مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب از نگاه رسانه‌های جهان

مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب اسلامی ایران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته است.
کد خبر: ۸۴۵۶۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۰ - 04July 2026

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب اسلامی ایران بازتاب گسترده و قابل توجهی در رسانه‌های جهان داشته است؛ به صورتی که اغلب آنها در بخش‌های خبری خود حضور گسترده و دشمن‌شکن مردم تهران در این مراسم را بازتاب دادند.

امام

روزنامه «گاردین» در تحلیل خود از مراسم پیش‌روی وداع و خاکسپاری پیکر پاک رهبر شهید انقلاب اسلامی، آن را «نمایش حماسی از سوگ، قدرت ملی و همبستگی اجتماعی» توصیف کرده و با استناد به مقامات ایرانی نوشته است که این مراسم به مهم‌ترین رویداد قرن حاضر و بزرگ‌ترین اجتماع پس از انقلاب ۱۹۷۹ تبدیل خواهد شد. این رسانه همچنین در تیتر خود نوشته است که انتظار می‌رود میلیون‌ها نفر در این گردهمایی شرکت کنند.

روزنامه «میرور» نیز با به‌کارگیری عبارت «وداعی تماشایی»، وسعت این مراسم را در پنج شهر و دو کشور بی‌سابقه خوانده و تأکید کرده است که این رویداد پیامی روشن از «مقاومت» به جهان و البته به آمریکا مخابره می‌کند.

رسانه «میدل‌ایست‌مانیتور» پیرامون مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب، نوشت: آنچه این تشییع را واقعاً بدیع می‌کند، تبدیل اندوه به ارز ژئوپلیتیکی است. حملات غرب برای «بریدن سر» طراحی شده‌اند؛ تشییع نشان می‌دهد که بدن اجتماعی می‌تواند سر خود را به شکل نمادین بازتولید کند. این رسانه گزارش داد، جمعیت خود به سلاح تبدیل می‌شود. پانزده تا بیست میلیون بدن که در صفوف راهپیمایی می‌کنند، بیانی زنده را شکل می‌دهند که اراده خاموش نشده است. این رویداد تنها یک آیین مذهبی نیست؛ بلکه یک مانیفست ژئوپلیتیکی و یک همه‌پرسی متافیزیکی درباره خود امپریالیسم است.

خبرگزاری‌های «رویترز» و «نیویورک تایمز» با اشاره به حضور هیئت‌های دیپلماتیک از نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان، از جمله مقامات عالیرتبه روسیه، چین، پاکستان، ارمنستان، عراق و دیگر کشورهای منطقه، این حضور را نشانه «تجدید پیمان جهانی» با آرمان‌های رهبر شهید دانسته‌اند. به گزارش نیویورک تایمز، صف طولانی دیپلمات‌ها و رهبران مذهبی در مصلای تهران برای وداع با پیکر پاک، تصویری از «نفوذ معنوی و سیاسی» رهبر فقید انقلاب در عرصه بین‌المللی به نمایش گذاشت که فراتر از مرزهای جغرافیایی است.

خبرگزاری «آناتولی» با رویکردی تحلیلی به جزئیات لجستیکی این رویداد پرداخته و آن را «یکی از گسترده‌ترین عملیات دیپلماتیک، رسانه‌ای و امنیتی دهه‌های اخیر» خوانده است. بر اساس گزارش این خبرگزاری، حضور ۱۴ هزار خبرنگار، عکاس و مستندساز بین‌المللی برای پوشش این رویداد، گواهی بر اهمیت راهبردی این وداع تاریخی است. آناتولی همچنین با تأکید بر آمادگی‌های گسترده برای پذیرایی از میلیون‌ها زائر در تهران، این اقدام را «نشانه اراده قوی و برنامه‌ریزی دقیق دولت ایران» برای برگزاری باشکوه این سوگواری ملی توصیف کرده است.

خبرگزاری «تاس» روسیه نیز در گزارش خود از مراسم وداع رهبر شهید انقلاب نوشت: شرکت‌کنندگان در راهپیمایی روز ۳ ژوئیه در تهران که در حمایت از مقامات جمهوری اسلامی و به یاد رهبر فقید ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، برگزار شد، اعلام کردند که ملت ایران با روسیه که در حال مبارزه با رژیم کی‌یف تحت حمایت غرب است، همبستگی کامل دارد.

این خبرگزاری روسیه از قول یکی از شرکت‌کنندگان جوان این راهپیمایی نوشت: «روسیه، مانند ایران، در حال جنگ است. از دیدگاه ما، یک کشور تنها زمانی می‌تواند پیروز شود که در آن همبستگی و انسجام وجود داشته باشد.»

سایت «شبکه الجزیره» در گزارشی با اشاره به برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید ایران در تهران نوشت: ایران برآورد می‌کند که شاهد برگزاری بزرگترین مراسم تشییع در تاریخ این کشور باشد. اولین روز از این مراسم، پنجشنبه با قرار دادن تابوت رهبر فقید در مقابل جمعیتی از مردم آغاز شد. شعار‌های عزاداری در منطقه طنین‌انداز شد و برخی از حاضران به سمت جمعیت گل پرتاب کردند.

روزنامه سعودی «الشرق‌الاوسط» تیتر یک خود را به خبر حضور دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در مراسم وداع با رهبر شهید اختصاص داد. این رسانه سعودی خبر داد که پس از استقرار پیکر‌های مطهر، مراسم ادای احترام میهمانان و مسئولان خارجی آغاز شد و هیئت‌های مختلف با حضور در محل برگزاری مراسم، به رهبر شهید انقلاب و شهدای همراه ادای احترام کردند که هیئتی از عربستان نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

روزنامه لبنانی «الاخبار» با انتخاب تیتری متفاوت برای مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب و حضور مقامات ارشد کشور‌های جهان، از این رویداد با عنوان «تشییع قرن» یاد کرد. این روزنامه نوشت: پیکر مطهر حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای رضوان الله تعالی علیه و خانواده شهید ایشان، صبح روز جمعه وارد شبستان مصلای امام خمینی (ره) تهران شد و در جایگاه ویژه قرار گرفت.

وب‌سایت «راشاتودی» انگلیسی در گزارشی نوشت: مراسم تشییع و بزرگداشت رهبر شهید جمهوری اسلامی ایران از روز جمعه در تهران آغاز شده و قرار است در چند روز آینده با برگزاری مراسم‌های گوناگون در شهر‌های مختلف ادامه پیدا کند. راشاتودی این مراسم را یکی از بزرگ‌ترین رویداد‌های عمومی تاریخ جمهوری اسلامی توصیف کرده و نوشته است که دولت ایران انتظار دارد میلیون‌ها نفر در آیین‌های تشییع و وداع شرکت کنند.

شبکه «المنار» لبنان امروز در گزارشی با پوشش زنده این مراسم نوشت: مردم ایران از نخستین ساعات بامداد امروز خود را به محل برگزاری مراسم وداع در مصلای تهران رساندند. در‌های مصلی همزمان با پخش اذان صبح به روی مردم تهران باز شد و آنها نماز صبح را به جماعت اقامه کردند. همزمان با آغاز مراسم نیز پرچم سرخی با عبارت یا لثارات الحسین (ع) بر فراز مصلی برافراشته شد.

شبکه «المیادین» نیز در گزارش امروز خود نوشته است که برای دومین روز، مراسم مردمی تشییع پیکر رهبر شهید ایران در تهران آغاز شد.

شبکه «المسیره» نیز با پخش مستقیم مراسم وداع از آغاز این مراسم در تهران خبر داد.

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نوشت: شرکت میلیونی در مراسم تشییع پیکر رهبر فقید ایران نمایش قدرت و انگشت ایران در چشم آمریکاست و تهران از این طریق اعلام می‌کند که انقلابش حد و مرزی ندارد.

از سوی دیگر، این روزنامه نوشت که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اخبار منتشرشده از سوی نیویورک‌تایمز مبنی بر برنامه‌ریزی تل‌آویو برای ترور مذاکره‌کنندگان ارشد ایرانی عراقچی و قالیباف در جریان مذاکرات با آمریکا را تکذیب کرد.

بخش عربی شبکه روسی «آر تی» از مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب اسلامی ایران گزارش داده است که جمعیت گسترده‌ای از مردم ایران در حال حاضر در مصلای تهران حاضر شده‌اند تا در مراسم وداع با پیکر رهبر فقید این کشور شرکت کنند. شرکت کنندگان در این مراسم با سر دادن شعارهایی خواهان گرفتن انتقام خون رهبر فقید ایران شدند.

در گزارش شبکه «آر تی» آمده است، درهای مصلای تهران از نخستین ساعات بامداد امروز به روی مردم ایران برای شرکت در مراسم وداع با پیکر رهبر فقید باز شده است. هزاران تن از مردم خود را به مصلی می رسانند تا در مراسم وداع شرکت کنند.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» هم گزارشی با عنوان «آنچه باید درباره تشییع و تدفین رهبر عالی ایران آیت‌الله سید علی خامنه‌ای بدانیم» نوشته و به تشریح مراسمی که قرار است در ایران و عراق برگزار شود پرداخته است.

خبرگزاری فرانسه هم در گزارشی به همین مناسبت خاطرنشان کرده که پیکر رهبر ایران که در حملات آمریکا و «اسرائیل» به شهادت رسید در روز جمعه بنا بر گزارش رسانه‌های دولتی ایران، پیش از مراسم تشییع رسمی به مصلای بزرگ تهران منتقل شد.

نشریه «پالستاین کرونیکل» نیز با اشاره به شعار مراسم وداع با امام شهید نوشت: «باید برخاست: ایران منتظر تشییع [آیت‌الله] خامنه‌ای است در حالی که یک مقام [ایرانی] هشداری در سطح منطقه صادر کرده است.»

پایگاه «مدرن‌غنا» هم با انتشار یک ویدئوی یوتیوبی از شبکه خبری سی‌ان‌ان نوشته که ایران آماده برگزاری مراسم تشییع عظیم برای آیت‌الله خامنه‌ای می‌شود.در این ویدئو توضیحاتی درباره  مراسمی که قرار است برگزار شود ارائه شده است.

روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» هم نوشته تهران عزاداری عمومی برای آیت‌الله خامنه‌ای را آغاز کرد و اعلام کرده است که این مراسم 20 میلیون نفر را به خیابان‌ها خواهد کشاند. این روزنامه در بخش دیگری از خبرش نوشته که مقامات گفته‌اند مراسم تشییع در تهران ممکن است تا 20 میلیون عزادار را به خود جذب کند و انتظار دارند که حضور مردم به عنوان یک «همه‌پرسی» برای جمهوری اسلامی عمل کند.

خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» هم در گزارشی مفصل به نقش آیت‌الله خامنه‌ای در تبدیل کردن ایران به یک قدرت منطقه‌ای و شکل دادن به نیروهای مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد. 

این رسانه نوشته است: «آیت‌الله علی خامنه‌ای در بیش از سه دهه رهبری خود ایران را به شکل چشمگیری بازسازی کرد؛ او کشور را به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل کرد و آن را به طور فزاینده‌ای در تقابل با اسرائیل و ایالات متحده قرار داد.»

بخش انگلیسی‌زبان خبرگزاری آلمانی «دویچه‌وله» نیز در گزارشی تصریح کرده که ایران تشییع پیکر رهبر پیشین خودش را به نمایش قدرت تبدیل کرده است. این خبرگزاری با اشاره به یادداشت تفاهم امضاشده میان ایران و آمریکا نوشته که گنجاندن به «جبهه لبنان» به عنوان نخستین بند در این تفاهم‌نامه نشان‌دهنده این است که سیاست خارجی آیت‌الله خامنه‌ای در دوران رهبری فرزند ایشان نیز تداوم خواهد یافت. 

«فردریک پلیتگن» خبرنگار اعزامی شبکه «سی‌ان‌ان» که برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید جمهوری اسلامی ایران در تهران حضور دارد، گزارش داد که «از نخستین ساعات صبح شنبه، هزاران عزادار با حضور در مصلای امام خمینی(ره) برای وداع با آیت‌الله سید علی خامنه‌ای و شماری از اعضای خانواده ایشان گرد هم آمدند.»

خبرنگار «سی‌ان‌ان» در توصیف حال‌وهوای مراسم نوشت که عزاداران با لباس‌های مشکی، پرچم‌های ایران، تصاویر رهبر شهید و دسته‌های گل سفید در مصلی حاضر شدند. حاضران در گرمای بیش از ۳۶ درجه سانتی‌گراد با سینه‌زنی، نوحه‌خوانی و قرائت شعارهای مذهبی به پیکر رهبر شهید ادای احترام کردند و برای کاهش گرمای هوا، سامانه‌های مه‌پاش در محل مراسم فعال بود. 

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین