به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، «لیلی اسود» شهروند فوعهای طی یادداشتی پیرامون توصیف روزگار مشقت بار شهر محاصره شدهاش نوشت: دومین بهار بعد از محاصره با زیبایی و گرمای آفتابش فرا رسیده است اما ما اهالی فوعه و کفریا همچنان در محاصره تروریستها قرار داریم؛ بخاریها را از خانههای خود جمع کردیم و این خیلی خوب است چون مشکل جمع آوری هیزم برای ما به نصف رسیدهاست و دیگر برای گرم کردن خانه نیاز به هیزم نداریم، فقط جهت تهیه غذا هیزم جمع میکنیم. در این فصل چوب خرما خوب خشک میشود؛ چوبی که به آسانی آتش نمیگرفت، مگر اینکه روی آن پلاستیک، نایلون و شیلنگ آب میسوزاندیم.
این شهروند سوری در ادامه نوشت: دودی که از شومینهها و اجاقهای ما بیرون میآید، سیاه سیاه و بوی آن کشنده است؛ دوده و غباری که بر اثر آن بر روی سطح مینشیند بر طعم و مزه آبی که از چشمهها آنرا تهیه کردهایم، تاثیر میگذارد، طعم این آب مثل کربن و رنگش متمایل به زردی میزند. من مطمئن هستم که اگر حامیان محیط زیست در جهان از کیفیت هوایی که ما استشمام میکنیم آگاه شوند فورا راهی برای ما پیدا میکنند طبیعتا نه از آن حیث که چشمهای ما کور میشود، بلکه از این جهت که آنها از لایه ازون حمایت میکنند. ما میدانیم ما برای آنها مهم نیستیم و آنها نیز از دیدن ما عاجز هستند حتی اگر ما زیر ذره بین هم قرار بگیریم دیده نمیشویم.
وی مینویسد: برگردیم به اصل داستان وقتی بهار آمد نعمتهای زیادی برای ما به ارمغان آورد، این نعمتها گیاهان و علفهایی بودند که قبلا من حتی اسامی آنها را هم نمیدانستم. تجربه آشنایی ما با این گیاهان جدید است؛ اگر در محاصره نبودیم قطعا آنها را نمیشناختیم. به خاطر خوردن یک مورد از این نوع گیاهان یک شب مسموم شدم و در بیمارستان بستری شدم اگر مقدار زیادی از آن خورده بودم الان در قید حیات نبودم. آیا شایسته بود که من به خاطر سموم گیاهی بمیریم در حالی اکثر مردم در شهر من با گلوله تکفیریها به خاطر دفاع از وطن از دنیا میروند .
این شهروند سوری در مورد چگونگی تهیه این علفهای هرز مینویسد: باید بگویم که فراهم کردن علفهای هرز سخت است یا باید مانند هر کالایی دیگر آنرا از بازار تهیه کنی که طبیعتا قیمتاش ارزان نیست و یا اینکه با قرار گرفتن در معرض خطرهای احتمالی آنرا از مزرعههای اطراف تهیه کنی... رفتن به مناطق زراعی اطراف شهر یعنی مساوی است با قرار گرفتن در مقابل دشمن، دشمنی که اگر ببیند که در حال جمع کردن علفهای هرز برای خوردن هستی به تو رحم نمیکند و به سویت تیراندازی میکند چه کودک باشی و چه زن، فرقی نمیکند.
من شخصا برای جمع کردن علفهای هرز نرفتم ولی یا از کسانیکه در معرض خطر قرار گرفتهاند و نجات پیدا کردهاند، شنیدهام یا اینکه قصه کسانیکه را برای جمع کردن علف رفته بودند اما برنگشتند، تعریف کردهاند. مردم در مورد آنهایی که میروند ولی بر نمیگردند، میگویند: به خاطر تهیه علف مرد و یا .... من اینجا از شما میپرسم آیا شخصی که مورد هدف تک تیراندازهای تروریستها میشود اگر میتوانست از بازار این گیاهان را تهیه کند، جان خود را از دست میداد یا نه؟ من به جای شما جواب میدهم: نه از دست نمیداد.
وی در پایان از تاجر نامردی سخن میگوید و در باره آن مینویسد: تاجری در فوعه به نام «الملام» وجود دارد که در آنجا حکومت میکند مواد غذایی را انبار میکند و قیمت آنها را تا آسمان بالا میبرد. و ما هم در مقابل دعای خود را به آسمان میرسانیم و ایمان داریم که خداوند متعال شکایت ما از ظالم، احتکارکننده و مفسد را خواهد شنید و به آن پاسخ خواهد داد، چراکه خداوند به ما وعده داده و در قرآن فرموده است که «مرا بخوانید تا شما را استجابت کنم.
لازم به ذکر است، دو شهر شیعه نشین فوعه و کفریا در استان ادلب که در شمال سوریه واقع شدهاست، قرار دارند و بیش از 40 هزار شیعه سوری در این دو شهرک زندگی میکنند و بیش از دو سال است که در این دو شهر توسط گروههای تکفیری- تروریستی به صورت کامل محاصره شدهاند و تروریستها مانع ورود غذا، دارو و سوخت به این دو شهرک میشوند.