اجرای طرح بصیرت عاشورایی در ۱۲۵ بقعه متبرکه خراسان رضوی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: طرح بصیرت عاشورایی از ۲۶ خردادماه آغاز تا ۲۲ مردادماه در ۱۲۵ بقعه متبرکه استان برگزار می‌شود و در قالب این طرح، بیش از ۴۰۰ هزار نفر از عزاداران حسینی از سفره‌های اطعام و برنامه‌های فرهنگی، مذهبی و بصیرتی بقاع متبرکه بهره‌مند خواهند شد.
کد خبر: ۸۴۲۵۴۳
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۹ - 20June 2026

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «محمد احمدزاده» مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان روز گذشته در تشریح برنامه‌های ماه محرم و صفر در بقاع متبرکه خراسان رضوی اظهار داشت: طرح بصیرت عاشورایی امسال با محوریت ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش بصیرت دینی و اجتماعی و تقویت حضور مردمی در مراسم‌های عزاداری در ۱۲۵ بقعه متبرکه استان اجرا می‌شود.

احمدزاده

وی افزود: در راستای اجرای این طرح، ۱۱۳ بقعه متبرکه استان سیاه‌پوش شده‌اند و ۱۴۶ مُبلغ برادر و ۴۴ مُبلغ خواهر در برنامه‌های فرهنگی، تبلیغی و تبیینی بقاع متبرکه همکاری دارند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌های شاخص پیش‌بینی شده در ایام محرم گفت: مراسم شیرخوارگان حسینی در ۴۳ بقعه متبرکه، همایش «احلی من العسل» در ۳۲ بقعه و مراسم شهادت امام سجاد (ع) در ۸۶ بقعه متبرکه برگزار شد.

حجت‌الاسلام احمدزاده ادامه داد: همچنین اقامه نماز جماعت ظهر و عصر تاسوعا و عاشورای حسینی در ۱۰۲ بقعه متبرکه، اجرای مراسم چهارپایه‌خوانی در ۱۳ بقعه و تعزیه‌خوانی در ۶۱ بقعه متبرکه از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده در قالب طرح بصیرت عاشورایی است.

وی از استقرار ۵۳ هیئت مذهبی در بقاع متبرکه استان خبر داد و افزود: این هیئت‌ها با همکاری اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برنامه‌های عزاداری و فرهنگی ویژه ایام محرم و صفر را برگزار خواهند کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به اجرای طرح «قرار دوازدهم» در بقاع شاخص استان تصریح کرد: این طرح با هدف ترویج فرهنگ مواسات، کمک‌های مؤمنانه و رسیدگی به نیازمندان اجرا می‌شود و از ظرفیت موقوفات و مشارکت‌های مردمی برای حمایت از اقشار کم‌برخوردار بهره گرفته خواهد شد.

حجت‌الاسلام احمدزاده خاطرنشان کرد: در ایام محرم و صفر بیش از ۴۰۰ هزار نفر در بقاع متبرکه استان اطعام خواهند شد و سفره‌های احسان حسینی با مشارکت خیران، واقفان و مردم برپا می‌شود.

وی از اجرای برنامه «به یاد علمدار» نیز خبر داد و گفت: این برنامه با محوریت برگزاری مراسم و برنامه‌های فرهنگی و تبیینی ویژه رهبر شهید برگزار می‌شود و تلاش خواهد شد از ظرفیت مجالس عزاداری برای تبیین فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت استفاده شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی درباره اصول حاکم بر اجرای طرح بصیرت عاشورایی تصریح کرد: حضور همه‌جانبه هیئت‌های مسقف و میدانی، حضور بصیرانه در خیابان‌ها و تجمعات باشکوه، صیانت از تنوع و هویت بومی و پرهیز از صنعتی‌سازی مراسم‌های مذهبی و همچنین تسهیل‌گری اوقاف و پرهیز از تصدی‌گری از مهم‌ترین رویکرد‌های اجرای این طرح به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام احمدزاده همچنین از برگزاری همایش «منادیان عاشورایی» خبر داد و گفت: این همایش روز پنجشنبه ۲۱ خردادماه با حضور جمعی از علما، روحانیون، مداحان، مدیران بقاع متبرکه، مسئولان هیئت‌های مذهبی و فعالان فرهنگی برگزار شد و در آن راهکار‌های برگزاری هرچه باشکوه‌تر برنامه‌های ماه محرم و صفر مورد بررسی قرار گرفت.
وی در پایان تأکید کرد: بقاع متبرکه استان در ایام محرم و صفر علاوه بر کارکرد معنوی و عبادی، به پایگاه‌های مهم فرهنگی و اجتماعی برای تبیین پیام عاشورا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تقویت انسجام اجتماعی تبدیل خواهند شد.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین