲۴
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳ - 24May 2016

موانع پیش روی ناشران دینی برای ارسال کتاب

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، سال گذشته بود که با امضای تفاهمنامهای میان وزارت ارشاد و شرکت پست، قرار شد مرسولات پستی ناشران و کتابفروشان در داخل کشور با 40 درصد تخفیف همراه باشد. توزیع کتاب در کشور یکی از موارد هزینهبردار در چرخه نشر کشور است که با امضای این تفاهمنامه بخشی از آن رفع شد، اما بخشی از مشکلات ناشران، به ویژه آن دسته از ناشرانی که در عرصه بینالملل فعالیت میکنند، پابرجاست. افزایش تعرفه پست در چند سال گذشته کار را برای ناشران فعال در این زمینه با دشواری همراه کرده است. تا جایی که وزارت ارشاد بر آن شد تا با مذاکره با شرکت پست زمینه را برای ایجاد توافقات اولیه فراهم کند، اما افزایش تعرفههای پستی در سالهای گذشته چه تأثیری بر بازار کتابهای ایرانی در خارج از کشور گذاشته است؟

یکی از حوزههای فعال در ایران در این زمینه، کتابهای دینی است که ناشران فعال در این زمینه توانستهاند طی سالهای گذشته بازارهای جدیدی را در منطقه برای آثارشان فراهم کنند. در حالی که گفته میشود که صادرات این دسته از کتابها بیش از سه هزار میلیارد برآورد شده است، اما وضعیت مساعدی برای فعالیت هر چه بیشتر این دسته از ناشران در کشور فراهم نیست. بخش قابل توجهی از مشکلات ایجاد شده در این زمینه به افزایش تعرفههای پستی اختصاص دارد.
حمید خرمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم، با اشاره به همین موضوع در گفتوگو با تسنیم، میگوید: متأسفانه هزینه پست خارج از کشور طی چند سال گذشته چند برابر شده به طوری که حتی در برخی از موارد هزینه پست خارج از کشور از هزینه کتاب بیشتر شده و دو یا سه برابر قیمت کتاب میشود.
وی با بیان اینکه تعرفه پست خارج از کشور طی چهار سال گذشته، پنج برابر افزایش داشته است، ادامه میدهد: ناشران فعالی در حوزه کتابهای دینی در استان قم فعالیت میکنند که کتابهایشان را به منظور صادرات در کشورهای مختلف به زبانهای گوناگون ترجمه کردهاند، اما شرایط ایجاد شده حتی برای ناشران فعال و با سابقه در این زمینه نیز سختیهایی را ایجاد کرده است. حتی ما در سالهای گذشته برخی از بازارهای جهانی را نیز از دست دادهایم.
خرمی یادآور میشود: از ناشران شنیدهایم که درخواستهایی از کشورهای مختلف داشتهاند و کتاب درخواست کردهاند، اما به دلیل افزایش هزینهها ارسال کتابها برای ناشران امکانپذیر نیست. حتی در این میان تازهمسلمانان و افرادی که تازه به مذهب تشیع وارد شدهاند، درخواست کردهاند تا کتابهایی درباره اعتقادات شیعیان و مسلمانان برای آنها ارسال شود، اما هزینههای پست مانع فعالیت گسترده ناشران در این زمینه میشود. با توجه به این امر که اغلب مسلمانان در دیگر کشورها از قشر ضعیف جامعه هستند نیز نمیتوان انتظار داشت که هزینههای پست را آنها پرداخت کنند. این در حالی است که کشورهایی مانند عربستان طی سالهای گذشته تلاش کردهاند تا با توزیع رایگان کتابهایشان در میان زائران و ... زمینه نشر اعتقادات وهابیت را فراهم کنند.
خرمی در ادامه به توافق اولیه ارشاد با شرکت پست برای ایجاد تسهیلات به ناشران در حوزه خارج از کشور اشاره میکند و میگوید: سال گذشته در دیدار با مراجع عظام، بنده این مسئله را در حضور آقای مهری، مدیر عامل شرکت پست مطرح کردم و خواستم که شرکت پست تسهیلاتی را نیز برای بخش بینالملل در نظر بگیرد. قطعاً اگر این توافقات به امضای تفاهمنامهای در این زمینه بینجامد، میتوان به رونق هرچه بیشتر کتابهای دینی امیدوار بود. در صورتی که که بتوانیم از تخفیفهای پستی بهره ببریم، قطعاً صادرات کتابهای دینی از ایران به کشورهای جهان افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
 
منبع: تسنیم
نظر شما
پربیننده ها