کمیته روحانیت در دفاع مقدس و مقاومت کهگیلویه و بویراحمد+تصاویر

کمیته روحانیت در دفاع مقدس و مقاومت کهگیلویه و بویراحمد با حضور مسئولان و روحانیون در یاسوج برگزار شد.
کد خبر: ۸۴۱۸۵۳
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۲۴ - 16June 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از کهگیلویه و بویراحمد، کمیته روحانیت در دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد امروز (سه‌شنبه) با حضور سرهنگ پاسدار «سلمان خواست خدایی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی درخشی» نمایندگی دفتر ولی فقیه در سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد، حجت‌الاسلام والمسلمین «صفدر پناهی» رئیس حوزه علمیه استان کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از روحانیون برگزار شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد

سرهنگ پاسدار «سلمان خواست خدایی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد، در این نشست ضمن تسلیت ایام سوگواری ماه محرم و گرامیداشت حماسه عاشورا، بر ضرورت بهره‌گیری از فرهنگ حسینی در عرصه‌های امروز انقلاب تأکید کرد و اظهار داشت: ماه محرم، ماه پیروزی خون بر شمشیر است و این ایام، نه تنها یادآور قیام سیدالشهدا (ع)، بلکه تداعی کننده رشادت‌های یاران باوفای ایشان در طول تاریخ، از جمله شهیدان والامقامی همچون سپهبد شهید، حاج قاسم سلیمانی عزیز است که با تأسی از مکتب عاشورا، جان خود را در طبق اخلاص نهادند.

وی با استناد به فرمایشات امام خمینی (ره) و رهبر شهید انقلاب (ره) مبنی بر اینکه خون سیدالشهدا (ع)، اسلام، مذهب را بیمه کرده است، افزود: همانگونه که خون سیدالشهدا (ع) همواره ضامن بقای دین مبین اسلام و مذهب شیعه بوده، شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی نیز با جانفشانی خود، امنیت و استقلال این مرز و بوم را تضمین کرده‌اند و امروز وظیفه ماست که با تبیین صحیح و تحلیل دقیق از وقایع، راه درست را به نسل جوان نشان دهیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اهمیت گردآوری اسناد و مدارک مرتبط با نقش روحانیت در جنگ تحمیلی، به‌ویژه جنگ۱۲روزه و رمضان، ابراز داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد علی‌رغم اینکه چند روز حماسه آفرینی ماندگار در مبارزه با هواگرد‌های آمریکایی ـ صهیونیستی، درگیر جنگ نظامی مستقیم نبود، اما در زمینه جمع‌آوری اسناد و تدوین آثار مکتوب، جزو استان‌های برتر کشور محسوب می‌شود. با این حال، انتظار داریم نقش پررنگ روحانیون در عرصه‌های جهاد تبیین، راه‌اندازی موکب‌ها، روشنگری‌های سیاسی و اجتماعی، سخنرانی‌های اثرگذار و سایر خدمات ارزشمند، به‌طور ویژه و مجزا، جمع آوری، مستند و ماندگار شود.

سرهنگ خواست خدایی در بخش دیگری از سخنان خود به تحلیل ابعاد پنهان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ پرداخت و با بیان اینکه هر پدیده تاریخی دو علت دارد؛ علت آشکار و علت پنهان، خاطرنشان کرد: در آن مقطع حساس، بسیاری، تنها با علت آشکار این تصمیم مواجه شدند و از پشت‌پرده‌های سیاسی و نظامی آن بی اطلاع ماندند. در همان روزها، ما شاهد بودیم که مهمات و گلوله‌ها به صورت سهمیه‌ای در اختیار رزمندگان قرار می‌گرفت؛ شرایطی که نشان از تأثیر تحریم‌ها و محاصره اقتصادی و تسلیحاتی کامل دشمن در دوران جنگ داشت و در آن شرایط مصلحت همان تصمیم حضرت امام خمینی (ره) در پذیرش قطعنامه بود که اگر پذیرفته نمی‌شد، شاید سرنوشتی بدتر از عراق برای ایران رقم می‌خورد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد

وی با اشاره به ائتلاف گسترده منطقه‌ای علیه ایران در آن برهه، یادآور شد: زمانی که ایران در عملیات والفجر ۸، منطقه راهبردی فاو را تصرف کرد، و کشور عراق در خفگی ژئوپلیتیک قرار داد و تنها راه آبی آن کشور یعنی از خور عبدالله تا اروند را مسدود کرد. حتی بعضی از سران کشور‌های عربی که با ایران هم رابطه خوبی داشتند، هشدار دادند که در صورت ادامه پیشروی بیشتر در خاک عراق، مقابل ایران خواهند ایستاد. این واقعیت نشان می‌دهد که پیش بینی هوشمندانه امام خمینی (ره) و شروط ایشان در انجام عملیات‌های برون‌مرزی، چه میزان مبتنی بر بصیرت و تدبیر بوده است و در پایان جنگ نتوانستیم به خوبی دلایل منطقی پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را تبیین کنیم، که باعث شد در طول زمان بعد از جنگ، دشمنان از این عدم تبیین استفاده کنند و بین فرماندهان ومسئولین دلسوز نظام بعضاً اختلاف و تفرقه ایجاد کنند و کار به جای کشید که چند سال پیش رهبر شهید (ره) در جمع پیشکسوتان دفاع مقدس به مدیریت و فرماندهی حضرت امام خمینی (ره) در جنگ اشاره داشتند و فرمودند همه مراحل جنگ باتدبیر بوده است، بویژه قطعنامه ۵۹۸.

وی با تأکید بر فرمایشات رهبر شهید (ره) که فرمودند: دفاع مقدس از ابتدا تا پایان یکی از عقلانی‌ترین و مدبرانه‌ترین حرکت ملت ایران بوده است و قبول قطعنامه ۵۹۸ از سوی امام (ره) مدبرانه و عاقلانه بود، ادامه داد: تدبیر حکیمانه حضرت امام باعث شد که دشمنان با محوریت صدام حسین به اهدافشان نرسند و پیروز این میدان ملت بزرگ ایران باشد، چون برنده مبارزه آن طرفی است که به اهداف رسیده و بازنده آن طرفی است که به اهداف نرسیده باشد و ما شاهد بودیم که صدام حسین در اعتراف در آخرین نامه‌ای که به مسئولان محترم نظام ارسال داشتند، اشاره کردند همه انتظارات ایران را پذیرفته است، حتی قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر که در روز‌های آغازین جنگ توسط ایشان پاره شده بود.

سرهنگ خواست خدایی اضافه کرد: در حال حاضر بایستی هوشیار باشیم که موفقیت و پیروزی که با توجه و عنایات الهی، هدایت‌های رهبر فرزانه انقلاب، صبر و شکیبایی خانواده معظم شهدا، بصیرت و حضور همیشه در صحنه مردم خستگی ناپذیر، فداکاری نیرو‌های مسلح، خدمات صادقانه خدمتگزاران در دولت، تدابیر و تلاش‌های شبانه روزی تیم مذاکره کننده کشور که بایستی با هم گرایی، حفظ انسجام ملی و اتحاد مقدس آن را حفظ کنیم و این مهم فقط با جهاد تبیین واقعی محقق خواهد شد که روحانیت معزز می‌توانند همانند دوران پر افتخار دفاع مقدس پرچمداران این حرکت عظیم و ماندگار باشند چرا که امروز میدان و مذاکرات را در اوج قدرت انجام می‌دهیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه کشور ما از نعمت‌های ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی بی نظیری برخوردار است، تصریح کرد: تنگه هرمز، سواحل مکران، معادن غنی و موقعیت ممتاز در خلیج فارس، دریای خزر، همه نشان از لطف الهی به ایران زمین استان، اما نباید صرفاً به داشته‌ها اکتفا کنیم؛ باید با نگاهی راهبردی، به تقویت زیرساخت‌ها و استفاده بهینه از این ظرفیت‌ها بپردازیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد

سرهنگ خواست خدایی با اشاره به اینکه هنر جنگ، رسیدن به اهداف جنگ، بدون جنگ است، ابراز داشت: امروز توانسته‌ایم اراده خود را به دشمن آمریکایی و صهیونیستی تحمیل کنیم و ملت بزرگ ایران با اقتدار و مقاومت همه جانبه نگذاشتند دشمنان به اهداف اصلی خود برسند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: امروز همه ارکان نظام، از دولت، و دیپلمات‌ها گرفته تا فرماندهان نظامی، در یک جبهه واحد با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار دارند و برای حفظ ایران عزیز و منافع ملی تلاش می‌کنند؛ و ان شاءالله همه ما بتوانیم با توکل بر خداوند متعال، منافع ملی، حفظ وحدت، انسجام ملی و ارزش‌های دفاع مقدس ومقاومت، جنگ ۱۲ روزه و رمضان را بر منافع گروهی، حزبی، جناحی یا شخصی ترجیح دهیم و از امانت گرانبهای شهیدان والامقام به خوبی پاسداری کنیم.

سرهنگ خواست خدایی در پایان با تأکید بر لزوم تقویت وحدت و یکپارچگی در جامعه، ابراز داشت: انشاءالله با بهره گیری از رهنمود‌های مقام معظم رهبری، پرهیز از تضاد گفتار و رفتار و تبیین صحیح واقعیت‌ها برای نسل جوان، بتوانیم پرچمداران واقعی جهاد تبیین باشیم و از تجربیات گران بهای دفاع مقدس، برای عبور از بحران‌های امروز به درستی استفاده کنیم. این مسیر، نیازمند وحدت، انسجام و عزم ملی است تا انقلاب اسلامی، سربلند و پیروز از میدان‌های سخت عبور کند.

انتهای پیام /

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین