روایت همسر شهید «خوش‌لفظ» از دیدارهای ماندگار با رهبر شهید انقلاب

همسر شهید علی خوش‌لفظ، راوی کتاب «وقتی مهتاب گم شد»، با بازخوانی خاطرات دیدارهای همسرش و خانواده با رهبر شهید انقلاب، از صمیمیت، دقت و توجه ویژه ایشان به رزمندگان و خانواده‌هایشان روایت کرد و جزئیاتی از دیدارهایی را بازگو کرد که در یکی از آن‌ها جمله ماندگار «راه رسیدن به قله، فراز و نشیب دارد» بیان شد.
کد خبر: ۸۵۰۷۱۹
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۲۴ - 26July 2026

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، در سال ۱۳۹۵، رهبر شهید انقلاب اسلامی در دیدار با شهید علی خوش‌لفظ، راوی کتاب «وقتی مهتاب گم شد»، در پاسخ به دغدغه‌های این جانباز سرافراز مسائل کشور، جمله‌ای را بیان کردند که بعدها به یکی از ماندگارترین بیانات ایشان تبدیل شد: «راه رسیدن به قله، فراز و نشیب دارد.» جمله‌ای که سال‌ها بعد نیز به عنوان چراغ راه عبور از سختی‌ها مورد استناد قرار گرفت.

همدان

اکنون و پس از شهادت شهید «علی خوش‌لفظ» ژاله ایمانی، همسر این شهید، در گفت‌وگو با خبرنگار ما، به روایت دیدارهای همسرش و خانواده با رهبر شهید انقلاب پرداخت و از خاطراتی گفت که به باور او، جلوه‌ای از دقت، تواضع و مهر رهبر شهید نسبت به رزمندگان و خانواده‌های آنان بود.

ایمانی با اشاره به نحوه شکل‌گیری کتاب «وقتی مهتاب گم شد» اظهار کرد: این کتاب در سال ۱۳۹۲ به قلم حمید حسام منتشر شد. شهید خوش‌لفظ سال‌ها تمایلی به ثبت خاطرات دوران دفاع مقدس نداشت، اما پس از تأکید رهبر شهید انقلاب بر ضرورت ثبت خاطرات رزمندگان، نگارش این اثر آغاز شد.

وی افزود: نسخه‌ای از کتاب به کتابخانه رهبر شهید انقلاب رسید. ایشان با دیدن عنوان کتاب فرمودند: «مگر مهتاب هم گم می‌شود؟» سپس کتاب را برداشتند و پس از مطالعه مقدمه، آن را تا پایان خواندند. پس از مطالعه کتاب نیز از شهید علی خوش‌لفظ برای دیداری خصوصی دعوت کردند.

همسر شهید خوش‌لفظ ادامه داد: در آن زمان همسرم جانباز ۷۰ درصد بود و به دلیل شدت جراحات ناشی از دوران دفاع مقدس، با آمبولانس از همدان به تهران منتقل شد. او به همراه حمید حسام، نویسنده کتاب، و سیده اعظم حسینی (ضرابی‌زاده) راهی بیت رهبر شهید انقلاب شد. تصورشان این بود که در دیداری عمومی حضور خواهند یافت، اما پس از ورود متوجه شدند جلسه‌ای خصوصی با حضور جمع محدودی از نویسندگان و شاعران برگزار شده است.

وی با نقل خاطرات همسرش از آن دیدار گفت: رهبر شهید انقلاب به محض دیدن شهید خوش‌لفظ با رویی گشاده از او استقبال کردند، نامش را صدا زدند و او را در آغوش گرفتند. شهید خوش‌لفظ بعدها برایم تعریف می‌کرد که آن لحظه، شیرین‌ترین لحظه عمرش بود و احساس می‌کرد با قرار گرفتن در آغوش رهبر انقلاب، تمام دردهای سال‌های جانبازی را فراموش کرده است.

ایمانی افزود: در جریان این دیدار، همسرم با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور، نگرانی خود را نسبت به شرایط موجود بیان کرد و گفت: «آقا، ما نگران شما هستیم.» رهبر شهید انقلاب نیز در پاسخ فرمودند: «آرام باشید. این حوادث لازمه حرکت به سمت قله است. کسی که بخواهد به قله دماوند یا توچال برسد، با سنگلاخ، شیب، باد و سختی روبه‌رو می‌شود. راه رسیدن به قله، فراز و نشیب دارد و این دشواری‌ها طبیعی است.»

وی ادامه داد: هنگام اقامه نماز، رهبر شهید انقلاب دستور دادند برای شهید خوش‌لفظ صندلی بیاورند تا با توجه به شرایط جسمانی‌اش نماز بخواند، اما همسرم گفت که می‌تواند با سختی روی زمین نماز اقامه کند. این موضوع برای ما بسیار شگفت‌انگیز بود، زیرا نشان می‌داد ایشان با دقت کامل کتاب را مطالعه کرده و از وضعیت جسمانی یک جانباز آگاهی داشتند.

همدان

ایمانی با اشاره به پایان دیدار نخست افزود: در همان دیدار، رهبر شهید انقلاب از همسرم پرسیدند چرا خانواده را همراه خود نیاورده است. شهید خوش‌لفظ نیز پاسخ داده بود که تصور نمی‌کرده دعوت شامل خانواده نیز باشد. پس از آن، رهبر شهید انقلاب از او خواستند در دیداری دیگر همراه همسر و فرزندانش به بیت بیاید.

وی ادامه داد: به دنبال این دعوت، ۲۶ دی‌ماه ۱۳۹۵ به همراه فرزندانمان به بیت رهبر شهید انقلاب رفتیم. ابتدا نماز جماعت ظهر را به امامت ایشان اقامه کردیم و سپس به اتاقی هدایت شدیم که دیداری صمیمی و خصوصی با معظم‌له برگزار شد.

همسر شهید خوش‌لفظ گفت: رهبر شهید انقلاب در آن دیدار خطاب به مادر شهید خوش‌لفظ، با اشاره به خاطرات دوران کودکی او که در کتاب آمده بود، فرمودند: «حاج‌خانم، از دست شیطنت‌های علی در کودکی چه کشیدید؟» همین جمله برای ما نشان داد که ایشان کتاب را با دقتی مثال‌زدنی مطالعه کرده و حتی جزئی‌ترین بخش‌های آن را نیز به خاطر سپرده‌اند.

وی افزود: در جریان همان دیدار، فرزند کوچکمان که آن زمان حدود ۱۰ سال داشت، دست رهبر شهید انقلاب را بوسید و گفت: «دیدار شما آرزوی من بود.» رهبر شهید نیز با لبخند فرمودند: «چه آرزوی کوچکی.»

ایمانی اظهار داشت: پس از پایان دیدار، پذیرایی بسیار ساده‌ای از مهمانان انجام شد و خانواده بیت را ترک کرد، اما حال و هوای آن روز تا مدت‌ها با ما ماند و هنوز هم خاطره آن لحظات برایمان زنده است.

وی با اشاره به سومین دیدار شهید خوش‌لفظ با رهبر شهید انقلاب گفت: سوم خرداد سال ۱۳۹۶، همسرم به عنوان راوی عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر در حسینیه امام خمینی(ره) حضور یافت و بار دیگر توفیق دیدار رهبر شهید انقلاب را پیدا کرد.

همسر شهید خوش‌لفظ ادامه داد: همسرم همواره آرزوی شهادت داشت و از اینکه از قافله شهدا جا مانده بود، رنج می‌برد. او سرانجام ۲۸ آذرماه ۱۳۹۶، پس از سال‌ها تحمل درد و رنج ناشی از جانبازی، به همرزمان شهیدش پیوست.

ایمانی با اشاره به جمله‌ای از رهبر شهید انقلاب در نخستین دیدار با شهید خوش‌لفظ گفت: رهبر شهید به همسرم فرموده بودند: «شما هر روز شهید هستید؛ حتی اگر ۱۲۰ سال دیگر هم به مرگ طبیعی از دنیا بروید، شهید محسوب می‌شوید.»

وی در بخش پایانی سخنان خود، با اشاره به مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب، اظهار داشت: پس از شهادت ایشان، برای وداع و تشییع پیکر مطهرشان به تهران رفتیم. باور این حادثه برایم بسیار سخت بود و احساس می‌کردم دیگر امکان دیدار دوباره با رهبر عزیزمان وجود نخواهد داشت. با این حال، خدا را شکر کردم که پیش از این توفیق زیارت ایشان را از نزدیک نصیب خانواده ما کرده بود.

همسر شهید خوش‌لفظ در پایان، حضور گسترده مردم در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب را نشانه‌ای از محبت و دلبستگی ملت ایران به ولایت دانست و متذکر شد: یاد و راه شهدا و رهبر شهید انقلاب در دل مردم زنده خواهد ماند.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پربیننده ها