استفاده از سامانه‌های ضدپهپاد برای تامین امنیت اجلاس ناتو

سامانه‌های ضد پهپاد ترکیه برای حفظ امنیت هوایی اجلاس ناتو به صورت گسترده‌ای به کار گرفته شدند.
کد خبر: ۸۴۸۷۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۰ - 18July 2026

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، سامانه‌های مقابله با پهپاد که تحت هماهنگی صنایع دفاعی ترکیه توسعه یافته‌اند، در اجلاس ناتو به عنوان یکی از مهم‌ترین کمک‌های نیرو‌های امنیتی برای تأمین امنیت هوایی به کار گرفته شدند.

سامانه ضد پهپاد

یکی از مهم‌ترین موضوعات اجلاس ناتو که به میزبانی ترکیه برگزار شد، اتخاذ تدابیر علیه پهپاد‌ها بود که به عنصری با اهمیت در جنگ‌های مدرن تبدیل شده و به عامل تعیین‌کننده‌ای در میدان نبرد تبدیل شده‌اند.

هدف از پدیدآوردن ابتکار «لبه پهپاد ناتو» که در این اجلاس رونمایی شد، ایجاد یک سیستم دفاعی مؤثر برای شناسایی، تشخیص و خنثی‌سازی پهپاد‌ها عنوان شد. بر اساس این ابتکار، پیش‌بینی می‌شود که کشور‌های عضو ناتو طی ۵ سال بیش از ۴۰ میلیارد دلار در توانمندی‌های دفاعی خود در برابر پهپاد‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

در این چارچوب، هدف از این سرمایه‌گذاری، گسترش سریع مجموعه‌ای از راه‌حل‌ها از جمله رادار‌های شناسایی پهپاد، سامانه‌های تشخیص فرکانس رادیویی، نرم‌افزار‌های فرماندهی و کنترل، سنسور‌های الکترواپتیکی، سامانه‌های لیزری و انهدام جنبشی، پارازیت‌اندازی الکترونیکی و فریب موقعیت‌یابی است.

سامانه‌های خنثی‌سازی و مقابله با پهپاد‌ها بر اساس روش اجرایی در میدان، اصل عملکرد فناوری و تأثیر فیزیکی بر هدف، به دو دسته اصلی تدابیر غیرفعال (شناسایی و تشخیص) و تدابیر فعال (خنثی‌سازی) تقسیم می‌شوند. تدابیر فعال نیز خود بر اساس اینکه به ساختار پهپاد آسیب می‌رسانند یا خیر، به دو گروه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری طبقه‌بندی می‌گردند.

صنایع دفاعی ترکیه تحت هماهنگی صنایع دفاعی وابسته به نهاد ریاست‌جمهوری، با قابلیت‌هایی که اخیراً توسعه داده، در تمامی این دسته‌بندی‌ها راه‌حل‌های مهمی اتخاذ کرده و آنها را در اختیار نیرو‌های امنیتی قرار داده و به موفقیت‌های صادراتی دست یافته است. این تدابیر در اجلاس ناتو که در آنکارا برگزار شد نیز با موفقیت به کار گرفته شدند.

شرکت فناوری‌های دفاعی «بوغازیچی» نیز با قابلیت‌های چندلایه خود شامل تشخیص فرکانس رادیویی، رادار، سنسور‌های الکترواپتیکی، پارازیت‌اندازی و فریب موقعیت‌یابی، به تأمین امنیت اجلاس کمک کرد. در این گردهمایی که رهبران کشور‌ها و دولت‌ها را گرد هم آورد، سامانه‌های ملی ضد پهپاد به طور مؤثر برای حفظ امنیت هوایی مورد استفاده قرار گرفتند.

سامانه‌های خانواده «ایلتر» که محصول فناوری پیشرفته این شرکت هستند، در طول برگزاری اجلاس در نقاط حساس مستقر شده و حفاظتی پیوسته و چندلایه در برابر تهدیدات احتمالی ناشی از پهپاد‌ها ارائه دادند. در این عملیات، سامانه‌های «ایلتر جی ۴۰۰» با قابلیت پارازیت‌اندازی الکترونیکی دوربرد، «ایلتر اچ‌اس‌پی‌ای‌آر» (رادار آرایه فازی اسکن‌شده ترکیبی فعال) که با فناوری رادار ترکیبی آرایه فازی اسکن‌شده فعال توسعه یافته، به همراه سامانه‌های ردیابی الکترواپتیکی مبتنی بر هوش مصنوعی، و همچنین سامانه «ایلتر‌ام‌آرکی‌اس» که ماه‌های گذشته در چارچوب پروژه‌ای تحت نظارت صنایع دفاعی و شرکت بوغازیچی به نیروی فرماندهی کل ژاندارمری تحویل داده شد و به عنوان یکی از مؤثرترین سامانه‌های مقابله با پهپاد در ترکیه شناخته می‌شود، با موفقیت به انجام وظیفه پرداختند.

خانواده ایلتر که قابلیت‌های شناسایی، تشخیص، ردیابی و خنثی‌سازی الکترونیکی هدف مبتنی بر هوش مصنوعی را در یک معماری واحد فرماندهی و کنترل گرد هم آورده است، در طول اجلاس ناتو نقشی حیاتی در تأمین امنیت حریم هوایی ایفا کرد. این سامانه‌ها در طول عملیات با ارائه عملکردی بالا، مأموریت خود را با موفقیت به پایان رساندند.

این راه‌حل‌های فناوری پیشرفته که تاکنون مسئولیت‌های گوناگونی در تأمین امنیت زیرساخت‌های حیاتی، تأسیسات راهبردی و سازمان‌های بین‌المللی بر عهده داشته‌اند، موفقیت عملیاتی دیگری را نیز به کارنامه خود افزودند.

انتهای پیام/ ۹۹۹

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار
پربحث ترین عناوین