منطقه آزاد بانه_مریوان می‌تواند به موتور محرک توسعه اقتصادی کردستان تبدیل شود

مدیرعامل منطقه آزاد بانه ـ مریوان با تشریح شرایط دشوار آغاز به کار این مجموعه، از عبور از چالش‌های اولیه، انتخاب مدیران و پیشرفت چشمگیر در تصویب طرح جامع خبر داد و تأکید کرد: منطقه آزاد می‌تواند به موتور محرک توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری در استان تبدیل شود.
کد خبر: ۸۴۴۲۸۲
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۵ - ۲۰:۵۵ - 28June 2026
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «سیدمعروف صمدی» مدیرعامل منطقه آزاد بانه ـ مریوان، روز یکشنبه در آئین رونمایی از پلاک خودرویی منطقه آزاد بانه_مریوان در سنندج، به روند شکل‌گیری این سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: پس از تصویب منطقه آزاد و تشکیل نخستین هیئت‌مدیره، فعالیت رسمی مجموعه از بهمن‌ماه آغاز شد؛ اما از همان ابتدا با چالش‌های متعددی روبه‌رو بودیم که روند استقرار سازمان را دشوار کرد.
 
منطقه آزاد بانه_مریوان می‌تواند به موتور محرک توسعه اقتصادی کردستان تبدیل شود
 
وی با اشاره به شرایط خاص کشور خاطرنشان کرد: همزمانی آغاز فعالیت منطقه آزاد با جنگ تحمیلی، مشکلات متعددی را در سطح دولت، حاکمیت و شورای عالی ایجاد کرده بود. این شرایط موجب شد سازمان عملاً بدون زیرساخت، امکانات و نیروی انسانی فعالیت خود را آغاز کند.
 
وی افزود: برخلاف سایر دستگاه‌های اجرایی که هنگام تغییر مدیریت از ساختار اداری و امکانات برخوردار هستند، ما تنها دو عضو هیئت‌مدیره داشتیم و به جز یک نفر، هیچ کارمند، کارشناس یا حتی نیروی خدماتی در اختیار سازمان نبود. تردد‌ها نیز با خودرو‌های کرایه‌ای و خدمات اینترنتی انجام می‌شد.
 
وی با بیان اینکه نخستین محل استقرار مجموعه یک خوابگاه کوچک متعلق به جهاد کشاورزی در سنندج بود، گفت: فضای موجود شأن یک منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی را نداشت. حتی برخی سرمایه‌گذاران پس از مشاهده این شرایط و لزوم خارج کردن کفش برای ورود، از ادامه حضور منصرف می‌شدند.
 
مدیرعامل منطقه آزاد بانه ـ مریوان با اشاره به تجربه کشور‌های موفق خاطرنشان کرد: مناطق آزاد در بسیاری از کشورها، به‌ویژه چین، نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه اقتصادی داشته‌اند. جمهوری اسلامی ایران نیز با همین رویکرد اقدام به ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کرده تا زمینه رشد تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال فراهم شود.
 
وی ادامه داد: با وجود همه محدودیت‌ها، دفاتر منطقه آزاد در سنندج و بانه اجاره و تجهیز شد. همچنین طراحی ساختار اداری و چارت سازمانی در دستور کار قرار گرفت تا سازمان بتواند فعالیت‌های اجرایی خود را به‌صورت منسجم آغاز کند.
 
رئیس منطقه آزاد تصریح کرد: به دلیل قطع سامانه‌ها و شرایط ناشی از جنگ، امکان برگزاری فرآیند‌های قانونی استخدام شامل فراخوان، آزمون و گزینش وجود نداشت. از همین رو ناچار شدیم از نیرو‌های مأمور یا همکار سایر دستگاه‌ها کمک بگیریم، هرچند به دلیل شرایط خاص کشور این همکاری نیز به‌سختی انجام می‌شد.
 
وی یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های مجموعه را پیشبرد طرح جامع منطقه آزاد عنوان کرد و گفت: این طرح دارای سه مرحله است که تاکنون دو مرحله آن با موفقیت به پایان رسیده و منطقه آزاد ما نخستین منطقه‌ای بوده که این مراحل را پشت سر گذاشته است. مرحله سوم نیز در دولت در حال بررسی است و به‌زودی تصویب نهایی آن اعلام خواهد شد.
 
مدیرعامل منطقه آزاد بانه ـ مریوان از انتخاب دو نفر از سه معاون مجموعه خبر داد و افزود: مدیران جدید فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و همزمان پروژه‌های عمرانی، زیرساختی و اجرایی نیز در دستور کار قرار گرفته است تا منطقه آزاد هرچه سریع‌تر به جایگاه واقعی خود در مسیر توسعه اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال دست یابد.
 
صمدی با تشریح برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت منطقه آزاد، اظهار کرد: برای آینده این منطقه برنامه‌ریزی دقیقی انجام شده است. اگرچه برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت در حال اجراست، اما آنچه اهمیت بیشتری دارد، چشم‌انداز بلندمدتی است که می‌تواند جایگاه کردستان را در اقتصاد ملی و تجارت بین‌المللی متحول کند.
 
وی با اشاره به تحولات اقتصادی جهان گفت: امروز مهم‌ترین عامل جهانی‌شدن، اقتصاد و فناوری است و کشور‌ها ناگزیر از حضور مؤثر در این عرصه هستند. ایران نیز با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و عقلانیت حاکم بر نظام تصمیم‌گیری، این مسیر را دنبال خواهد کرد و نمی‌خواهد از روند جهانی عقب بماند.
 
صمدی افزود: همان عقلانیتی که در دوران جنگ، با همبستگی مردم، تلاش نیرو‌های نظامی، دیپلماسی و ایثار شهدا خود را نشان داد، می‌تواند زمینه‌ساز حضور پررنگ ایران در اقتصاد جهانی باشد.
 
مدیرعامل منطقه آزاد بانه ـ مریوان تأکید کرد: اگر این نگاه توسعه‌محور در همه ارکان کشور تقویت شود، مناطق آزاد می‌توانند سهم قابل توجهی از اقتصاد ملی، تجارت منطقه‌ای و حتی اقتصاد جهانی را به خود اختصاص دهند.
 
وی خاطرنشان کرد: این سخنان صرفاً یک آرزو یا شعار نیست، بلکه بر پایه مزیت‌های واقعی و ظرفیت‌های موجود استان کردستان و منطقه آزاد بیان می‌شود.
 
صمدی با اشاره به ظرفیت‌های زیرساختی استان گفت: اتصال راه‌آهن به مرز باشماق، ایجاد مسیر دسترسی به عراق، سوریه، مدیترانه و ترکیه، در کنار بهره‌گیری از بندر خشک استان، می‌تواند کردستان را به یکی از مهم‌ترین کریدور‌های تجاری کشور تبدیل کند.
 
وی افزود: اگر این شبکه حمل‌ونقل تکمیل شود، می‌توان از شکل‌گیری یک هاب بزرگ لجستیکی در منطقه آزاد سخن گفت؛ ظرفیتی که کاملاً دست‌یافتنی و مبتنی بر واقعیت‌های موجود است.
 
مدیرعامل منطقه آزاد بانه ـ مریوان با اشاره به مزیت‌های طبیعی استان اظهار کرد: بهره‌مندی از منابع آب، زمین‌های حاصلخیز و ظرفیت‌های کشاورزی مریوان، امکان تبدیل این منطقه به قطب صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک را فراهم می‌کند. همچنین بانه نیز با برخورداری از ظرفیت‌های مناسب، قابلیت تبدیل شدن به مرکز صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات را دارد.
 
صمدی با بیان اینکه کردستان از ظرفیت‌هایی برخوردار است که در بسیاری از استان‌های دیگر وجود ندارد، گفت: اگر بتوانیم این مزیت‌های نسبی را به‌درستی به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معرفی کنیم، در مدت کوتاهی شاهد جذب سرمایه‌گذاری‌های گسترده خواهیم بود.
 
وی در پایان تأکید کرد: منطقه آزاد بانه ـ مریوان از جایگاهی راهبردی برخوردار است و با بالفعل شدن ظرفیت‌های موجود، می‌تواند به یکی از مهم‌ترین قطب‌های اقتصادی، تجاری و صادراتی کشور تبدیل شود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین