فرمانده انتظامی کرمانشاه: نظارت هوشمند، پیش‌شرط تأمین امنیت اقتصادی است

سردار حاجیان با تأکید بر اینکه استقرار سامانه‌های هوشمند و تکمیل چرخه‌های نظارتی، پیش‌شرط تأمین امنیت اقتصادی و مقابله مؤثر با قاچاق کالا و احتکار است، گفت: تشکیل قرارگاه‌های تخصصی با اختیارات اجرایی و هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول، نقش تعیین‌کننده‌ای در صیانت از بازار و حقوق مصرف‌کنندگان دارد.
کد خبر: ۸۴۶۸۰۰
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۳ - 09July 2026

به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، سردار «مهدی حاجیان» فرمانده انتظامی استان کرمانشاه امروز در نشست قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، احتکار و گران‌فروشی به ریاست استاندار کرمانشاه، با اشاره به ضرورت تقویت اقدامات عملیاتی در حوزه مقابله با جرایم اقتصادی، اظهار داشت: مقابله مؤثر با قاچاق کالا، احتکار و گران‌فروشی نیازمند عزم جدی، مدیریت قرارگاهی و استفاده از همه ظرفیت‌های قانونی و اجرایی است.

جلسه قاچاق کالا در کرمانشاه

وی با بیان اینکه اسناد بالادستی از جمله مصوبات شورای عالی امنیت ملی، شورای امنیت کشور، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دستورالعمل‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ابلاغیه‌های فراجا، وظایف مشخصی را برای دستگاه‌های مسئول تعیین کرده‌اند، افزود: یکی از مهم‌ترین تکالیف پیش‌بینی‌شده، تشکیل قرارگاه تخصصی مقابله با قاچاق کالا، احتکار و گران‌فروشی است تا اقدامات دستگاه‌ها به‌صورت منسجم، هماهنگ و عملیاتی دنبال شود.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در شرایطی که نوسانات قیمت، اختلال در عرضه و تقاضا و تهدیدهای اقتصادی بازار را تحت تأثیر قرار می‌دهد، موضوع از حوزه صرف تنظیم بازار فراتر رفته و به امنیت اقتصادی تبدیل می‌شود؛ از این رو ورود ضابطان قضایی و دستگاه‌های اجرایی برای مدیریت بازار، ضرورتی قانونی و اجتناب‌ناپذیر است.

سردار حاجیان با اشاره به ظرفیت‌های قانونی موجود در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به‌ویژه مواد ۳۳ و ۳۶ و احکام مرتبط با فرآورده‌های نفتی، گفت: قوانین، مسئولیت دستگاه‌های اجرایی و ضابطان قضایی را به‌روشنی مشخص کرده‌اند، اما اجرای مؤثر این ظرفیت‌ها مستلزم رویکردی قرارگاهی و هماهنگ است.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی، پلیس امنیت اقتصادی به‌عنوان دبیر قرارگاه و فرمانده انتظامی استان به‌عنوان فرمانده قرارگاه، با همکاری دستگاه‌های مرتبط، مسئولیت اجرای برنامه‌های عملیاتی و نظارتی را بر عهده خواهند داشت و استاندار نیز در جایگاه رئیس کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، هدایت و راهبری این اقدامات را دنبال می‌کند.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از تدوین برنامه‌های اجرایی و پیشنهادهای تخصصی توسط پلیس امنیت اقتصادی خبر داد و اظهار کرد: در این برنامه‌ها، تهدیدها و آسیب‌های موجود بررسی و وظایف کمیته‌های تخصصی و راهکارهای عملیاتی برای مقابله با قاچاق کالا، احتکار، گران‌فروشی و تخلفات حوزه فرآورده‌های نفتی پیش‌بینی شده است.

سردار حاجیان اجرای منسجم این برنامه‌ها را موجب افزایش اثربخشی اقدامات نظارتی و عملیاتی دانست و گفت: اجرای قرارگاهی این برنامه‌ها، پیام روشنی از عزم دولت و حاکمیت برای تأمین امنیت اقتصادی، حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و برخورد قاطع با اخلالگران اقتصادی خواهد بود.

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت اصلاح فرآیندهای نظارتی، اظهار کرد: باید به‌صورت شفاف مشخص شود که عزم جدی برای مقابله با قاچاق کالا و جرایم اقتصادی وجود دارد؛ زیرا بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از چرخه‌های نظارتی با ضعف و نارسایی مواجه است و نظارت هوشمند در بسیاری از بخش‌ها به‌طور کامل استقرار نیافته است.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت نظارت بر فرآیندهای گمرکی افزود: بخش قابل توجهی از مشکلات قاچاق کالا ناشی از ضعف در فرآیندهای واردات و صادرات و نظارت بر آنهاست. وجود حجم قابل توجهی از کالای قاچاق در بازار، نشان‌دهنده وجود اشکال در این چرخه‌هاست که اصلاح آن مستلزم استقرار سامانه‌های هوشمند، تکمیل زنجیره نظارت و همکاری مؤثر همه دستگاه‌های مسئول است.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین