در گفت‌و‌گو با دفاع‌پرس؛

سردار فرجی: نقش سازمان رزم بسیج در تأمین امنیت پایدار/ برای سازماندهی داوطلبان «جان‌فدا» برنامه داریم

معاون عملیات مردمی سازمان بسیج مستضعفین گفت: دکترین دفاعی ما «دفاع پایان‌ناپذیر و مردم‌پایه» است و برنامه‌های گسترده‌ای برای سازماندهی داوطلبان سامانه «جان‌فدا» در سازمان رزم، هسته‌های مقاومت شهری و روستایی و سایر ساختار‌ها داریم.
کد خبر: ۸۵۲۶۶۴
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۱۰ - 16August 2026

گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس ـ رحیم محمدی؛ در جریان جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم، عده‌ای در قالب گردان‌های سازماندهی‌شده بسیج به گشت‌زنی در محله‌ها پرداختند و برخی هم در معابر تور‌های ایست و بازرسی برقرار کردند تا منافقین و ایادی رژیم صهیونیستی و آمریکا نتوانند امنیت شهر‌ها را مختل سازند و البته شهدایی را هم در این راه تقدیم کردند. در همین زمینه، خبرنگار دفاع‌پرس گفت‌وگویی را با سردار «اسماعیل فرجی» معاون عملیات و مقاومت مردمی سازمان بسیج مستضعفین با موضوع نقش بسیج در تأمین محلات طی جنگ‌های دوم و سوم تحمیلی انجام داده که ماحصل آن در ادامه آمده است. 

سردار فرجی

دفاع‌پرس: طی یک سال گذشته دو جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته‌ایم، لذا بفرمایید که بسیج در حفظ امنیت و آرامش شهر‌ها در این دو جنگ تحمیلی چه نقشی داشت؟ 

ما در بحث دفاعی ـ امنیتی، مأموریتی تحت عنوان «دفاع از کوی و برزن» داریم که با به‌کارگیری سازمان رزم بسیج اعم از گردان‌های بیت‌المقدس و کوثر و پایگاه مقاومت بسیج شهری، دسته رزمی مستقل پایگاه مقاومت، این مأموریت را دنبال می‌کنیم؛ در همین راستا به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی هسته‌های مقاومت شهری و روستایی در میادین و خیابان‌ها شکل گرفتند تا امنیت را با رویکرد امنیت پایدار مردمی دنبال کنند؛ زیرا وقتی دفاع ما مردمی است، امنیت هم مردمی و پایان‌ناپذیر خواهد بود.

بر این اساس، اکثر بسیجیان و همچنین آحاد مردم داوطلب را در قالب گردان‌های رزم بسیج سازماندهی و در قالب سازمان‌های رزمی به‌کارگیری کردیم؛ در این رابطه آموزش‌هایی را هم برای آمادگی بسیجیان داشتیم که از آن جمله می‌توان به بحث جنگ شهری اشاره کرد.

در سال‌های گذشته و به‌ویژه در ایام جنگ در اکثر کوچه‌ها، محلات و خیابان‌ها شاهد بودیم که بسیجیان در کنار برادران عزیز فراجا، با برپایی تور‌های ایست و بازرسی، امنیت شهروندان را برقرار کردند؛ البته گشت‌های عملیاتی «رضویون» که با رویکردی مردم‌محور توسط بسیجیان و داوطلبان اجرا می‌شود، همچنان در میدان حضور دارند.

علاوه بر این، بسیجیان در کنار سایر دستگاه‌های مسئول، نقش مؤثری در تأمین امنیت و حفاظت از ادارات و کارخانجات ایفا کردند؛ زیرا بسیجیان ادارات و کارخانجات مسئولیت حفاظت از مراکز بسیج ادارات و کارخانجات را هم که اصطلاحاً «مقر» نامیده می‌شود، بر عهده دارند.

همچنین دفاع از مراکز حساس و مهم در حوزه جغرافیایی و سرزمین عزیزمان ایران نیز توسط بسیج صورت می‌گیرد؛ این همکاری‌ها در حوزه‌های تخصصی نظیر هوافضا، موشکی، نیروی دریایی و همچنین در گردان‌های تخصصی امام حسین (ع) در نیروی زمینی نیز ادامه دارد و از سوی دیگر در حوزه پدافند غیرعامل، آموزش عمومی مردم و گردان‌های مردم‌پایه هم از اولویت‌های بسیج است. در کنار همه اینها، خواهران ما در گردان‌های کوثر، علاوه بر امور امدادی و پشتیبانی با تشکیل هسته‌های مقاومت شهری و روستایی، آمادگی خود را برای دفاع از کیان وطن به اثبات رسانده‌اند؛ حتی پیشکسوتان عزیز ما که به سن بازنشستگی رسیدند نیز در سازمان رزم پیشکسوتان سازماندهی شده‌اند و در حال انجام مأموریت‌های خود هستند؛ البته مواردی که به آن‌ها اشاره شد، بخش کوچکی از مأموریت‌های بسیج در حوزه دفاع و امنیت محسوب می‌شود که در حال انجام است.

دفاع‌پرس: به فعالیت‌هایی نظیر ایست‌های بازرسی و گشت‌های رضویون اشاره کردید؛ اگر حضور این عزیزان در میدان نبود با چه پیامد‌هایی مواجه می‌شدیم و حضور آن‌ها جلوی چه اتفاقاتی را گرفت؟

همان‌طور که رهبر شهید فرمودند، دشمن تصورات غلطی درباره ملت بزرگ و جمهوری اسلامی ایران داشت؛ تصوراتی که پیش‌تر صدام هم داشت و بر همین اساس، به کشورمان حمله کرد، آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی نیز چنین تصور غلطی را داشتند؛ زیرا تصورشان بر این بود که با حملات هوایی و تحریک عناصر خودفروخته و معاند در داخل و خارج از کشور می‌توانند با انجام حمله زمینی، امنیت داخلی را مختل کرده و مردم را به دلیل نارضایتی‌های احتمالی، علیه نظام بشورانند.

اما زمانی که دشمن با تجمعات گسترده مردم انقلابی و حضور مقتدرانه بسیجیان در تمامی معابر، کوچه و خیابان‌ها و برقراری تور‌های ایست و بازرسی و گشت‌های عملیاتی مواجه شد، دریافت که نه با یک حکومت، بلکه با ۹۰ میلیون ایرانی باید درگیر شود و بجنگد؛ پس وقتی «مشت درشت بسیجیان» را دید، دچار آشفتگی شد و لذا می‌بینید که به حملات هوایی در جنگ ۱۲ روزه و ۴۰ روزه محدود شد و جرأت اینکه عملیات زمینی را انجام دهد، پیدا نکرد؛ بنابراین حضور بسیجیان در کف میدان، نه‌تنها امنیت پایدار را برای نظام و مردم به ارمغان آورد، بلکه باعث نشاط و امیدواری دوستان انقلاب و ناامیدی شدید دشمنان، به‌ویژه آمریکا و صهیونیست‌ها شد.

دفاع‌پرس: در مورد توفیقات و دستاورد‌های حاصل از این حضور مردمی، چه توضیحاتی می‌توانید ارائه دهید؟

توفیقات ما در دو بخش بود؛ نخست، کشفیات ملموس شامل سلاح‌های گرم، مهمات، مواد منفجره و ریزپرنده‌ها که توسط بسیجیان شناسایی و کشف شد و دوم، ایجاد یک «امنیت پایدار مردمی» بود؛ نکته حائز اهمیت این است که بسیاری از افرادی که دلشان با نظام و انقلاب بود، اما در بسیج ثبت‌نام نکرده بودند، در این ایام اعلام آمادگی کردند و به واسطه آن، سازمان رزم بسیج چند برابر شد؛ با وجود این در تلاش هستیم تا این عزیزان «جان‌فدا» که از طریق سامانه‌های اعلام‌شده ثبت‌نام کرده بودند، به‌ویژه کسانی را که مشتاق حوزه دفاعی-امنیتی هستند، سازماندهی و در مأموریت‌های پیش‌ِرو به کارگیری کنیم.

دفاع‌پرس: در حوادث اخیر شاهد بودیم که برخی پست‌های ایست و بازرسی بسیج، از جمله در بزرگراه شهید بابایی مورد حمله قرار گرفت؛ علت انتخاب این نقاط برای ضربه‌زدن به بسیجیان چه بود؟

دشمن ما، که ماهیتی کودک‌کش و جانی دارد، به هیچ‌ قاعده انسانی پای‌بند نیست که نمونه بارز چنین ادعایی حمله به مدرسه شجره طیبه میناب و به شهادت رساندن تهداد زیادی دانش‌آموز این مدرسه توسط ارتش تروریستی آمریکاست؛ لذا وقتی دشمن دید امنیت داخلی ما به دلیل حضور بسیجیان و حمایت مردم خدشه‌ناپذیر است، برای مقابله با این امنیت پایدار، تور‌های ایست و بازرسی را هدف قرار داد که متأسفانه در این حملات، تعدادی از فرزندان بسیجی ما نیز به شهادت رسیدند. این‌گونه حملات موجب شد تا بلافاصله دستورالعمل‌های ایمنی و حفاظتی ابلاغ شد تا تلفات کاهش یابد. پس، هدف دشمن از این حملات کورکورانه ایجاد ترس، دلهره و کاهش انگیزه بسیجیان بود؛ اما ملت و بسیجیان با آگاهی کامل از تکلیف خود، همچنان در میدان مستقر هستند.

دفاع‌پرس: برخی رسانه‌های معاند مدعی شدند که نظام از نوجوانان در تور‌های ایست و بازرسی استفاده کرده است؛ واقعیت این امر چیست؟

باید تأکید کنم که اکثر بسیجیان عزیز و داوطلب مردمی که در حوزه دفاع و امنیت به‌کارگیری می‌شوند، در رده سنی جوان هستند و تمامی آموزش‌های نظامی لازم را هم گذرانده‌اند؛ این افراد دوره‌های آشنایی با قوانین به‌کارگیری سلاح، امور انتظامی و مسائل مرتبط را گذرانده‌اند.

البته همان‌گونه که عنوان کردم، برای دشمن مهم نیست که چه کسانی مورد حمله قرار می‌گیرند؛ زیرا آن‌ها فقط به هدفی که دارند، فکر می‌کنند و برای رسیدن به آن هم هر کاری بتوانند انجام می‌دهند؛ حتی حمله به مدرسه و شیرخوارگاه؛ لذا این جنایات همانند حمله به مدرسه میناب، سندی بر مظلومیت جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و همچنین وحشی‌گری آمریکایی‌هاست که دم از دموکراسی و حقوق بشر می‌زنند.

دفاع‌پرس: در پایان، آیا برنامه خاصی برای تقویت نیرو‌های بسیج و ارتقای سطح امنیت در آینده پیش‌بینی کرده‌اید؟

دکترین دفاعی ما «دفاع پایان‌ناپذیر و مردم‌پایه» است. بر این اساس، برنامه‌های گسترده‌ای برای سازماندهی داوطلبان سامانه «جان‌فدا» در سازمان رزم، هسته‌های مقاومت شهری و روستایی و سایر ساختار‌ها داریم. هدف ما این است که این عزیزان را آموزش دهیم، آماده‌سازی کنیم و در راستای دفاع از سرزمین عزیز ایران به کار بگیریم تا امنیت پایدار و همیشگی در کشور برقرار شود.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
captcha
پربیننده ها
آخرین اخبار