ایستادگی در برابر استکبار، میراث ماندگار علمای شیعه است

امام جمعه موقت یاسوج با تأکید بر نقش تاریخی روحانیت در صیانت از اسلام، گفت: مبارزه با استکبار و جریان‌های انحرافی ریشه در سیره علمای شیعه دارد و حوزه‌های علمیه همواره با تکیه بر صبر، استقامت و مجاهدت از دین دفاع کرده‌اند.
کد خبر: ۸۴۷۰۱۸
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۵ - ۱۷:۳۸ - 10July 2026

به گزارش دفاع‌پرس از کهگیلویه و بویراحمد، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید علی صالح موسوی اعظم» امام جمعه موقت یاسوج در خطبه‌های نمازجمعه ۱۹ تیرماه یاسوج، با تبیین نقش تاریخی روحانیت در صیانت از شریعت اسلامی، اظهار داشت: ایستادگی در برابر استکبار و جریان‌های انحرافی، ریشه در سیره علمای شیعه دارد.

امام جمعه یاسوج

وی در تبیین اهمیت صبر و استقامت در راه دین، با اشاره به پیشینه تاریخی حوزه‌های علمیه افزود: بیش از هزار سال پیش، شیخ طوسی در بغداد پس از آنکه خانه‌اش را آتش زدند و کتاب‌هایش را سوزاندند، به نجف هجرت کرد و حوزه نجف را تأسیس کرد.

امام جمعه موقت یاسوج گفت: کتب مرجع ایشان مانند «تهذیب» و «استبصار» همچنان مأخذ عظیمی برای فقهای ماست. این نوع ایستادگی‌ها برای مبارزه با شرک و الحاد بود، همان‌طور که شهید اول و شهید ثانی در این مسیر به شهادت رسیدند.

حجت‌الاسلام موسوی اعظم با اشاره به جریان‌های انحرافی ابراز داشت: در کتاب «کربلا شهر من» آمده است که وهابیون با حمایت آل‌سعود، به کربلا حمله کردند؛ نه برای غارت وسایل معیشتی زائران، بلکه برای تخریب ضریح مقدس امام حسین (ع).

وی خاطرنشان کرد: آنها موقوفات و اشیای قیمتی که مردم نذر کرده بودند را غارت کردند و ۱۲ هزار شیعه در دفاع از حرم به شهادت رسیدند. در آن زمان، آیت‌الله «قطب» مردم را علیه آنها بسیج کرد و وهابیت از نجف بیرون رانده شد.

امام جمعه موقت یاسوج در ادامه به جنایات وهابیت در تخریب قبرستان بقیع اشاره کرد و افزود: آنها حتی قصد داشتند قبر پیامبر اسلام (ص) را تخریب کنند، اما به دلیل ترس از قیام عمومی مسلمانان شیعه و سنی، از این کار منصرف شدند.

حجت‌الاسلام موسوی اعظم با برشمردن سوابق مبارزاتی مراجع شیعه تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله سید محمدتقی شیرازی، انگلیسی‌ها را از بصره اخراج کرد. همچنین مرحوم آیت‌الله سید محمدتقی خوانساری در دوران قحطی و حضور متفقین (انگلیسی‌ها و روس‌ها) در قم، با برگزاری نماز باران و ایستادگی در برابر استکبار، نماد مقاومت شد؛ حتی زمانی که سربازان انگلیسی او را مسخره می‌کردند، او از مبارزه دست نکشید تا جایی که تبعید شد.

وی با اشاره به سوابق مبارزاتی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیش از انقلاب اسلامی، تصریح کرد: مبارزه با استکبار، ریشه در نهضت امام (ره) دارد؛ رهبر معظم انقلاب در دوران طاغوت بار‌ها طعم زندان و تبعید را چشیدند؛ خاطره مقاومت ایشان در برابر توهین ساواکی‌ها که سعی داشتند با تراشیدن ریش، ایشان را تحقیر کنند، نشان‌دهنده روحیه‌ای است که هرگز در برابر دشمن سر خم نمی‌کند.

حجت‌الاسلام موسوی اعظم با تأکید بر احترام به مرجعیت افزود: طبق سیره امام خمینی (ره)، جسارت و توهین به هر مرجع تقلیدی جایز نیست و موجب قطع ولایت الهی می‌شود. امام (ره) می‌فرمودند: کسی که به مرجع تقلید توهین کند، ولایتش با خدا قطع می‌شود». این گناه نابخشودنی است.

وی با استناد به روایات ائمه (ع) درباره شرایط مرجعیت تصریح کرد: مراجع فعلی ما صاحب نفس هستند. همان‌طور که امام عسکری (ع) فرمودند، مرجع باید حافظ دین و مخالف هوای نفس باشد. اگرچه فشار‌های خارجی از سوی آمریکا، اسرائیل و انگلیس زیاد بوده است، اما فشار‌های داخلیِ وطن‌فروشان برای تسلیم شدن در برابر دشمن، از فشار‌های خارجی هم بیشتر بود. اما رهبران ما با تکیه بر دستورات الهی، هرگز تسلیم نشدند.

امام‌جمعه موقت یاسوج در پایان با تسلیت شهادت امام جواد (ع) و اشاره به خاطره‌ای از روز عاشورا گفت: وقتی در صحنه کربلا به حضرت زینب (س) گفتند امام حسین (ع) شهید شد، ایشان فرمودند «خدا هست». این نگاهِ توحیدی در برابر دسیسه‌های داخلی و خارجی، نظام اسلامی را حفظ کرده است. امروز هم این کشور، کشور امام زمان (عج) است و خداوند این نظام را حفظ خواهد کرد.

انتهای پیام /

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین